Datuve :: Samsung iesniedz patentu par viedās kontaktlēcas koncepciju

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 112

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 112

Datuve.lv video
Top.LV

Samsung iesniedz patentu par viedās kontaktlēcas koncepciju

Ievietoja: OskarsM @ 2016.04.07 21:03  

samsung

Samsung pēta viedās kontaktlēcas koncepciju, kura ietver displeju un kameru, kas atrastos cilvēka acu ābola priekšā. Šāda patenta iesniegšana nāk no Dienvidkorejas kompānijas, kuru pamanīja SamMobile, kā arī ir zināmas dažas detaļas, ko šī tehnoloģija varētu sniegt.

Tehnoloģija būšot aprīkota ar bezvada savienojumu, lai savienotos ar viedtālruni, kā arī tai būs iebūvēta kustības sensors. Iesniegtais patents šķiet līdzīgs Google Glass, bet tā nepiedāvā pietiekami kvalitatīvu redzes leņķi un labu attēlu. Taču šo problēmu varētu atrisināt, tā vismaz kompānijas pārstāvji apgalvo savā patentā, iekļaujot nelielu OLED displeju starp mīkstajiem kontaktlēcas slāņiem.

Šī nav nekāda jauna ideja, jo zinātnieki ir jau izstrādājuši tādu kontaktlēcas prototipu, kurā ir iebūvēts displejs, taču tie ir pārāk vienkārši un elementāri, ar ierobežotu pikseļa skaitu un tāpat ir veikta tikai minimāla to praktiska testēšana.

samsung

To pašu varētu teikt arī par dažām iegultām iekārtām, un vismodernāko ierīci šajā kategorijā var pieminēt Google viedās kontaktlēcas, kas analizē glikozi līmeni asinīs, lai palīdzētu cukuru diabēts slimniekiem. Šo moderno iekārtu atklāja pirms diviem gadiem, bet pēdējais, ko esam par to dzirdējuši, ka tā vēl joprojām atrodas izpētes stadijā.

Pēc tā visa var secināt, ka Samsung kompānijas iesniegtais patents ir ticams, taču vai patiesi iespējams? Ir vērts arī uzsvērt, ka tas ir tikai patenta pieteikums. Pretēji citām publikācijām un informācijai, šķiet, ka patents vēl nav pat piešķirts, par spīti tam, ka tas tika iesniegta jau 2014.gadā, un Dienvidkorejā tiek klasificēta kā "jauna programma".

Tomēr tas norāda tikai uz to, ka Samsung turpina pētīt šīs interesantās un satriecošās idejas, pat tad, ja to izpilde un realizācija prasītu vairākus gadus.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 jurro @ 2016.04.08 11:24

Katra terorista un jebkura spiega/zagļa sapnis - nepievēršot nekādu uzmanību pamatīgi izpētīt objektu pirms reālā "darba".