Datuve :: Pasniegti pirmie Samsung aplikāciju granti 15 000 eiro vērtībā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 111

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 111

Datuve.lv video
Top.LV

Pasniegti pirmie Samsung aplikāciju granti 15 000 eiro vērtībā

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.03.28 15:44  

Pirmos Samsung Electronics Baltics aplikāciju grantus 15 000 eiro kopvērtībā Baltijas aplikāciju izstrādātāju pasākumā Garage 48 Riga saņēma komandas, kuras piedāvāja DrinksAround, MobiDeal un Battle Tank aplikāciju izveidi Baltijas tirgum. 5000 eiro grants katrai no šīm aplikācijām sniegs iespēju to autoriem realizēt to izstrādi līdz pat iekļaušanai Baltijas tirgum paredzētajos Samsung mobilajos telefonos un Smart TV televizoros.

Latvijas komandas izstrādātā aplikācija DrinksAround piedāvā lietotājiem ērtā veidā aplūkot savā tuvumā esošās atpūtas vietas, redzēt tajās pasniegtos dzērienus un atsauksmes, Samsung aplikāciju grantu saņēma, pateicoties tās veiksmīgi izstrādātajai platformai, ko ir iespējams efektīvi adaptēt arī citiem pakalpojumiem.


Otru Samsung grantu saņēma Igaunijas komandas izstrādātā aplikācija MobiDeal, kas piedāvā analizēt telefona veikto zvanu un nosūtīto īsziņu datubāzi, lai, pamatojoties uz šo informāciju, piedāvātu lietotājam piemērotāko pieslēguma veidu un sakaru operatoru. Šī aplikācija ietver ļoti plaši izmantojamu platformu, kas sniegtu lielu pievienoto vērtību gan patērētājiem, gan arī mobilo sakaru operatoriem, palīdzot tiem labāk plānot savu pakalpojumu piedāvājumu.

Savukārt trešo grantu saņēma daudzspēlētāju spēle Battle Tank, kuras spēlēšanai nepieciešams vien interneta pārlūks. Tā piedāvā vairākiem spēlētājiem tiešsaistē sacensties vienam ar otru modernizētā klasiskās „tanciņu” spēles versijā. Interesanti, ka šī aplikācija piedāvā iespēju tiešsaistē sacensties arī mobilo telefonu lietotājiem.


„Garage 48 Riga pasākums pierādīja, ka Baltijas jaunie aplikāciju izstrādātāji pat divu dienu laikā spēj radīt gan lokālajā, gan arī globālajā tirgū konkurētspējīgas aplikācijas, kas ne vien ir interesantas, bet arī risina dažādas aktuālas patērētāju un biznesa vides vajadzības. Tieši lielā kvalitatīvu un realizējamu ideju daudzuma dēļ žūrijai bija jo īpaši sarežģīti no 17 izstrādātajām idejām atlasīt tās dažas, ko atzīt par labākajām. Būtiski, ka izstrādātāji nekoncentrējās uz vienu operētājsistēmas platformu vai lietotāju grupu, tā vietā piedāvājot patīkamu dažādību. Jāsaka, ka šī dažādība ievērojami apgrūtināja grantu piešķiršanas izvēli,” skaidro Ēriks Eglītis, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju tirdzniecības nodaļas direktors.

Garage 48 Riga pasākuma laikā Samsung pasniedza arī trīs veicināšanas balvas interesantāko aplikāciju autoriem. Šīs balvas saņēma TICKITin pasākumu biļešu izsoles aplikācija, eHansard mobilā reportiera aplikācija un sociālo tīklu neaktīvo profilu kapsētas aplikācija Memoriam.


(Attēlā - Pasākuma organizatori Priit Salumaa un Ragnar Sass)

Samsung aplikāciju grants tika piešķirts ar mērķi atbalstīt talantīgus izstrādātājus un nodrošināt to, ka Samsung produktos tiek iekļautas aizvien jaunas tieši vietējo patērētāju vēlmēm un vajadzībām pielāgotas aplikācijas. Garage 48 Riga pasākumā aplikāciju izstrādātājiem bija iespēja saņemt Samsung aplikāciju grantu par idejām, kuras īstenotas Android vai Samsung Bada operētājsistēmu mobilajās aplikācijas, vai arī aplikācijas, kas paredzētas jaunākajiem Smart TV televizoriem. Profesionāla žūrija izskatīja visas Garage 48 pasākuma dalībnieku iesniegtās aplikāciju idejas un vērtēja tās no dažādiem skatu punktiem, tai skaitā to atbilstību Samsung aplikāciju granta saņemšanas nosacījumiem.

No 25. līdz 27. martam Rīgas ekonomikas augstskolā notiekošais pasākums Garage 48 Riga pulcēja vairāk nekā 100 dalībnieku, kas 48 stundas strādāja 17 komandās, lai kopīgiem spēkiem radītu unikālas aplikācijas ar vēl neredzētām funkcijām.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Agriic @ 2011.03.29 14:17

Autors jau nu varēja papūlēties iztulkot vārdu "grant", kas latviski ir dotācijas, jo latviski šādas vārds nav, un līdz ar to sanāk ļoti nesakarīgs teksts.

#2 NightWolf @ 2011.05.10 19:23

Es i domāju, ka granti tirgos? :S