Datuve :: Kas vainīgs Volkswagen skandālā? Pāris programmētāji.

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 96

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 96

Datuve.lv video
Top.LV

Kas vainīgs Volkswagen skandālā? Pāris programmētāji.

Ievietoja: Xan @ 2015.10.13 15:01  

Kā tikko paziņoja Volkswagen ASV daļas vadītājs Maikls Horns, uzņēmuma vadībai nebija nekādas informācijas par notiekošo. Nekas neliecināja, ka mašīnās ielikta programma, kas krāpjas ar izmešu datiem. To ir izdarījuši “pāris” programmētāji bez nekādas ziņas nevienam citam. Cik tieši cilvēki vainojami, nav pagaidām skaidrs un to vēl nezina pats Horns, bet 3 datoriķi jau ir atlaisti.

auto

Tieši tā. Trīs vīri ir izstrādājuši, šo programmu, pārbaudījuši un uzlikuši uz apmēram 11 miljoniem mašīnu. Kā arī tie nav bijuši kādi radikāli teroristi un nav mašīnas sabotējuši, bet, tieši otrādi, palīdzējuši tām iziet pārbaudes. Tas, noteikti, darīts no labas sirds, lai priekšniekiem mazāk galva sāp, par izplūdes gāzēm uztraucoties. Tiesa, vēl nav skaidrs precīzs vainīgo skaits, to tagad noskaidro iekšējā izmeklēšana. Pieļauju, ka tas varētu pieaugt pat līdz pieciem.

Tomēr citi cilvēki industrijā apšauba šīs informācijas patiesumu. Starp industrijas veterāniem pastāv uzskats, ka maza saujiņa programmētāju nebūtu spējuši “inficēt” 11 miljonus mašīnu un veikt vienu no iespaidīgākajām pēdējā laika krāpšanām. Ja tomēr ļoti vēlētos vainot programmētājus, tad var pieļaut iespēju, ka viņi patiesi ir paši izveidojuši šādu risinājumu. Vai nu priekšniecības spiesti, vai tikai tāpēc, ka tas bijis iespējams. Tad šo programmu vai nu nosūtījuši kādam augstāk sēdošam, vai kā citādāk tā guvusi viņu interesi. Bet viss kārtībā, uzņēmums atvainojās, ka pievīlis visus, atlaida vainīgos datoriķus un turpinām braukt.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Neticis @ 2015.10.13 17:27

Arī Rietumos pie vainas "pārmijnieki".