Datuve :: Iznāk Internet Explorer 9 RC versija

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 126

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 126

Datuve.lv video
Top.LV

Iznāk Internet Explorer 9 RC versija

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.02.11 16:21  

Kopš 10.februāra, plkst. 19:00 pēc Latvijas laika lietotāji var lejupielādēt Internet Explorer 9 RC versiju IE Test Drive vai Beauty of the Web vietnē.

IE9 RC versija veidota, balstoties uz Beta versijas testētāju atsauksmēm. Tā ir vēl ātrāka par Beta versiju, tajā ir mazāk paziņojumu, ērtāka ciļņu pārvaldīšana, iespēja piespraust vairākas vietnes vienuviet un atvērt tās visas ar vienu peles klikšķi u.c. uzlabojumi.

Nozīmīgs papildinājums ir jau agrāk solītais Tracking Protection, kas lietotāju pasargā no dažādām tiešsaistes sekošanas formām. Šobrīd sadarbībā ar tādiem partneriem kā Abine un PrivacyChoice jau izveidoti 4 Tracking Protection saraksti, kas lietotājiem ļauj kontrolēt, kuras vietnes drīkst fiksēt lietotāja soļus internetā.

Ziņu portāls Huffington Post atzīst, ka mēneša laikā IE9 lietotāji aplūkojuši par 11% vairāk portāla lapu un par 14% pieaug iespējamība, ka viņi atgriezīsies, salīdzinot ar citu pārlūku lietotājiem. Veselīgam dzīvesveidam veltītais portāls LIVESTRONG divarpus mēnešu laikā konstatējis, ka IE9 lietotāji aplūko par 15% vairāk portāla lapu, par 40% pieaug iespējamība, ka viņi atgriezīsies šajā vietnē. Par 53% pieaudzis IE9 lietotāju LIVESTRONG portālā pavadītais laiks.

„Sākotnēji kā tehnoloģiju portāla ZParks.lv redaktors un autors uz ideju "pielāgot portāla tehnisko izklājumu atbilstoši jaunā Internet Explorer 9 dāvātajām iespējām" skatījos subjektīvi skeptiski - jo tas varētu prasīt pārlieku lielas tehniskās izmaiņas portāla uzbūvē. Taču! Iepazīstoties ar IE9 funkciju priekšrocībām un, galvenais, ar to tehniskās iestrādes vienkāršību, manas domas krasi izmainījās uz pretējo pusi. Redzot, ka portālam Sportacentrs.com dažu šo tehnisko izmaiņu ieviešana bija prasījusi vien dažas stundas, mēs arī savā ZParka komandā ļoti nopietni esam sākuši apsvērt iespējas padarīt mūsu saturu ērtāku un pieejamāku ZParka lietotājiem, kas būs izvēlējušies IE9 pārlūku. Vēl jo vairāk, Microsoft Latvia Saderības programmas komanda patiesībā mums jau ir iesūtījusi pavisam konkrētu veicamo uzlabojumu norādes un skaidrojumus. Tagad atliek vien gaidīt, cik ātri un veiksmīgi IE9 pārlūks vispār iedzīvosies Latvijas interneta lietotāju vidū. Ņemot vērā šī pārlūka tehnisko sniegumu un interesantās lietošanas nianses, iespējams, tā popularitāte varētu augt tikpat straujā tempā, kā tas bija/ir ar Windows 7 operētājsistēmu,” vērtē Jānis Lūsis, portāla Zparks.lv redaktors.

Arī Kristaps Zālītis, portāla Sportacentrs rīkotājdirektors atzīst: „Arī Kristaps Zālītis, portāla Sportacentrs.com rīkotājdirektors atzīst: "Jaunā pārlūka versija ir vienkārša un ērta. Izmēģinājām gan piespraustās vietnes, gan akseleratoru iespējas - tas patiešām ir vienkārši gan no lapas veidotāja, gan lietotāja puses. Noteikti domāsim par to, kā šos jaunos rīkus izmantot lapas funkcionalitātes un informācijas meklēšanas pilnveidošanai mūsu klientiem."
„Mēs sava darba rezultātu vērtējam pēc tā, vai Internet Explorer 9 rada reālu pievienoto vērtību – intensīvāku un lojālāku apmeklētāju plūsmu mūsu tīmekļa partneriem. Pārlūka gala versija būs pieejama visdrīzākajā nākotnē, un līdzšinējā aktivitāte liecina, ka tas būs lietotāju iecienīts pārlūks. Tāpēc šobrīd ir īstais brīdis ikvienam pilnveidot savu interneta vietni atbilstoši IE9 jaunajai funkcionalitātei.,” aicina Aleksandras Golod, Microsoft Windows biznesa grupas vadītājs Baltijā.

• Lejupielādēt IE9 RC var: www.beautyoftheweb.com
• Iespēja testēt IE9 jauno funkcionalitāti: http://ie.microsoft.com/testdrive/
• Web izstrādātāju rokasgrāmata: http://msdn.microsoft.com/en-us/ie/ff468705.aspx
• Vairāk informācijas par RC versijas jaunumiem: IE Blog; Exploring IE; Bloghttp://www.microsoft.com/presspass/presskits/internetexplorer/ un pielikumā

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Novērotājs @ 2011.02.11 21:28

-- Lai gan ir acīmredzami IE9 ieviestie uzlabojumi, tomēr nevar arī nepamanīt liekulību no MS puses kaut vai testos slīdzinot IE9rc ar Firefox 3.6.13 nevis ar jaunāko  Firefox 4 betu (nemaz nerunājot par aktuālo ikdienas Firefox testa laidienu Minefield).
-- Izdaudzinātā iespēja "piespraustās vietnes", lai arī varētu būt kādam noderīga, tomēr izveidota ieviešot jaunus elementus, nevis, lai sekojot MS pašdeklarētajam sauklim "html5 - viens kods, kas strādā visur" izmantotu html5 standarta menu elementu...
-- Raksts ir lielākoties reklāmas un mārketinga materiāls, mēģnot lietotājiem "piedziedāt pilnas ausis" un radīt iespaidu par to, ka IE9 ir reiz kaut kas nebijis un tāds kas reiz ir vismaz jāpamēģina.
-- Par to liecina arī "ie9 saderības nodaļas" iesūtītie veicamo izmaiņu saraksti ar norādēm un paskaidrojumiem... . Un atkal MS vēlas iegūt sava pārlūka intersantu iespēju nestandarta risinājuma uzgrūšanu visiem lietotāiem...
-- Aicinu kritiski izvērtēt katru sarakstā minēto iespēju, pirms to ieviest.

#2 m. @ 2011.02.12 13:40

2# tas ir tikai neta pārlūks, nolaiferi

#3 ess2 @ 2011.02.12 15:23

Diemžēl man nespīd IE9, jo lietoju WinXP. Nu nekas, pārdzīvošu :)

#4 Novērotājs @ 2011.02.12 19:36

@m (ja tavs apgalvojums bija domāts par manu komentāru)
-- Vai tu esi kāds gaišreģis, ka esi pārliecināt, ka spēj noteikt ka man "nav dzīves" ārpus interneta?
-- Vai arī tas, ka mana profesija un interese liek aizrautīgi sekot tendencēm web-izstrādē varētu tomer būt tuvāks minējums patiesības virzienā?

#5 AntonsVitamīns @ 2011.02.17 21:34

Kritiski novērtēts topošais IE9.
http://people.mozilla.com/~prouget/ie9/
Lai ziņa nebūtu tik vienpusīga...
:)