Datuve :: Jauns mākoņskaitļošanas pakalpojums Office 365 drīzumā būs pieejams arī Latvijā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 75

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 75

Datuve.lv video
Top.LV

Jauns mākoņskaitļošanas pakalpojums Office 365 drīzumā būs pieejams arī Latvijā

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.10.20 13:07  

19.oktobrī Microsoft nāca klajā ar jaunās paaudzes mākoņskaitļošanas pakalpojumu Office 365, kas apvieno Office, SharePoint Online, Exchange Online un Lync Online vienotā, mākonī bāzētā pakalpojumā. Vairāk var uzzināt http://www.office365.com.

Office 365 veidots, balstoties uz līdzšinējo mākonī bāzēto pakalpojumu pieredzi no e-pasta programmām līdz tiešsaistes biznesa produktivitātes risinājumiem, tostarp, Office Live Small Business un Live@edu. Office 365 darbojas ar populārākajiem interneta pārlūkiem, viedtālruņiem un lietojumprogrammām. Office 365 padara vienkāršāku Microsoft biznesa produktivitātes risinājumu lietošanu, nodrošinot tiem piekļuvi virtuāli un atvieglojot sadarbību gan organizācijas iekšienē, gan ārpus tās. Vienlaikus Microsoft paziņo par Office 365 beta versijas pieejamību 13 valstīs un reģionos un uzsāk plašu jaunā produkta testēšanu. „Office 365 - vienā tiešsaistes pakalpojumā ir apvienots viss labākais, ko mēs zinām par produktivitātes risinājumiem. Ja Office ir biroja produktivitātes programmu standarts, tad Office 365 ir produktivitātes standarts mākonī,” saka Mindaugas Glodas, Microsoft Baltijas reģiona vadītājs, Microsoft Latvia vadītāja v.i. „Ar Office 365 maza kafejnīca var saņemt tāda līmeņa IT risinājumu, kas līdz šim bija pieejams tikai lieliem uzņēmumiem, savukārt, lielie uzņēmumi var samazināt izmaksas un ātrāk ieviest jaunākās inovācijas. Cilvēki var koncentrēties uz savu biznesu, kamēr mēs ar saviem partneriem rūpējamies par tehnoloģijām un to potenciāla maksimālu izmantošanu. Jau nākamā gada otrajā pusē arī Latvijas uzņēmumiem un organizācijām būs pieejamas visas Office 365 priekšrocības,” informē Glodas.

Microsoft ASV veiktie aprēķini liecina, ka ar Office 365 mazajam biznesam (līdz 25 darbiniekiem) 15 minūšu laikā iespējams izveidot biznesa produktivitātes risinājumu, kas ietver Office Web aplikācijas, Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online un web lapu aptuveni par sešiem ASV dolāriem par vienu lietotāju mēnesī.

„Mazajam biznesam Office 365 ir izcils piedāvājums. Te ir viss, kas nepieciešams uzņēmējdarbībā, un mazais uzņēmums jau no pirmās dienas var izmantot tikpat plašas iespējas kā lielie spēlētāji. Mazais uzņēmums var atļauties būt mazs, bet strādāt kā liela kompānija,” saka Didzis Šimis, Hortus Digital valdes loceklis. „Arī mums kā Microsoft partnerim šeit paveras jaunas sadarbības un klientu risinājumu iespējas, atrodot katram klientam izdevīgāko un efektīvāko risinājumu,” atzīst Hortus Digital pārstāvis.

IT izpētes un konsultāciju kompānija Gartner uzskata, ka līdz 2012.gadam 80% no Fortune 1000 uzņēmumiem izmantos kādus no mākoņskaitļošanas pakalpojumiem. 20% uzņēmumu vispār nebūs sava IT nodrošinājuma.
Office 365 pirmo reizi Microsoft vēsturē ietver arī iespēju saņemt Office Professional Plus programmatūru kā pakalpojumu uz ikmēneša abonēšanas principa līdz ar e-pastu, balss pastu, uzņēmuma iekšējās saziņas un tūlītējās ziņojumapmaiņas iespējām, web portāliem, ārtīklu, balss un video konferenču iespēju, web konferenču iespēju, 24/7 telefonatbalstu, uzņēmuma licencēm u.c.

Office 365 nākošā gada laikā kļūs pieejams 40 valstīs un reģionos, tostarp, 2011.gada otrajā pusē arī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. 2011.gada laikā Office 365 tiks papildināts ar Microsoft Dynamics CRM Online, kā arī īpašu risinājumu tieši izglītības iestādēm, pielāgojot tehnoloģiju risinājumus mācību darba specifikai.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 karuuzo @ 2010.10.20 13:20

GoogleDoc konkurents :)

m

#2 Slaists @ 2010.10.20 14:54

Nez cik daudz slinķi ir gatavi maksāt par to lai nevarētu kontrolēt savus datus?

#3 budziz @ 2010.10.20 16:02

Slaists rakstīja:

Nez cik daudz slinķi ir gatavi maksāt par to lai nevarētu kontrolēt savus datus?

Gan jau ka vairak neka tadu, kam vajag 100% kontroli par visu ;)

#4 xr @ 2010.10.20 22:19

User: kur mani dati palika?
Admin: mākonis aizlidoja un dati kopā ar viņu...
User: kur tagad ir mākonis?
Admin: jāprasa sinoptiķiem par prognozēm...
User: šit... tagad viss būs pakārtots laika prognozēm!

#5 Vladislavs @ 2010.10.20 22:19

daamas, juus pat iisti nerubiijat par ko iet bazars, so stfu

cloud computing un virtualization ir enterprise naakotne