Datuve :: Apgalvojumi par it kā neiznīcināmo robottīklu esot pārspīlēti

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 73

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 73

Datuve.lv video
Top.LV

Apgalvojumi par it kā neiznīcināmo robottīklu esot pārspīlēti

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.07.04 14:14  

Drošības izpētes uzņēmums Sophos ziņo, ka Kaspersky Lab ziņojums par „neiznīcināmo” robottīklu, kas izmanto viltus pretvīrusu aizsardzību, lai pārņemtu citus robottīklus, esot pārspīlēts.

Naked Security emuāra rakstā Pols Daklins raksta, ka neviena kaitīgā programma nav neiznīcināma, turklāt TDSS jaunā versija visticamāk neietekmēs datorus, kuru lietotāji izmanto programmatūras atjauninājumus un „labu un atjauninātu” pretvīrusu programmatūru. Viņš raksta: „Saprātīgi veikti drošības pasākumi palīdzēs jums izvairīties no inficēšanās.” Turklāt arī atbrīvošanās no kaitīgās programmas neesot nemaz tik sarežģīta, ja tiek izmantota laba pretvīrusu programmatūra - lietotājiem nevajag formatēt cieto disku vai pārinstalēt operētājsistēmu.

Pagājušajā nedēļā Kaspersky Lab ziņoja par jaunu TDSS kaitīgās programmatūras versiju, TDL-4, raksturojot to kā „sarežģītāko draudu” mūsdienu datoru drošībai. Ziņojumos arī minēts, ka TDSS izveidojusi apjomīgu robottīklu, kurā iekļauti 4,5 miljoni datoru visā pasaulē (lielākā daļa no tiem atrodas ASV).

Daklins savā rakstā min terminu Halting Problem un raksturo to kā faktu, ka neviena programma nevar neierobežoti paredzēt citu programmu darbību. Tas nozīmē, ka nav iespējams izveidot pretvīrusu programmu, kas palīdzētu pret visiem vīrusiem, taču šai problēmai ir arī gaišā puse – nekad neizdosies radīt vīrusu, kas izvairīsies no visām iespējamajām pretvīrusu programmām.

PC Mag

Saistītie raksti

Komentāri

#1 FX @ 2011.07.04 15:38

Kaspersky raksta par botneta neiznīcināmību dēļ decentralizētās vadības sistēmas, Sophos (ziepjainie) savukārt runā par paša vīrusa iznīcināšanas iespējām. Salīdzināja pimpi ar ziloni.