Datuve :: Microsoft sniegs eiropiešu datus ASV varas iestādēm

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 98

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 98

Datuve.lv video
Top.LV

Microsoft sniegs eiropiešu datus ASV varas iestādēm

Ievietoja: Andrei @ 2011.07.07 18:29  

„Mākoņu” servisu lietotāju dati, kas pieder Amerikas kompānijām, var tikt nodoti ASV varas iestādēm, nepaziņojot par to pašiem lietotājiem, paziņoja Microsoft pārstāvji.

Šādas kompānijas politikas pamats ir Likumdošanas akts par patriotismu: šis likums ļauj varas iestādēm gūt pieeju jebkurai privātai Amerikas kompāniju klientu informācijai. Paziņojums par to nav obligāts.

Likums tika izveidots kā papildus pretterorisma līdzeklis un jau ir kļuvis par iemeslu skandālam: 2008.gadā viena no Kanādas universitātēm iesniedza oficiālu sūdzību, uzzinot, ka viņu elektroniskās vēstules iziet caur ASV teritoriju, tātad, to saturu var izlasīt Amerikas varas iestādes.



Microsoft nodos datus no Eiropas uz ASV speciālās The Safe Harbor vienošanās ietvaros, kuru noslēgusi Eiropas Komisija un ASV Tirdzniecības ministrija. Vienošanās ļauj Amerikas kompānijām, kuras atbilst ES datu aizsardzības direktīvas prasībām, nodot valdībai eiropiešu personīgos datus.

Kā avots izmantotas Computerworld, Engadget un DailyTech.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Christian @ 2011.07.08 08:32

Pričom te tikai Microsoft...? Šī vienošanās un likums attiecas uz visiem ASV bazētiem "mākoņiem" !

#2 w @ 2011.07.08 08:52

tikai amīši var glabāt personiskaš fotkas un terorisma plānus word formātā uz web servera. pārējie kas draudzējas ar galvu tā noteikti nedarīs.

#3 Vilis @ 2011.07.08 09:29

Un tagad pamēģiniet kādu piespiest lietot mākoņservisus. :)

#4 Runcis2 @ 2011.07.08 19:40

Es tikai nesaprotu kāpēc viņiem bija jātaisa tā, ka man jāizvēlas pārraides nākotnē, kuras ierakstīt. Varēja taču veidot arhīvu kā LTV7, programmai, kur var browsēt visu 5 dienas atpakaļ un skatīties. Tāpat skaids, ka viņi ieraksta visas programmas 100%.

#5 Andron MacBeton @ 2011.07.10 13:02

ko ta tā universitāte tādu sūta e-pastos ka baidās ka kāds ieraudzīs? Viens pedjiku parazītu pasniedzējs otram sava daikta bildes?
Mani tas galīgi nesatrauc, lai tak lasa!

#6 911 @ 2011.07.10 19:15

Ne jau šis likums ir cīņa pret terorismu, bet pats likums ir terorisms. Nē nu saprotu ka lielajam Sema onkulim patīk okšķerēt citu dzīves, bet nu ne jau tik atklāti.
Lai viņi man pierāda, ka šāda pieeja datiem tik tiešām nodrošinās man drošību nevis kārtējo informācijas okšķerēšanu jo teroristi noteikti izmanto google pakalpojumus, lai nosūtītu uzbrukumu plānus. Tāpēc nebija nekāds brīnums kaut kad senāk izlasot par gadījumu kur asv tika noķerts noziedzinieks tikai tāpēc, ka pasūtija picu ar piegādi mājās. Diemžēl ieradās SWAT nevis picas piegādātājs līdz ar to nav jābūt gudram, lai apzinātos, ka šāda info ievākšana jau notiek no pašiem i-neta un pārējo tehnoloģiju pirmsākumiem...