Datuve :: Microsoft paziņo par Office 365 pieejamību Latvijā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 97

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 97

Datuve.lv video
Top.LV

Microsoft paziņo par Office 365 pieejamību Latvijā

Ievietoja: Antra_F @ 2012.06.28 09:22  

No 27.jūnija vakara organizācijām, uzņēmumiem un profesionāļiem visā Latvijā pieejama mākonī bāzētā darba produktivitātes IT platforma Office 365. Office 365 apvieno Microsoft Office, Microsoft SharePoint Online, Microsoft Exchange Online un Microsoft Lync Online vienotā, mūsdienīgā mākoņa pakalpojumā, nodrošinot visas svarīgākās biznesa produktivitātes funkcijas par nelielu, prognozējamu ikmēneša maksu.

Office 365 nodrošina integrētu biroja programmatūras, biznesa klases e-pasta, interneta lapas, kopdarbības vides un tiešsaistes saziņas risinājumu, ļaujot arī mazām un vidējām organizācijām izmantot tādus jaudīgus sadarbības rīkus, kādi līdz šim bieži vien bija pieejami tikai lieliem uzņēmumiem lielo sākotnējo investīciju dēļ.

„Nesen esam pilnībā pārgājuši uz Office 365 pakalpojumu un jāatzīst, ka pirmais iespaids ir ļoti pozitīvs. Pārejas laikā nebija nekādas aizķeršanās ar e-pasta piegādi, kas dažkārt notiek pie pakalpojuma sniedzēja maiņas. Exchange pakalpojums nodrošina mums apjomīgu vietu datu glabāšanai katrā e-pasta kastītē, kas mūsu gadījumā ir ļoti nozīmīgi, lai nodrošinātu dinamisku darbu. Tāpat tas mums dod iespēju pašiem pārraudzīt, veidot, dzēst organizācijas e-pasta adreses. Interneta pārlūkā iespējams strādāt gandrīz ar identisku Outlook saskarni tai, kāda ir instalēta datorā. Pievilcīga ir arī pakalpojuma cena, kas mūsu biedrībai bija ne mazāk svarīgi. Nākamais solis mums ir apgūt Lync un SharePoint saziņas un kopdarbības rīkus, jo līdz šim mūsu rīcībā šādu tehnoloģiju nebija,” saka Guntars Krasovskis, Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks.

„Office 365 pakalpojumi uzņēmumu ikdienas kopdarbības un komunikāciju vajadzībām - objektīvi labākais pasaulē piedāvājums SaaS risinājumu jomā. 25Gb pastkastīte, intranet portāls, lietvedības funcijas, „bezpapīru” ofiss ar procesu automatizācijas iespējām, reāllaika saziņas un konferenču rīki, piekļuve savai informācijai un dokumentiem no mobilā, planšeta un datora visur, kur ir internets – tas viss Jums ir pieejams par nieka 5,25 eiro mēnesī,” vērtē Mihails Ivanovs, IT risinājumu uzņēmuma Belam-Rīga pārstāvis, kurš palīdzēja ieviest Office 365 Latvijas Pašvaldību savienībai.

Arī AS Dobeles dzirnavnieks jau lieto Office 365. „Galvenie apsvērumi Office 365 ieviešanai uzņēmumā bija relatīvi zemās izmaksas par vienu lietotāju, turklāt nav nepieciešamas investīcijas serveru iekārtu un licenču iegādei. Svarīgas bija arī sinhronizācijas iespējas ar Active Directory, SharePoint kopdarbības vide un lietvedības risinājums, kā arī e-pastu, dokumentu uzglabāšanas apjoms. Protams, svarīga bija mākoņpakalpojuma būtība kopumā – uzstādīšanas vieglums, pieejamība, elastīgums lietošanā,” norāda Oļegs Jakovļevs, AS Dobeles dzirnavnieks IT pārstāvis.

„Tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia 2011.gada nogalē veiktajā Latvijas uzņēmumu pārstāvju aptaujā 54% dalībnieku atzina, ka darbs kļūtu efektīvāks, ja darba informāciju, dokumentus un e-pastus būtu iespējams lietot ārpus biroja. Trešdaļa un vairāk aptaujāto atzina, ka darba produktivitātei nozīmīga ir arī iespēja veidot datu rezerves kopijas, koplietot uzņēmuma dokumentus un izveidot savu interneta lapu. Office 365 nodrošina šos uzņēmumu attīstībai un izaugsmei nozīmīgos tehnoloģiju rīkus. Prognozēju, ka Office 365 izmantošana veicinās arī elastīga darba stila ieviešanu, kas ļauj kāpināt uzņēmumu produktivitāti un paaugstina darbinieku apmierinātību un lojalitāti. Par to esam pārliecinājušies arī paši savā uzņēmumā,” uzsver Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

Organizācijas, kas jau uzsākušas Office 365 lietošanu bezmaksas izmēģinājuma perioda laikā, var piereģistrēties Office 365 un turpināt lietot jau iepriekš izveidotos kontus. Savukārt pārējiem ir iespēja vienu mēnesi izmēģināt Office 365 bez maksas, lai pārliecinātos par pakalpojuma piemērotību un izdevīgumu tieši viņiem.

Vienlaikus Microsoft paziņo arī par Office 365 pieejamību izglītības iestādēm, sniedzot iespēju skolēniem un pedagogiem izmantot mākonī bāzētus saziņas un sadarbības rīkus, kā arī Word, Excel, PowerPoint un OneNote programmu tiešsaistes versijas. Izglītības iestādēm šis pakalpojums būs pieejams par pazeminātu samaksu, kā arī atsevišķs pakalpojuma kopums būs bez maksas.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 uldža @ 2012.07.08 17:41

eko24 info komanda  grasas šo izmēģināt