Datuve :: Kiberkrāpnieku jauninājums – abonements bez iepriekšēja paziņojuma

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 94

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 94

Datuve.lv video
Top.LV

Kiberkrāpnieku jauninājums – abonements bez iepriekšēja paziņojuma

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.02.09 14:57  

Kaspersky Lab brīdina lietotājus par jaunu kiberkrāpnieku darbības shēmu, izmantojot SMS bloķētājus. Atšķirībā no līdzšinējā algoritma, kad datora atbloķēšanas koda saņemšanai uz norādīto numuru bija jānosūta maksas īsziņa, tagad ļaundari rīkojas daudz «humānāk». Logā, kas parādās uz darbvirsmas, lietotājam lūdz norādīt tālruņa numuru, uz kuru pilnīgi bez maksas pienāk īsziņa ar atbloķēšanas kodu. Kā tad krāpnieki nopelna?

Pēc atbloķēšanas uz «veiksminieka» tālruni neticami regulāri un bieži sāk pienākt apšaubāma satura īsziņas, un maksājumu konta atlikums strauji tuvojas nullei. Izrādās, ievadot savu mobilā tālruņa numuru un apstiprinot tā īstumu, lietotājs automātiski piekrīt kāda licences līguma noteikumiem, kas cita starpā ietver arī pakalpojumu «Abonēšana», kurš, protams, tiek sniegts par maksu.

Parasti no šāda «pakalpojuma» var atbrīvoties, vēršoties pie mobilo sakaru operatora ar prasību atteikties no nevajadzīgās abonēšanas. Pastāv arī cits veids: nepildīt līguma noteikumus, tas ir, neapmaksāt uzspiesto pakalpojumu. Lai to veiktu, pietiek noteiktu laiku (parasti nedēļu) nepapildināt savu maksājumu kontu. Tomēr jāpiekrīt, ka mūsdienās iztikt bez mobilā tālruņa kaut vienu dienu, nemaz nerunājot par nedēļu, spēs tikai nedaudzi.

Kaspersky Lab atgādina, ka ir jāievēro drošas darbības internetā noteikumi, un piedāvā bezmaksas iespēju – reklāmkaroga aizvākšanu no darbvirsmas un Windows atbloķēšanu bez īsziņas nosūtīšanas vai naudas pārskaitīšanas uz kontu: http://support.kaspersky.com/viruses/deblocker

Saistītie raksti

Komentāri

#1 interesanti @ 2011.02.09 15:55

tā jau jebkuru nr var iedrukāt un sāks nākt maxas sms kaut pats vispār nekur neko nav darījis, un ja normāls abonētājs nevis zivtiņas un okartes, par tādu h uiņu uzzinās tikai saņemot rēķinu un bez variantiem būs jāmaksā tie sūdi?

#2 Vecis. @ 2011.02.09 19:14

Ja esi daunis, maksāsi. Tā ir iekārtots pasaulē. Un kautkādas retardētu AV kašpirivku reklāmas šo reklāmrakstu padara tikpat debīlu, kā tā autoru.

#3 Ess@ @ 2011.02.10 09:04

Labāk lieto AVAST un būs viss čikeniekā

#4 magnifico @ 2011.02.10 17:45

Ess@ rakstīja:

Labāk lieto AVAST un būs viss čikeniekā

Avast vari iebazt sev aizmugurniekā

#5 /dev/ibio @ 2011.02.11 13:50

> #2 Vecis. @ 2011.02.09 19:14
+1 ,

#6 Rxm @ 2011.02.12 04:10

1. Izlasi rakstu uzmanigak vins apstiprina ievadot kodu kas vinam atnak iszina, vairak info mana majas lapa.