Datuve :: Google cenšas pierādīt, ka Bing izmanto Google meklēšanas rezultātus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 47

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 47

Datuve.lv video
Top.LV

Google cenšas pierādīt, ka Bing izmanto Google meklēšanas rezultātus

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.02.02 11:40  

Pēc tam, kad tīmeklī parādījās raksts "Google: Bing krāpjas, kopējot mūsu meklēšanas rezultātus", Microsoft nekavējoties sniedza noliedzošu atbildi, taču izskatās, ka Google ir apņēmušies pierādīt, ka Bing meklēšanas rezultāti ņemti tieši no Google.

Tas viss sākās ar terminu tarsorrhaphy (ķirurģijas procedūra plakstiņiem). Pagājušā gada vasarā Google pētīja meklēšanas rezultātus nepareizi uzrakstītam terminam (torsorophy). Google meklētājs automātiski piedāvāja izlabot terminu un arī meklēšanas rezultātos parādījās pareizais termins. Tobrīd Bing nepiedāvāja nekādus rezultātus nepareizi uzrakstītajam terminam. Pēc kāda laika Bing sāka piedāvāt Google meklētāja rezultātus, nemaz neparādot lietotājiem, ka termins nav uzrakstīts pareizi.





Šis piemērs atvēra Google acis, un nākamo mēnešu laikā tika pamanīts, ka URL no Google meklēšanas rezultātiem parādīs Bing meklētājā aizvien biežāk, turklāt dažādos meklēšanas gadījumos - populārajiem vārdiem, retiem un neparastiem, kā arī nepareizi uzrakstītiem vārdiem. Pat rezultāti, kas radušies Google algoritmu kļūdu dēļ, parādījās Bing meklēšanas rezultātos.

Google, jūtot, ka kaut kas nav kārtībā, 2010. gada oktobrī nolēma veikt dažus eksperimentus, lai pārbaudītu hipotēzi, ka Microsoft tiešām izmantot Google rezultātus savā meklētājā.

Eksperimentu ietvaros Google radīja aptuveni 100 mākslīgus meklēšanas vārdus, ko nevarētu gaidīt no lietotājiem (piemēram, hiybbprqag). Katram no šiem vārdiem tika piesaistīta konkrēta (īsta) tīmekļa vietne, kas nekādā veidā nebija saistīta ar šo vārdu (vārds neparādījās tīmekļa vietnē, nebija arī nekādu saišu, kas saistītu vārdu ar konkrēto vietni). Varētu teikt, ka šie vārdi līdzinājās iezīmētām banknotēm, kas tiek izmantotas zagļu notveršanai.



20 Google inženieriem tika piešķirti klēpjdatori ar "svaigu" Windows instalāciju, IE8 tīmekļa pārlūku un Bing Toolbar. Instalācijas procesā tika ieslēgta "Suggested Sites" iespēja IE8 pārlūkā un noklusējuma uzstādījumi Bing Toolbar. Inženieri ievadīja mākslīgi radītos meklēšanas vārdus Google meklētājā un uzspiest uz meklēšanas rezultātos piedāvātās saites. Pāris nedēļu laikā pēc eksperimenta veikšanas šie paši meklēšanas rezultāti sāka parādīties arī Bing meklētājā.



Google emuārā tiek piedāvāti vēl vairāki piemēri ar šādi veidotajiem meklēšanas rezultātiem.

Google uzskata, ka eksperiments pierādījis, ka Bing izmanto IE8 un Bing Toolbar kombināciju (iespējams, arī citas lietas), lai nosūtītu Google meklēšanas rezultātus uz Bing.

Google emuārs

Saistītie raksti

Komentāri

#1 ddd2 @ 2011.02.02 12:14

a pillnīgi pofgi patiesībā, lai gogolis cīnās, nekrata :) nedomāju ka MS bij tik glupi ka ko tādu darija, pārāk sveistiani liekas.
lietoju un lietošu gogoli, cita nemaz manās acīs nav meklētāja, uz bing'a esmu uzrāvies jo ie to mēdz iebakstīt kā defaulto sākumā un teikšu ka tas ir čau, nekam nederīgs, liekas neko netarrod ... goglois rullē!

#2 gg @ 2011.02.02 12:48

nu atceros kad saakuma ieraudzīju to bing tad uzreiz defaulto uz IE uzliku google, tas nekas ka neizmantoju IE :)meklēšana bij pat var teikt ka nepierasta un diezgan neprecīza - uz teksta "download firefox" kkāds trešais links bija īstais.

#3 Box WWW @ 2011.02.02 13:02

nebrinitos ka mikro-miikstie taadu "padlu" uztaisitu !

#4 zults @ 2011.02.02 13:17

Briest jauna tiesas prāva un M$ jauni naudiņas izdevumi! :)

#6 ... @ 2011.02.02 14:36

Varēji vismaz virsrakstu pareizi uzrakstīt.

