Datuve :: Google nodevusi Eiropas lietotāju personīgos datus Amerikas specdienestiem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 114

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 114

Datuve.lv video
Top.LV

Google nodevusi Eiropas lietotāju personīgos datus Amerikas specdienestiem

Ievietoja: Andrei @ 2011.08.30 23:54  

Kompānija Google apstiprinājusi informāciju, ka Amerikas specdienestu pieprasījums par Eiropas lietotāju datu uzglabāšanas centru personīgo datu nodošanu tiks apmierināts.

No vienas puses tas ir Eiropas likumdošanas pārkāpums, kas prasa no kompānijām nodrošināt nepieciešamo lietotāju personīgo datu drošības līmeni. Bet no otras puses pastāv likums USA PATRIOT ACT, kas tika pieņemts ASV, saskaņā ar kuru, ASV reģistrētām kompānijām ir jānodod lietotāju personīgie dati no savām ārzemju apakšvienībām, ja ienāk pieprasījums no ASV.

Turklāt, kompānijām jāslēpj informācija par datu nodošanu, lai izvairītos no to valstu reakcijas, kuru pilsoņu dati tika atklāti.



Šī situācija var radīt nopietnas problēmas tādām kompānijām kā Microsoft, Google un Amazon, jo tās sniedz pieeju mākoņu servisiem visā pasaulē, un kompānijas ārzemju apakšvienībām jāievēro to valstu likumdošanu, kurās tās atrodas. Šis gadījums var veicināt Eiropas Komisijas izmeklēšanu. Daži Eiropas Parlamenta locekļi jau reaģējuši uz Google ziņojumu.

Atgādināsim, ka agrāk Microsoft kompānijas pārstāvji arī ziņoja, ka kompānijai jānodod lietotāju personīgie dati pēc ASV valdības pieprasījuma, neatkarīgi no tā, kur atrodas kompānijas apakšvienība.

Kā avots izmantota duncanentertainment.com.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 fcuk @ 2011.08.31 12:19

Ar mani ir cauri...

#2 KurMiss @ 2011.08.31 18:00

Kā vienmēr, pastāv amerika -  un pārējā pasaule. Daži ir vienlīdzīgāki par citiem. BTW, MazaisMīkstais vai tik nav Īrijas kantoris??? Tātad, ja šamiem ir filiāle amerikā po ļubomu ir cauri?

#3 del @ 2011.09.04 14:02

nu lai iet nah tie amerikanju pajolinji, iemesls kapec vel mazāk lietoshu vinju suslus