Datuve :: Iznāk Internet Explorer 9 gala versija

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 113

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 113

Datuve.lv video
Top.LV

Iznāk Internet Explorer 9 gala versija

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.03.15 10:36  

Kopš 15.marta plkst. 6.00 pēc Latvijas laika ikviens interesents var lejupielādēt jaunākās pārlūkprogrammas Internet Explorer 9 gala versiju. Programma lietotājiem pieejama latviešu un krievu valodā, kā arī vēl aptuveni 40 valodās vietnē www.beautyoftheweb.com.

Kā liecina jaunākais Microsoft Eiropā (MSN) veiktais pētījums par interneta lietošanas paradumiem, gandrīz 70% respondentu visvairāk uztrauc drošība un 60% - ka kāds varētu izsekot viņu aplūkotajām lapām.

Internet Explorer 9 Beta ir Microsoft ir visvairāk lejuplādētā pārlūkprogrammas Beta versija vēsturē, ar vairāk kā 40 miljoniem lejupielāžu programmas testēšanas laikā.

„Cilvēkiem svarīgāka ir mājas lapa un tajā atrodamā informācija, nevis interneta pārlūks. Tieši tādēļ Internet Explorer 9 fokusē uzmanību uz mājas lapām, ļaujot tām izcelties un mirdzēt. Pārlūkprogramma ir kā teātris, mājas lapa - izrāde, un Internet Explorer ļauj jums koncentrēties uz pašu izrādi,“ saka Aleksandras Golod, Microsoft Windows Biznesa grupas vadītājs Baltijā.

Internet Explorer 9 (IE9) iespējas sava piedāvājuma pilnveidošanai un dažādošanai jau šobrīd izmanto ap 250 pasaules vadošo vietņu, kas kopā sasniedz vairāk kā vienu miljardu interneta lietotāju. To vidū ir Facebook, Twitter, Amazon, eBay, CNN, Wall Street Journal un daudzas citas. Arī Latvijā arvien vairāk populāru interneta vietņu jau izmanto Internet Explorer 9 savu mājaslapu pilnveidošanai. To vidū ir sociālais tīkls draugiem.lv, portāli Tvnet.lv, receptes.lv, zparks.lv, Medn.is un Sportacentrs.com un citi.

Pasaules ziņu portāls Huffington Post atzīst, ka mēneša laikā IE9 lietotāji aplūkojuši par 11% vairāk portāla lapu un par 14% pieaug iespējamība, ka viņi atgriezīsies, salīdzinot ar citu pārlūku lietotājiem. Veselīgam dzīvesveidam veltītais portāls LIVESTRONG divarpus mēnešu laikā konstatējis, ka IE9 lietotāji aplūko par 15% vairāk portāla lapu, par 40% pieaug iespējamība, ka viņi atgriezīsies šajā vietnē. Par 53% pieaudzis IE9 lietotāju LIVESTRONG portālā pavadītais laiks.

Arī Latvijas partneri novērtē Internet Explorer 9 priekšrocības

„Mēs sava darba rezultātu vērtējam pēc tā, vai Internet Explorer 9 rada reālu pievienoto vērtību – intensīvāku un lojālāku apmeklētāju plūsmu mūsu tīmekļa partneriem. Esam gandarīti, ka jau vairāki Latvijas vadošie portāli ir kļuvuši par mūsu partneriem, ieviesuši IE9 funkcijas un atzinīgi novērtē to sniegtās priekšrocības. Tāpēc aicinām ikvienu padomāt par savas vietnes apmeklētājiem, pilnveidot to atbilstoši IE9 jaunajai funkcionalitātei un izmantot bagātīgo IE9 iespēju klāstu,” rezumē Aleksandras Golod.

„Funkciju klāsts programmatūras izstrādājumos šodien aug ģeometriskā progresijā, un lietotājs tām ar grūtībām spēj izsekot. Tas, ko piedāvā IE9 ir kaut kas patiešām elementārs, taču vienlaicīgi ļoti ērts un derīgs – gan lietotājam, gan satura veidotājam. Un pats pārsteidzošākais – lai gan šo funkciju ieviešana satura veidotāju pusē prasa salīdzinoši niecīgu laika apjomu, ieguvums ir acīmredzams un taustāms,” saka Jānis Lūsis, portāla Zparks.lv redaktors.

