Datuve :: Noslēdzas F1 un WRC sezona: Sebastianu laimīgā nedēļa

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 81

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 81

Datuve.lv video
Top.LV

Noslēdzas F1 un WRC sezona: Sebastianu laimīgā nedēļa

Ievietoja: JanisDravnieks @ 2010.11.17 08:50  

Svētdien gāzts līdzšinējais jaunākais F1 čempiona titula īpašnieks, McLaren pilots Luiss Hamiltons (Lewis Hamilton) un viņa vietu ieņēmis Red Bull komandas braucējs Sebastians Fetels (Sebastian Vettel), kurš 23 gadu un 106 dienu vecumā triumfējis un kļuvis par 2010. gada sezonas Formula 1 čempionu! Vācijai ir jauns varonis! Pēdējais F1 posms norisinājās speciāli šīm sacensībām būvētajā trasē Abu Dabī. Pēc priekšpēdējām sacīkstēm Brazīlijā kopvērtējuma tabulas pirmo vietu ieņēma Ferrari komandas braucējs Fernando Alonso, taču AAE "Grand Prix" veiksme nebija viņa sabiedrotā, tāpēc spāņu pilotam kopvērtējumā atpaliekot vien par 4 punktiem nācās samierināties ar otro vietu. Trešo vietu ar 242 punktiem izcīnija Fetela komandas biedrs Marks Vēbers (Mark Webber), tādējādi garantējot Red Bull komandai arī konstruktoru kausu! Fetels dienu pēc uzvaras, intervijā teica: "Man joprojām ir grūti tam noticēt. Savu pēdējo apli es veicu tik piesardzīgi, kā vēl nekad. Tobrīd manā galvā raisījās neskaitāmas atmiņas no bērnības, kad pirmoreiz iesēdos kartingā un, ka pašreiz esmu F1 Red Bull komandas pilots un pēc pusminūtes iespējams kļūšu par laimīgāko cilvēku pasaulē! Es esmu ļoti lepns par sevi." Uz jautājumu - Kā tev patīk fakts, ka nākamgad būsi komandas pirmais braucējs, viņš atbildēja: "Ah, mani pēdējas dienās moka prāta vētras, tāpēc ticiet man, par to kāds cipars tiks uzlīmēts uz manas nākamā gada formulas sāniem mani šobrīd neinteresē!"

Vakar noslēdzās arī pasaules rallija čempionāta jeb WRC 2010. gada sezona, kurā jau septīto gadu pēc kārtas uzvaras laurus plūca Citroën World Rally komandas pilots Sebastians Loebs (Sebastian Loeb). Šajā sezonā ar 276 iegūtiem punktiem talantīgajam francūzim bija 105 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju somu Jāri-Mati Latvalu (Jari-Matti Latvala). Čempionāta kopvērtējuma trešajā vietā ierindojās norvēģis Pēters Solbergs (Petter Solberg) ar iegūtiem 169 punktiem. Loebs pēc preses konferences intervijā sacīja: "Es jūtos ļoti laimīgs. Lai arī punktu ziņā Latvalam un Solbergam biju krietni priekšā viņi man katrā posmā lika pamatīgi iespringt! Vakar es pieļāvu ļoti daudz riskantus lēmumus, jo vēlējos perfekti veikt pēdējo braucienu ar savu Citroën C4 WRC. Man ir tik daudz kā kopīga ar šo automobili, bet jauna sezona sola jaunu Citroën DS3 WRC." Uz jautājumu - Ko tu domā par jauno F1 čempionu Sebastianu Fetelu? Loebs atbildēja: "Mēs esam pazīstami, viņš ir patīkams cilvēks un esmu priecīgs par viņa panākumiem. Esmu pārliecināts, ka mēs abi esam sagādājuši pamatīgu pārsteigumu mūsu galvenajam sponsoram Red Bull!"

Zemāk apskatāmajos video materiālos redzams S.Fetela prieks un emocijas kāpjot uz goda pjedestāla un S.Loeba pēdējais šīs sezonas brauciens.













Saistītie raksti

Komentāri

#1 nikijs @ 2010.11.17 10:31

jaamaina vaards uz sebastianu. :D

#2 bellys WWW @ 2010.11.17 22:22

super! :) vienīgais vēl aizvien žēl par to ka viasat pārņēma f1... tas nerulleee!

#3 JanisDravnieks @ 2010.11.17 22:23

bellys rakstīja:

super! :) vienīgais vēl aizvien žēl par to ka viasat pārņēma f1... tas nerulleee!

Tas gan, pat F1 tiešraidi nevar nodrošināt!

#4 KaNeiet: @ 2010.11.19 22:36

Nu vot, tagad kādu laiku neko nedzirdēsim no šī autora - komentējot viņš pārkāpa V5 punktu... Zēl...