Datuve :: Uzlauzts Fox News Twitter konts ziņo par Obamas nāvi

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 81

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 81

Datuve.lv video
Top.LV

Uzlauzts Fox News Twitter konts ziņo par Obamas nāvi

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.07.04 15:43  

Fox News Twitter konts ticis uzlauzts, un tajā parādījušies seši ieraksti par Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Baraka Obamas nāvi. Uzlauztajam foxnewspolitics kontam ir Twitter apstiprinājuma zīme, kas liecina par konta patieso piederību ziņu kanālam.

Valsts plašsaziņas līdzekļi, protams, ar līdzīgiem paziņojumiem klajā nav nākuši. Fox News jau izveidojuši materiālu par konta uzlaušanu, atvainojoties par nepatieso ierakstu radītajām neērtībām. Hakeri izvēlējušies 4.jūliju, jo šajā datumā ASV tiek atzīmētā Neatkarības diena.

Pirmais ieraksts par prezidenta nāvi pieminēja Obamas oficiālo kontu – „@BarackObama has just passed. The President is dead. A sad 4th of July, indeed. President Barack Obama is dead.” (Bojā gājis Baraks Obama. Prezidents ir miris. Patiesi skumjš 4. jūlijs. Prezidents Baraks Obama ir miris.) Nākamajos ierakstos minēts, ka prezidents ievainots Aiovas štatā, kur tam iešauts iegurņa apvidū un kaklā, un vēlāk no ievainojumiem miris.


Huffington Post publicētajos attēlos redzams, ka Fox News Politics kontam pievienots uzraksts „H4CK3D BY TH3 5CR1PT K1DD3S” un ziņu kanāla logo aizvietots ar burtiem SK, kas visticamāk arī attiecas uz terminu script kiddies. Šis termins tiek izmantots, apzīmējot jauniešus, kas uzlauž datorus, izmantojot vienkāršus, automatizētus rīkus vai skriptus, ko izstrādājuši citi.


Attēlā arī redzams ieraksts, kurā hakeri uzrunā Anonymous – hakeru kolektīvu, kas atbildīgs par ārkārtīgi veiksmīgu uzlaušanas kampaņu. Tajā minēta arī AntiSec – uzlaušanas kampaņa, kuras ietvaros uzlauztas uzņēmumu un valdību tīmekļa vietnes un dažos gadījumos nolaupīti dati.

Computerworld

Saistītie raksti

Komentāri

#2 MacintoshBeton @ 2011.07.05 15:07

wohooo melnais pertitjis beidzot miris :P

#3 Android WWW @ 2011.07.05 16:07

viņa līķi tak jūrā iemeta...

#4 Ogot.ajs @ 2011.07.05 20:01

3) Driizaak aizveda Somaalijas piraatiem izbarot