Guntars Meluškāns, draugiem.lv radošais direktors: „Mēs esam priecīgi par iespēju integrēt draugiem.lv saturu jaunajā IE9. Tas ļaus visiem jaunā pārlūka lietotājiem ērti atrast norādes uz draugiem.lv mūzikas sadaļas un arī lietišķo lapu profiliem. Šīs sadaļas izvēlējāmies, jo tās pieejamas ne tikai draugiem.lv lietotājiem, bet arī tiem, kas pie mums nav reģistrējušies. Šo publiskā satura lapu nākotne, mūsuprāt, ir tīri praktiskā lietojumā; turklāt ar IE9 akseleratoru pieeja publiskā satura lapām no citiem avotiem ir gluži elementāra.”

Kristaps Zālītis, portāla Sportacentrs.com rīkotājdirektors, atzīst: "Sportacentrs.com veidojam ļoti daudz video, un šobrīd ar daudziem pārlūkiem mums ir dažādi sarežģījumi ar lietotāju datoru noslodzi video ielādes laikā – IE9 šīs problēmas ir atrisinājuši. Tāpat noteikti izmantosim iespēju izveidot īpaši Sportacentrs.com lietotājam pielāgotu IE9 versiju – ar sporta saturu grāmatzīmēs un Sportacentrs.com kā pārlūka sākumlapu."

Aptauja: lietotāji vēlas kvalitatīvāku internetu

Kā liecina jaunākais, Microsoft Eiropā (MSN) veiktais pētījums par interneta lietošanas paradumiem, tad tieši drošība, privātums un lietošanas ērtums ir galvenās lietotāju prasības, sērfojot internetā. Vairāk kā 2/3 (69%) respondentu visvairāk uztrauc drošība un vīrusi internetā. 60% respondentu uztrauc tas, ka kāds varētu izsekot viņu aplūkotajām lapām.

Kopumā lietotāji apgalvo, ka vēlas augstākas kvalitātes interneta vietnes, kas piedāvātu interesantāku lietošanas pieredzi. Piemēram, vairāk kā 50% apgalvo, ka nākotnē vēlas skatīties internetā augstas kvalitātes filmas, vairāk kā 30% vēlas drīzumā skatīties mājaslapu saturu 3D formātā. Kaut arī daļa lietotāju ir gatavi gaidīt nedaudz ilgāk, lai lejupielādētu augstas kvalitātes failus, 24% norāda, ka, sērfojot internetā, viņi nevēlas gaidīt ne uz kādu informāciju.

Internet Explorer 9 veidots tā, lai maksimāli atbilstu šīm lietotāju prasībām.

Par Internet Explorer 9

Internet Explorer 9 ir vienīgais pārlūks, kas pilnībā izmanto HTML5 sniegtās priekšrocības, lai atainotu grafiski kvalitatīvas mājaslapas, pirmo reizi izmantojot līdz 90% no datoru piedāvātās jaudas. Mājaslapu attīstītājiem tagad ir plašākas iespējas radīt ātrākas un vizuāli piesātinātākas interneta vietnes, izmantojot sadarbspējīgo HTML5, kā arī tādus spraudņus kā Adobe Flash Player un Microsoft Silverlight.

Ņemot vērā, ka interneta vide kļūst arvien nedrošāka un tajā var atrast arvien vairāk privātas informācijas, Internet Explorer 9 ir veidots tā, lai kļūtu par visdrošāko interneta pārlūkprogrammu, jo satur spēcīgas, iebūvētas drošības, privātuma un uzticamības tehnoloģijas, kas garantē lietotāju drošību tiešsaistē.

Tracking Protection ļauj lietotājam filtrēt un kontrolēt, kuru trešo pušu saturs drīkst sekot viņam tiešsaistē, pievienojot Internet Explorer 9 pārlūkam sekošanas ierobežojumu sarakstu – Tracking Protection List. Internet Explorer 9 nav iebūvētu sekošanas ierobežojumu sarakstu, bet tādus var izveidot un publicēt tiešsaistē ikviens lietotājs vai organizācija. IE9 ir pirmais pārlūks ar šādu privātuma aizsardzības iespēju.

