Datuve :: "Google" apgalvo: lidojošie bezpilota lidaparāti jeb droni savu darbību varētu uzsākt jau pēc gada

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 96

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 96

Datuve.lv video
Top.LV

"Google" apgalvo: lidojošie bezpilota lidaparāti jeb droni savu darbību varētu uzsākt jau pēc gada

Ievietoja: OskarsM @ 2016.01.13 16:00  

googledrone

Vai vēlies, ka pie tavām durvīm tiktu piegādāts iecienītākais alus vai kāds našķis? Kā "Google" projekta "Project Wing" vadītājs Deivids Voss (David Vos) apgalvo, ka tas varētu jau notikt pēc gada. "Google" ambiciozais mērķis ir vienkāršs - efektīvāk pārvadāt cilvēkus un dažādas lietas pa pasauli, izmantojot lidojošus bezpilota lidaparātus.

"Google" kompānija pašlaik strādā kopā ar "NASA", lai izveidotu gaisa satiksmes kontroles sistēmu, kas ļautu lidojošiem robotiem droši pārvietoties pa Amerikas Savienoto Valstu gaisa telpu. Turklāt "Google" nevēlas ieļaut tādus lidojošus robotus, kas traucētu cilvēku ikdienu - tās plāns ir, lai lidojošie roboti tik klusi un nemanāmi nogādātu savu kravu, ka cilvēks to pat nepamanītu.

Saistībā ar lidojošā robota gaisa drošību, tad Deivids Voss piebilda, ka "Google" izstrādā tehnoloģiju, kas būšot daudz reiz drošāka par vispārējo aviāciju. Deivida vīzija ir tāda, ka nākotnē gaisa transporta līdzekļiem būs automātiska vadība, pārvietojoties no punkta A uz punktu B, līdz ar to nebūs nepieciešami piloti.

Kompānijas ambiciozais mērķis gan ir atkarīgs no attiecīgās tehnoloģijas nozares, kas strādā kopā ar Federālo Aviācijas Administrāciju, kas regulē un uzrauga ASV gaisa telpu, tostarp arī lidojošus robotus, kurus vēlas ieviest arī citas kompānijas.

Saistītie raksti