Datuve :: Microsoft ik sekundi pārdod 10 Windows 7 kopijas

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 84

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 84

Datuve.lv video
Top.LV

Microsoft ik sekundi pārdod 10 Windows 7 kopijas

Ievietoja: Andrei @ 2010.07.28 23:43  

Kompānija Microsoft paziņoja par 175 miljonu Windows 7 kopiju pārdošanu. Tās ir visātrākās operētājsistēmas pārdošanas visā datortehnikas vēsturē.

Šodien Windows 7 ir instalēta uz vairāk kā 15% datoru visā pasaulē. Ienākumi no Windows 7 pārdošanām pieauga par $1 miljrd. un sasniedza $4,55 miljrd. Lielākos ienākumus kompānijai nesa Windows un Office pārdošanas, laikā, kad produktu pārdošanas, kas saistīti ar meklēšanu Internetā un mobiliem telefoniem, bija mazāk iespaidīgi.

Tikai mēnesi atpakaļ Microsoft sniedza atskaiti par 150 miljonās Windows 7 kopijas pārdošanu. No šī brīža patērētāji un kompānijas iegādājās vēl 25 milj. produkta kopiju, t.i. pēdējā mēneša laikā tika pārdotas 9,97 Windows 7 kopijas sekundē.

Nav noslēpums, ka Windows 7 ir populārāka kā tās priekštecis Windows Vista. Saskaņā ar kompānijas Net Applications datiem, kura pēta operētājsistēmu pielietošanu novērojot 40 tūkstošu mājas lapu apmeklējumu, uz 2010.gada 21.jūliju Windows 7 sastādīja 14,4%. Operētājsistēma Windows Vista šādu atzīmi sasniedza tikai pēc 22 mēnešiem no pārdošanas sākuma.

Saskaņā ar citas pētīšanas kompānijas StatCounter datiem, Windows 7 ir instalēta 17,6% personālos datoros visā pasaulē. Abi šie skaitļi ne pārāk atšķiras no Microsoft iekšējiem datiem. Saskaņā ar Microsoft pārstāvja Brendona Leblāna paziņojumu, Windows 7 operētājsistēmai pieder 16% no operētājsistēmu tirgus.

Kā avots izmantotas Microsoft, Net Applications un StatCounter.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 ddd2 @ 2010.07.29 11:24

apsveicu visuskam ir nopirkts legāls windows vista :D esat ar turpmāk tādi ašie zēni un ieguļdiet $ pirmajā kas pagadās pa rokai ;)

#2 janculis @ 2010.07.29 11:44

ddd2 rakstīja:

apsveicu visuskam ir nopirkts legāls windows vista :D esat ar turpmāk tādi ašie zēni un ieguļdiet $ pirmajā kas pagadās pa rokai ;)

Lūk, idiotisma kalngals. Tev droši vien smadzenes nokritušas par kādu metru uz leju vai arī atrodas sprīdi zem nabas.

#3 Brutto @ 2010.07.29 12:38

#1
Tu tik pat gudrs arī biji, kad tikko iznāca Vista?!

#4 ruk @ 2010.07.29 13:19

vienkārši žēl ka visa pasaule griežas tikai ap windows.

#5 sss @ 2010.07.29 14:58

ruk pis savu OSX  Windows un microsoft ir normaliem cilvekiem, tadiem daunjiem ka tev , ....

aii man vnk trukst vardu aprakstit tevi ka idiotu

#6 Envy @ 2010.07.29 15:32

Tak lietojiet savu alternatiivo OS un negruudiet virsuu cilveekiem kas to neveelas -.-

#7 sanča @ 2010.07.29 21:26

Strīdēties un tērēt elektrību skaidrojot to, kurš kādu OS lieto, tā vai šitā OS ir krutāka, ir tāpat kā teikt: "Mana tējkanna ir labāka par tavējo!" - t.i., pilnīgi muļķīgi un bezjēdzīgi, kas neko nevienam neizsaka. Katrs lieto sev piemērotāko OS un kāda starpība cepties par to, ko lieto citi?

#8 fddcfb @ 2010.07.30 10:18

OS ir gaumes jautājums.
Tikpat labi, ja Tev ļoti patīk, vari palikt pie windows 98.
Galvenais, ka viss labi strādā. Un ir ērti un viegli strādāt ar datoru.
Cik agrāk ziņās teica, ka bija atbraucis džeks no Microsoft uz mūsu valdību un tur konstatēja to, ka visi Windowsi ir nelegāli - pirātiskie.
No tā brīža iegādājās legālos Windowsus. Bet nu mājas lietošanai der, mierīgi, ar CD kopiju no Windows. Es kā latvietis krīzes laikā negribu tērēt lieku pussimtu par windows. Labāk kaut kur kaut ko nokačāju. ;) :D Nauda....

#9 operists @ 2010.07.30 12:31

linux, firefox, mac os suukaa trusim olas!