#7 ... @ 2011.02.02 14:47

5#  Loģiski ka tagad Bing strādā precīzi, ja jau kopē googli :D

#8 karuuzo @ 2011.02.02 15:24

Nu naudas lietas ne te nedraud, vienkārši tāds PR gājiens. Lielie jau savstarpēji "apzog" viens otru un, ja viens piedzīs par vienu, otras par ko citu, rezultāts nekāds. Mazos noknābāt, kas biznesu porķī, to gan :)

m

#9 911 @ 2011.02.02 17:58

Nē nu būtīpā nav īsti saprotams par ko google tagad cepas. Ja es uztaisu algoritmu, kas indeksē visas pieejamās lapas, tad skaidrs, ka šis algoritms noindeksēs arī google un citu meklētāju rezultātus. Vai tad google ir kaut kāda privāta lapa ar pieejas kodiem? Nē, nu tad kāpēc citas lapas drīkst indeksēt, bet google rezultātus vairs nē? Tikai tāpēc, ka google ir meklētājs? Tikai tāpēc, ka tā redz ir google? Ja šis meklētais vārds googles rezultātos izmetas kā pirmais, tad tikai loģiski, ka mans algoritms meklējot neatrod lapas ar šādu frāzi, bet atrod to, ka uz šo vārdu googlē tomēr ir kaut kādi rezultāti un līdz ar to noindeksē kā iespējamo rezultātu. Nē nu būtībā jau ir stulbi, ja kāds izmanto tavu darbu, bet google tak ir tādi pati brīvpieejas lapa kā citas. Atšķirība ir tikai tā, ka google satur gandrīz visu weblapu info, tā teikt viena liela weblapa...

#10 Datuve spamo epastus @ 2011.02.02 20:27

#9 Runa ir par "google tehnoloģiju un algoritmiem" kuri vienīgie spēj uzrādīt wikipedia kā 1. linku. Pārējie nedrīkst, savadāk tā ir zādzība :D

#11 HAHAHA @ 2011.02.02 20:54

Neko nevares izdarit.

#12 gg @ 2011.02.02 21:36

Datuve spamo epastus rakstīja:

#2 mazāk irst vajag. http://www.bing.com/search?q=firefox+download&go=&form=QBRE&am… Lai arī ciest nevaru MS, bet bing ir daudz labāks bilžu meklētājs par idiotisko google.

domāts bij tā kas tas bij tad kad bing tik tiko bij parādījies, tgd protams daudz kas ir "izlabots"

#13 krutaa @ 2011.02.02 21:51

Pamēģināju to bingu, mēsls pēdējais.

#15 rootnoob @ 2011.02.03 05:06

#15 no psihenes izmucis. Pēc oftopika spriežu. Nespēja uztvert ne rakstu, ne tekstu, arī viedoklis nav.

#16 PipuksLalala @ 2011.02.03 09:21

911 rakstīja:

Nē nu būtīpā nav īsti saprotams par ko google tagad cepas. Ja es uztaisu algoritmu, kas indeksē visas pieejamās lapas, tad skaidrs, ka šis algoritms noindeksēs arī google un citu meklētāju rezultātus.

Ja Tev būtu kaut neliela nojausma par to kā notiek satura indeksācija, tad saprastu, ka tas nav iespējams. Rezultātu lapu nevar iegūt neveicot meklēšanu un interesanti - kā diez Bing varēja veikt meklēšanas pieprasījumu vārdam, kuru Google pavisam nesen bija pati izdomājusi? Pie tam - Bing jau diezgan tieši atzina, ka Googlei nav paranoja. :)

Tiesas darbu, visdrīzākais, nebūs, jo grūti pantu atrast, bet visprecīzākais salīdzinājums ir tāds, ka Bing uzvedas kā skolnieks, kas eksāmena laikā špiko no blakussēdētāja. Nav pretlikumīgi, bet arī ne godīgi.

#17 apkartne @ 2011.02.03 14:29

root rakstīja:

Dauņi no sirups.lv emigrējuši uz tejieni? Pēc komentāriem spriežu.

Nē, no notepada.

#21 Dalsir @ 2011.02.06 00:28

A pie kājas man tas bing. Lietoju IE tikai darbam (dēļ debīlā activex), savādāk būtu šancējis ar chrome, kurā pašlaik rakstu. Un vispār jau nav pirmā lieta, kur ms iegrābās. Win 7 jau arī tāds puszagts no linux distributīviem (ir runa par vizuālo)

#22 ATM_ @ 2011.02.08 09:09

Pavisam nesen bija nepieciešamība kaut ko sameklēt, laikam kādu softu, tad nu sanāca tā, ka sākumā meklēju caur to bing. neatrada, to, ko vajadzēja, pirmie rezultāti diezgan spēcīgi atšķīrās, tā kā pieņemu, ka tikai īpaši retiem vārdiem bing varētu izmantot kaut kādā veidā to google. piebildīšu to, ka es zināju, ko man vajaga, jau iepriekš no google meklētāja.