Datuve :: 5G drīzumā aizstās 4G tehnoloģiju

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 83

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 83

Datuve.lv video
Top.LV

5G drīzumā aizstās 4G tehnoloģiju

Ievietoja: OskarsM @ 2015.12.27 18:15  

5G

Ir pagājis nedaudz vairāk kā pieci gadi, kopš mēs izmantojam 4G interneta tehnoloģiju, taču pa šo laiku kompānijas nesēž, rokas klēpī salikušas, un jau kādu laiku strādā pie nākamās paaudzes interneta tehnoloģijas - 5G. Ir zināms, ka jaunākā paaudzes interneta tehnoloģija būs krietni ātrāka, gudrāka, un patērēs mazāk enerģijas nekā tās priekštecis 4G, kā arī 5G piedāvās dažādus jaunus sīkrīkus. 5G ļaus klientiem viedtālruņus padarīt ātrākus un ar lielākām iespējām, pieslēdzoties citām viedierīcēm.

5G pavēršas milzīgs potenciāls, kas varētu stipri pārspēt 4G interneta tehnoloģiju, tādējādi kompānijas, kas ir iesaistītas šīs tehnoloģijas veidošanā, cenšas to izstrādāt vislabākajā kvalitātē. Proti, 5G iespējams piedāvās aptuveni 40 reižu lielāku ātrumu nekā to nodrošina mūsdienu 4G, turklāt tā būtu pietiekami ātra, lai klientiem telefonā un citās ierīcēs nodrošinātu 8K izšķirtspēju 3-D video formātā nieka 6 sekundēs (uz 4G tas ir iespējams vien 6 minūtēs).

"Nokia" kompānija (viena no 5G veidotājiem) tic, ka 5G tehnoloģija ļaus izbaudīt patiesu interneta ātrumu visai pasaulei ar 100 megabitiem sekundē - tas ir aptuveni četri reizi ātrāk par 4G zibenīgo ātrumu.

Kad tad 5G varētu piedzīvot dienas gaismu? Pagaidām nav īsti skaidrs, taču ir zināms, ka 5G eksperimentēs 2018.gadā Dienvidkorejā - laikā, kad notiks Ziemas Olimpiskās spēles, bet par masveida pieejamību - ap 2020.gadu. Savukārt "Yet Verizon", kas arī strādā pie 5G tehnoloģijas mērķē šo produktu ieviest globālā tirgū jau 2017. gadā.

Lai vai kā, tas viss ir uz papīra un realitāte droši vien izrādīsies citāda. Tas, ka 5G nav vairs aiz kalniem, tas ir skaidrs. Bet vēl ir daudz darāmā un iespējamu sarežģījumu, lai 5G tehnoloģiju vispār varētu ieviest mobilajos telefonos, kā vienu no piemēriem - mūsdienu mobilie telefoni spēj pārraidīt signālu diapazonā no 700 MHz (megahercs - procesu frekvences mērvienība) līdz 3500 MHz, ņemot vērā, ka vairāki bezvadu uzņēmumi testē 5G caur 73000 MHz augstām frekvencēm. Problēmu ir daudz, kā jau jebkurā jaunā projektā, un tikai laiks rādīs, kā tās tiks apietas un kā solījumi tiks pildīti.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Friendly @ 2015.12.29 16:19

Tehnologija attistas parak atri un galvenais nepareiza virziena! Nevajag to 5G - labak lai stuko ka masinas lidinat pa gaisu piem ka filma! un citas lietas kas aktualakas

#2 pilsbomzis no pils @ 2015.12.29 16:20

Labāk būtu to pašu 4G piečinījuši,lai vakaros kautcik būtu līdzīgs tam 2G un 3G!

#3 pirsik @ 2015.12.30 14:51

"turklāt tā būtu pietiekami ātra, lai klientiem telefonā un citās ierīcēs nodrošinātu 8K izšķirtspēju 3-D video formātā nieka 6 sekundēs (uz 4G tas ir iespējams vien 6 minūtēs)."

Šito lēnām un vēlreiz. Kas ar to domāts? Ka onlainā varētu sākt skatīties 8K video pēc 6 sekunžu pauzes (līdz piepildās videopleijera buferis), bet ar 4G tīklu pēc 6 minūtēm? Vai kas cits? Kaut kā ne līdz galam uzrakstīts. Tulkojot netika izlaista kāda rindiņa?

#4 d_l @ 2015.12.31 19:14

(megahercs - procesu frekvences mērvienība)

man truukst vaardu... to "paskairdojumu" vajag taa autoram ietetoveet uz pieres un
NEKAD vairs vinju nelaist tuvumaa tehnikas portaaliem!