Datuve :: HP WebOS sabrucis zem Apple un Android spiediena

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 74

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 74

Datuve.lv video
Top.LV

HP WebOS sabrucis zem Apple un Android spiediena

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.08.19 18:25  

Vakar Hewlett-Packard paziņoja, ka pārtrauks veidot planšetdatorus un viedtālruņus ar webOS operētājsistēmu. Analītiķus šāds paziņojums pārsteidza, un viņi to skaidro kā uzņēmuma nespēju pretoties Apple un Android spiedienam.

HP vairs netirgos webOS ierīces, tajā skaitā TouchPad planšetdatorus un viedtālruņus, jo vēlas aktīvāk pievērsties uzņēmumu tirgum. HP plāno koncentrēties uz uzņēmumu un printeru tirgu un pārdot Personal Systems Group, kas atbild par datoru un webOS ierīču tirdzniecību (visnotaļ dīvains pavērsiens, ņemot vērā, ka HP ir pasaulē lielākais datoru ražotājs, kas šī gada otrajā ceturksnī visā pasaulē pārdeva aptuveni 15 miljonus PC vienību).

Taču uzņēmums meklēšot veidus, kā izmantot un optimizēt webOS platformu, iespējams, sniedzot licences ierīču ražotājiem. HP pagājušajā gadā iegādājās webOS kopā ar Palm par 1,2 miljardiem ASV dolāri un tolaik ziņoja, ka izmantos operētājsistēmu dažādās ierīces, tajā skaitā planšetdatoros un printeros.


Taču webOS viedtālruņi un planšetdatori straujajā un sarežģītajā patērētāju tirgū neesot guvuši atzinību, stāstīja HP izpilddirektors Leo Apotekers, apspriežot trešā ceturkšņa finansiālos rezultātus. "TouchPad tirdzniecības apjomi neatbilda mūsu prognozēm," skaidro Apotekers. Tirgus izpētes speciālisti atzīmē, ka TouchPad nebija spējīgs konkurēt tirgū, kurā dominē Apple iPad un daudzie Android planšetdatori.

Analītiķi skaidro, ka HP vēlējās izmantot Apple mobilo ierīču stratēģiju, piedāvājot gan ierīces, gan programmatūru, gan pakalpojumus, taču uzņēmuma, acīmredzot, pietrūka pacietības. Citi speciālisti atzīmē, ka situācijā, kad Google iegādājās ierīču ražošanas uzņēmumu (Motorola), webOS varētu būt laba alternatīva ražotājiem, kas izmantoja tikai Android operētājsistēmu.

PC World

Saistītie raksti

Komentāri

#1 cthulhu_avake @ 2011.08.20 19:46

lai liek virsuu windoozi un miers tak

#2 Gestapo @ 2011.08.21 11:31

cthulhu_avake rakstīja:

lai liek virsuu windoozi un miers tak

Nu bļe, windooze ir vēl pretīgāka par WebOS

#3 geek24 @ 2011.08.21 12:43

Kāds zin kur var pasūtīt pa 99$ kur piegādā uz LV?

#4 cthulhu_avake @ 2011.08.21 20:07

kapec tad pats vinu lieto?

#5 Gestapo @ 2011.08.22 17:54

cthulhu_avake rakstīja:

kapec tad pats vinu lieto?

Kas ko lieto?