Datuve :: Xerox apsūdz Google, Yahoo un Youtube patentu pārkāpumos

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 79

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 79

Datuve.lv video
Top.LV

Xerox apsūdz Google, Yahoo un Youtube patentu pārkāpumos

Ievietoja: daunte @ 2010.02.24 11:43  

Pēdējā laikā šķiet lielākā daļa ražotāju nevēlas vai nespēj pasauli ieinteresēt ar saviem jaunajiem un revolucionārajiem izgudrojumiem, bet vairāk darbojas pa tiesu namiem apsūdzot citus uzņēmumus dažādos pārkāpumos. Šoreiz ar dzīvi neapmierināts ir Xerox.

Xerox sūdz tiesā interneta pasaules gigantus Yahoo, Google un Youtube par Xerox patenta tiesību pārkāpumiem meklēšanas un integrēšanas tehnoloģiju jomās.

Kareivīgi noskaņotā uzņēmuma pārstāvji uzskata, ka Google AdWords un AdSense pakalpojumi izmanto Xerox patentētos automātiski ģenerējamos meklējumus. Prasība Delaveras rajona ASV Apgabala tiesā tika iesniegta piektdien. Klāt pievienots arī ziņojums, ka arī Yahoo Search Marketing, Yahoo Publisher Network un Y!Q Contextual Search pārkāpj Xerox patentu.

Xerox pārstāvji arī apgalvo, ka Google Maps, Google Video un Yahoo Shopping pakalpojumi arī esot aizsargāti ar Xerox patentu, jo patentā ir noteikti veidi, kādos integrējama informācija no dažādiem resursiem. Tiešsaistes video mājas lapa Youtube pārkāpjot tieši to pašu patentu. Visā apsūdzība runa ir par ASV patentiem 6,778,979 un 6,236,994.

Presei pagaidām nav izdevies noskaidrot pašu Google un Yahoo pārstāvju viedokļus par šo prasību, vienīgi The Wall Street Journal ir izdevies noskaidrot, ka abi uzņēmumi ir gatavi cīnīties un apstrīdēt pret viņiem vērstās apsūdzības.

Kā jau minēju, šobrīd daudzas pasaules mēroga firmas cīnās savā starpā tiesu namos. Šī prasība pievienojās jau esošajām neskaitāmajām prāvām par patentu pārkāpumiem. Lielākās no tām ir cīņa starp Apple un Nokia, kā arī Kodak pret Apple un Reaserh In Motion, kas ir BlackBerry telefonu ražotājs.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 veve @ 2010.02.24 23:32

atmodās..

#2 Evers @ 2010.02.25 00:26

a kas vispār ir xerox? kompānija, kurai ūdens smeļās mutē un tagad sāk skatīties kur kādam varētu uzvelt vainu. Āži

#3 antons007 @ 2010.02.25 09:54

xerox cik man zināms ir kkādu lētu printeru ražotājs!!!

#4 abudabukamel @ 2010.02.25 12:07

Xerox, cik man zināms, ir kompānija, kas sevi finansiāli nogremdēja 80-tajos gados pārāk daudz naudas ieguldot tehnisko inovāciju meklējumos, šādā veidā būtiski attīstot vispārējo progresu datortehnoloģijās, it sevišķi tīklu jomā.