Datuve :: Google cer ar SkyBender projektu nodrošināt 5G internetu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 76

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 76

Datuve.lv video
Top.LV

Google cer ar SkyBender projektu nodrošināt 5G internetu

Ievietoja: OskarsM @ 2016.01.31 14:20  

sky bender

“Google” lielā slepenībā veic darbus pie interesanta drona (bezpilota lidaparāta) izstrādes Ņūmeksikas kosmosa stacijā, lai izveidotu ar saules enerģiju apveltītu dronu, kas spētu nodrošināt 5G internetu.

Kompānija patlaban iznomā 15,000 kvadrātpēdu lielu angāru no “Virgin Galactic”, kuru īpašnieks ir angļu biznesa magnāts Ričards Brensons (Richard Branson). “SkyBender” projekta noslēpums ir elektromagnētisko viļņu tehnoloģija, kas spēj pārraidīt lielus datu apjomus vien dažu sekunžu laikā - līdz pat 40 reizes ātrāk nekā mūsdienu 4G LTE internets.

Šie elektromagnētiskie viļņi tiek uzskatīta par nākotnes datu ātrgaitas pārraides tehnoloģiju, kas varētu veidot 5G mobilos tīklus. Kā “Aero” dibinātājs Chet Konojia nesen atklāja, tad viņi labprāt izmantotu milimetru viļņa tehnoloģiju, lai katru cilvēka dzīvesvietu nodrošinātu ar stabilu Wi-Fi ātrgaitas internetu. Taču šiem elektromagnētiskajiem viļņiem ir arī savs mīnuss - šai tehnoloģijai ir daudz mazāks signāla diapazons nekā pašreizējiem viedtālruņiem, un to arī negatīvi ietekmē laikapstākļi, piemēram - lietus, migla vai sniegs, tādējādi radot traucējumus. Neskatoties uz to, “Google” un citas kompānijas cer atrast tam tehnisku risinājumu, pagarinot viļņa garumu.

Šobrīd “Google” kompānija testē “SkyBender”, lai gūtu vēlamos rezultātus. Bez tam kompānija ir vienojusies ar Federālo Sakaru Komisiju (FCC - Federal Communications Commission), lai testu varētu turpināt līdz pat jūlijam. Turklāt kompānija maksā 1000 dolāru par katru dienu, izmantojot “Virgin Galactic” angāru, kā arī papildus 300 000 dolāru “Spaceport”, lai konstruētu milimetru elektromagnētisko viļņa uztvērējus un citas tehniskas lietas.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 d_l @ 2016.02.02 09:56

paklau, oskar, jampampinj nedateestais!?
ar ko tevis piemineetie "“SkyBender” projekta noslēpums ir elektromagnētisko viļņu tehnoloģija," em vilnji atskjiras no sjobriid izmantojamiem?
projekta nosleepums, mljatj, jau gadus 50 plasji tiek izmantots sateliitsakaros.

tev no tehnikas ir MAZAAK SAJEEGAS KAA CUUKAI!