Datuve :: Samsung pārsteidz pasauli ar ietilpīgāko SSD datu nesēju

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 129

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 129

Datuve.lv video
Top.LV

Samsung pārsteidz pasauli ar ietilpīgāko SSD datu nesēju

Ievietoja: kapanen @ 2016.03.04 22:04  

Samsung SSD

Šī gada 2.marta pēcpusdienā kompānija Samsung paziņoja, ka esot sākusi ražot SSD (Solid State Drive) datu nesēju ar vislielāko ietilpību, kāda jebkad ir bijusi.
„Uz redzēšanos, cietie diski!” teica Samsung, kad klajā nāca ar jauno, visietilpīgāko SSD datu nesēju, kura ietilpība ir 15.36TB, padarot to par ietilpīgāko datu nesēju, kāds šobrīd tirgū ir pieejams.

Kas ir SSD? Solid State Drive (SSD) ir datu uzglabāšanas tehnoloģija. Vienkāršā valodā skaidrojot, SSD disku var salīdzināt ar USB atmiņas karti, tikai SSD ir lielāks, ar sarežģītāku uzbūvi. Līdzīgi kā ierastajai atmiņas kartei, arī SSD diskam nav kustīgu detaļu. Savukārt salīdzinot ar zināmajiem HDD diskiem, kuri tradicionāli tiek lietoti, kā portatīvā vai personāla datora atmiņas avots, HDD diskam ir mehāniska galviņa, kura nolasa informāciju no diska, tā ir kustīga. SSD diskam šādu kustīgu elementu nav.

Jaunais Samsung SSD disks tik tiešām ir ļoti iespaidīgs. Samsung šo diska modeli nosaucis par PM1633a. Šī diska rakstīšanas un lasīšanas ātrums ir 1.200MBps, turklāt minētais datu nesējs spēs veikt 200.000 operācijas sekundē. Ņemot vērā iespaidīgos parametrus, Samsung ir izdevies šo ierīci padarīt fiziski un vizuāli nelielu. Šim SSD diskam ir tikai 2.5 collu liels / mazs korpuss.

Plašajā pasaules tirgū Samsung piedāvās SSD diskus ar ietilpību no 15.36TB līdz 960GB. Nedaudz vēlāk ir plānota arī 480GB versija, kura 2016.gada laikā nonāks līdz klientiem. Samsung pagaidām vēl cenas jaunajiem diskiem neizpauž, bet skaidrs ir tas, ka PM1633a nav paredzēts kā konkurents cenās ar citiem magnētiskajiem datu nesējiem.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 jurro @ 2016.03.05 17:16

Vienā rāvienā pakāst 15 TB pr0nu u.c. info - kas var būt labāks par šo :D.

#2 Haiduk @ 2016.03.06 03:00

kkas pozitīvāk būtu ja neskrietu pakaļ gigabaitiem, bet ilgdzīvošanai.