Tāpat veiktie testi rāda, ka Internet Explorer 9 ir drošākais aizsardzības mehānisms pret Nr.1 drošības risku internetā – kaitniecisko programmatūru. Internet Explorer 9 bloķē 99% no šādiem uzbrukumiem. Tas ir piecas reizes efektīvāk kā Firofox un 33 reizes efektīvāk kā Chrome.

Vairāk informācijas: www.beautyoftheweb.com.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 karuuzo @ 2011.03.15 11:28

Viņi neatbalsta XP - fail :)

m

#2 SSSSUUUC @ 2011.03.15 11:29

ei tak tu ar savu xp auzās!

#3 Neticis @ 2011.03.15 11:37

Kāds var paskaidrot, kas draugiem.lv ir tāds, kas negāja ar IE8, bet iet IE9?
IE9 atbalsts HTML5 atbalsts arī ir tikai viduvējs http://people.mozilla.com/~prouget/ie9/

#4 Copy @ 2011.03.15 11:52

Nav ne vainas šim IE, tikko uzliku. Ja manai lapai iepriekš pāris css lietas nestrādāja, tad tagad tas iet. Darbojas ātri, lapas attēlo smuki. Šodien jāpasēž visu dienu uz viņa, jāpaspēlējas. Izskats arī smukāks nekā IE8. Nepatīk ka IE9 "refresh" poga dikti maziņa.

#5 ATM_ @ 2011.03.15 12:01

SSSSUUUC rakstīja:

ei tak tu ar savu xp auzās!

jebkurā gadījumā, man xp patīk vairāk, nu un, ka čakars lielāks, bet patīk
par ie9 - nez, uzliku uz sava kompja, neko diži krutāku par iepriekšējām versijām nejūtu, nekas tāds tur nav

#6 bcr @ 2011.03.15 22:05

Jāpagaida FF 4 final un tad spriedīsim kas ko...

#7 11gadigais @ 2011.03.15 22:29

win95 ari neatbalsta? :(

:DDDDDDD

#8 Oparts @ 2011.03.16 08:14

Kādi galīgi atsaldētie :D tagad vēl lieto šo mikromīksto mēslu :D

#9 ddd2 @ 2011.03.16 10:44

strādā, veras, uzlikās bezjebkādām problēmām
varbūt man tikai tā liekas, bet ir 1/2 sekundes aizture verot lapas vaļā, liekas ka ar iepreikšējo IE versiju tā nebij, bet lapa atveras uz reiz pilnībā un neteik pamazām kaut kas vilkts klāt ... bet tas tikai pirmās 1/2h iespaids, citādi - gūt
ekrāns palicis lielāks :) jo by default navb liekie menu 1/2 ekrāns, tas man patīk
ir ok!

#10 Lielkuilis WWW @ 2011.03.16 15:26

#10, liekos menu katrs varēja noņemt pēc sirds patikas. Acīmredzot, būsi no tiem, kuri to neprata. Tāpēc, laikam, MS būs uztaisījis, lai sākumā liekie nerādās, bet ja kāds sāk raudāt, ka pazudušas funkcijas, tad gan jau kāds zinošs cilvēks gadīsies, kas parādīs kā ieslēgt.

#11 sammo2 WWW @ 2011.03.16 20:25

SSSSUUUC rakstīja:

ei tak tu ar savu xp auzās!

XP nav slikta OS, tikai novecojusi. Mūsdienīgs users nelietos tik vecu OS, bet kāpēc ne, ja patīk un esi pieradis, un negribi neko mainīt?

#12 Reloaded @ 2011.03.16 22:02

Ja websaitu izstrādātāji sāks izmantot HTML5 + WebGL kā Flash aizstājēju, IE atkal lagos nopakaļ pārējiem. Jau tagad iespēju ziņā Firefox 4 apsteidz IE. Neteiktu gan, ka tas īpaši pārsteidz - acīmredzot MS drīzāk noraks savu pārlūku, nekā atbalstīs OpenGL.

#13 skiny @ 2011.03.16 22:08

Visi tie procenti ir izzīsti no pirksta (lasīt: p1mpja); vēl godīgi nav ne testēts, ne lietots, bet jau iztaisa par gadsimta parlūkprogrammu!