Datuve :: Microsoft joprojām nav ieinteresēti iesaistīties portatīvo konsoļu tirgū

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 117

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 117

Datuve.lv video
Top.LV

Microsoft joprojām nav ieinteresēti iesaistīties portatīvo konsoļu tirgū

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.06.27 17:33  

Xbox 360 joprojām veicas tīri labi, it īpaši jau pateicoties Kinect kontroliera popularitātes uzplaukumam, un iespējams tieši tādēļ Microsoft joprojām nav ieinteresēti portatīvo konsoļu tirgū. Uzņēmums pat uzskata, ka Sony un Nintendo nav rīkojušies prātīgi, tajā iesaistoties.

Nesen sniegtajā intervijā Microsoft Xbox tehniskais direktors Deniss Dērkins (Dennis Durkin) ļoti skeptiski izteicās par portatīvo konsoļu tirgu. Kad viņam tika uzdots jautājums par Microsoft stratēģijas salīdzinājumu ar Sony stratēģiju, viņš atbildēja: „Es neesmu drošs, vai pašlaik vēlētos konkrētajā tirgū laist portatīvu spēļu konsoli. Nintendo 3DS noteikti nav tik veiksmīgs, kā cilvēki bija paredzējuši. Tirgus pašlaik ir piepildīts, un tajā notiek daudz pārmaiņu. Tādēļ man patiešām nešķiet, ka iesaistīties tajā būtu laba ideja. Uzņēmumam ir noteikts skaits likmju, un portatīvās spēļu konsoles nav tā lieta, uz kuru es gribētu likt savu likmi.”

Nintendo 3DS Japānas tirgū parādījās šī gada 26. februārī, Eiropā – 25. martā, Ziemeļamerikā – 27. martā. Jaunākie dati liecina, ka uzņēmums pārdevis 3,61 miljonu konsoles vienību visā pasaulē, taču Nintendo atzinuši, ka pārdošanas apjomi nav sasnieguši cerētos.


No Microsoft pārstāvja sacītā var secināt, ka portatīvu Xbox versiju gaidīt nevajadzētu, taču Microsoft pašlaik strādā pie Windows Phone operētājsistēmas un Xbox Live integrācijas tajā.

TechSpot

Saistītie raksti