Datuve :: Pagājušās nedēļas beigās ciparu apraidē testa režīmā sāka raidīt arī Latgales TV

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 96

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 96

Datuve.lv video
Top.LV

Pagājušās nedēļas beigās ciparu apraidē testa režīmā sāka raidīt arī Latgales TV

Ievietoja: daunte @ 2010.05.13 17:06  

No pagājušās nedēļas beigām ciparu apraidē testa režīmā sāka raidīt arī Latgales TV, kas ir jau otrais reģionālais TV kanāls, kas skatāms Virszemes TV skatītājiem. Nākamnedēļ Latgales televīzija plāno pilnībā pārtraukt analogo apraidi un turpmāk raidīt tikai ciparu formātā.

„Līdz šim raidījām tikai 40 km rādiusā ap Rēzekni, bet tagad patiešām attaisnosim savu nosaukumu, jo Latgales televīzija būs skatāma visā Latgalē un to varēs redzēt ikviens Latgales iedzīvotājs gan pilsētās, gan attālākajos lauku pagastos. Arī mazās vietējās Latgales televīzijas mums piedāvā savu saturu, tādējādi, piemēram, Dagdas televīzija, kas līdz šim bija skatāma tikai 5 kilometrus ap Dagdu, nu iegūs visa novada skatītāju. Plānojam sadarboties arī ar citām novada televīzijām,” skaidro Latgales reģionālās televīzijas valdes loceklis Andrejs FIlipovs.

Jāatgādina, ka aprīļa vidū kā pirmā reģionālā televīzija apraidi ciparu formātā testa režīmā uzsāka Vidzemes TV. Tāpat kā Vidzemes TV, arī Latgales TV būs skatāma attiecīgajā reģionā un skatītājiem abi šie kanāli pieejami bez maksas.

Jāatgādina, ka šobrīd valstī notiek vispārēja pāreja no analogās uz ciparu TV apraidi un jau pēc dažām nedēļām – 1.jūnijā- analogā apraide tiks izslēgta visā valstī. Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem, lai turpinātu bez maksas skatīties Latvijas TV kanālus, televizoram jāpieslēdz dekoders. Plašāku informāciju var uzzināt Lattelecom mājas lapā vai zvanot uz klientu servisa tālruni 177. Informācija pieejama arī Latvijas bibliotēkās.

Latgales reģionālā televīzija –Par aktuālo Latgalē!

Latgales reģionālās televīzijas (LRT) mērķis ir veidot latviešu un krievu valodā ziņas un raidījumus, tā lai tie būtu aktuāli un interesanti jeb kuram Latgales iedzīvotājam, neraugoties uz viņa vecumu, tautību vai konfesijas piederību. Tāpēc LRT programmu tēmas ir daudzveidīgas un daudzpusīgas, kā izklāstot un analizējot notikumus Latgales novadā, tā arī atspoguļojot pasākumus un cilvēku ikdienas dzīvi. Televīzijas programmā tiek piedāvāti analītiskie, informatīvie raidījumi par aktuālām tēmām, kas Latgales iedzīvotājiem ir būtiskas, kā pašvaldību darbs, priecīgi notikumi un problēmas sociālajā, izglītības, kultūras un reliģijas jomās, reģionālās politikas, lauksaimniecības un medicīnas nozarēs, sporta un izklaides sfērās. Televīzijas raidījumu īstenošana tiek nodrošināta gan tiešajās pārraidēs, gan ierakstos, uzsverot un aktualizējot skatītāju intereses un vajadzības.

LRT sadarbībā ar Latvijas ziņu kanālu raida 24 stundas diennaktī, no kurām sešas ir pašu veidotā programma. Jāteic sadarbībā ar Latvijas Ziņu Kanālu programmā tik iekļauti arī citu vietējo un reģionālo televīziju raidījumi un sižeti par notikumiem Latvijā, un pasaulē.

Par to, kā reģionālo televīziju apraide notiks pēc 1.jūnija, kad visā Latvijā tiks atslēgta analogā apraide, tuvākajā laikā jālemj Nacionālajai Radio un televīzijas padomei, kas grasās izsludināt konkursu par viena reģionālā kanāla izveidi. Tas būtu sestais bezmaksas kanāls, kas iedzīvotājiem būtu brīvi no ētera uztverams bet jebkādas papildus abonēšanas maksas.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 ilmars38 WWW @ 2010.05.13 17:49

Autor, pārlasi pēdējo teikumu.

#2 Gestapo @ 2010.05.13 17:53

Autoram vairs neliet :D

#3 johaidī @ 2010.05.13 20:24

nebrauciet virsū studentiem - viņi tagad pelna kā var, lai varētu kaut kā uzturēt savus ar alkoholu piestūķētos ķermenīšus :D

#4 kerrr @ 2010.05.15 16:41

:DDD taads kerkers alkozeens