#10 bofh WWW @ 2010.07.31 13:02

Kopiju skaits atbilst dauņu skaitam.

#11 DefekC WWW @ 2010.07.31 13:15

Esmu strādājis ar Windows (sākot jau ar to pašu iepriekš minēto 98 līdz Win7), ar Linux'iem (Ubuntu, EeeBuntu, Susi, pat latviešu latgalisko variāciju par to pašu tēmu), esmu šo to darījis uz Unix (tiesa gan - konsulē :D ), nācies saķerties pat ar Mac OS Leopardu (un tizlajām Ābolu pelēm... piedošanu, Apple fani)...

Katrai OS ir savas priekšrocības un trūkumi! Jā - tiesas labad jāatdzīstās, ka pārsvarā sēžu uz XP, pa retam uz Ubuntu. Bet neviens noliegt nevar, ka IR izgāšanās visu gigantu izstrādājumu vidū!

Windows: Millenium, Vista - šī ir sāpīga tēma pašiem Microsoft! Esmu pats savām ausīm dzirdējis, kā MS pārstāvis Latvijā pasaka, ka Vista iet Millenium pēdās. Tika nosauktas visas nepilnības, kas valda Vistā (sākot jau ar HDD mocīšanu non-stopā un beidzot ar bezjēdzīgiem log failiem).

Apple: izlaist OS updeitu un par to prasīt normālas OS cenu?! Klusais vājprāts! Pat visu kauninātais MS tā nerīkojas. Lai vēl mazliet nokauninātu Apple un to striktajiem faniem pavērtu acis nedaudz plašāk vaļā atgādināšu, ka Apple ir VIENĪGĀ kompānija, kas Latvijā atļāvusies pārkāpt likumdošanu, dodot garantiju tikai 1 gadu (likumā obligāti ir divi). Tā nu nabaga Apple tirgotāji "no savas kabatas" liek to otru gadiņu klāt. Kvalitāte? Kāda vēl kvalitāte, ja jau pakalpojums pašos pirmsākumos ir pretrunu pilns! Labi - par kompju korpusu kvalitāti nestrīdēšos: gods godam + skaisti!

Linux: par daudz visa kā! Cilvēku masa ir dumjāka kā katrs indivīds atsevišķi! Nu nemāk vidējais datora lietotājs izdomāt, kura distribūcija labāka! Bet smieklīgākais ir tas, ka viņas ar NEKO neatšķiras!!! Tu vari sataisīt savu distribūciju nepilnas dienas laikā!! Baigais haoss... Bet interfeisa modifikācijas iespējas nu neviens nepārspēs! Piedodiet Windows, Mac OS - standarta mājas jūzeriem patīk smuki interfeisi! :D

Unix: it kā vienkāršs, bet kamēr neesi izlasījis n-tās grāmatas par to, kā šitā OS strādā, pakārties varēsi! :D Var jau daudzināt par drošību, stabilitāti... jā, bet ja tu viņu iedarbināt nemāki, vēl vairāk - mazums, kas notiek -, kas tur par drošību un stabilitāti?

Katrai OS ir savas vājās vietas pat tik elementāros aspektos, kādus es nupat minēju! Kā jau teicu - cilvēku masa ir dumja kā zābaks, bet katrs indivīds atsevišķi ir gudrs! Nu nevajag krist uz tām lētajām reklāmām un ķert to krutāko... nogaidām, paskatāmies, kas notiks.

Un tie, kas bārsta saukļus: "_____ sucks!  _____ smird!  _____ ir sūds!"... uzprogrammējiet kaut NOKIA tipa čūskiņu Pascālā vai C/C++ (man skolā 11.klasē lika to darīt)! Kad sanāks, tad tēlojiet kritiķus! :D

#12 kristaaaps @ 2010.07.31 13:52

#11 +1 :)

laikam nr.1 komenta autors arī vistu izdomaja ka tizls pats un tizla OS :D

#7 labais pa tejkannām... un ta arī ir patiesība...

#13 bofh WWW @ 2010.08.01 11:51

sss rakstīja:

ruk pis savu OSX  Windows un microsoft ir normaliem cilvekiem, tadiem daunjiem ka tev , ....
aii man vnk trukst vardu aprakstit tevi ka idiotu

Un gramatikas prasmes arī tev trūkst, tāpat kā smadzenes un vecāki.

#14 alkonauts @ 2010.08.01 18:40

Bet interfeisa modifikācijas iespējas nu neviens nepārspēs

Lūk, tur jau ir tas lielākais stulbums!  Interfeisam jābūt tādam, lai katra blondīne spētu momentā saprast, kas ir kas un kur - vienādām, neatkarīgi no OS. Diemžēl ražotāji par to neaizdomājas, bet p0kes izķēmo katrs savu sistēmu kā patīk - nereti pat specam grūti ātrumā saprast, ko "ģeniālā" paka ir modificējusi un tieši kuru izmaiņu dēl kas nedarbojas.