Datuve :: Sony piedāvā kompaktas fotokameras ar maināmiem objektīviem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 95

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 95

Datuve.lv video
Top.LV

Sony piedāvā kompaktas fotokameras ar maināmiem objektīviem

Ievietoja: daunte @ 2010.02.22 11:55  

Vakar Sony pārstāvji ziņoja par viņu jauno fotokameru konceptu– veidot kompakta izmēra fotoaparātus ar maināmu objektīvu ar APS-C izmēra sensoru (24 mm x 16 mm). Jaunās fotokameras piederēs pie Sony populāras “ Alpha” sērijas, kura ir plaši pazīstama ar digitālajām spoguļkamerām. Pagaidām ir pieejamas tikai divas kameras no jaunās sērijas, taču vēlāk šī gada laikā klāsts tikšot papildināts arī ar citiem modeļiem.

Šajā Sony ziņojuma tika pausta visai skopa informācija par jaunajam kamerām, bet tika pateikts, ka tam būs jaunais Sony Exmor APS HD CMOS sensors un tas būs spējīgas filmēt 1080p augstas kvalitātes video klipus AVCHD formātā. Par cenām gan pagaidām nekas netika teikts. Arī par objektīvu saderībām un citiem objektīva parametriem nekas pagaidām netiek stāstīts.

Uzņēmuma pārstāvji presei stāstīja, ka jauno kameru mērķis ir piedāvāt cilvēkiem digitālās spoguļkameras kvalitātes fotogrāfijas, bet to visu piedāvāt mazā korpusā (kā zināms digitālās spoguļkameras ir visai lielos izmēros un tās nav diez ko ērti ielikt vienkāršā somiņā). Par galveno konkurentu uzskatāms Samsung fotoaparāts NX10, kas jau kādu laiciņu iepriekš tika prezentēts, tas arī piedāvā APS-C izmēra sensoru, bet tikko piedāvātie Sony prototipi ir daudz mazāki savos izmēros.


Jaunās Sony kameras tiek piedāvātas trīs dažādās krāsās – sudraba, sarkanā un zilā. Jaunajai kamerai ir milzīgs LCD ekrāns un tas ir arī vienīgais kameras skatu meklētājs.

Līdzīgi kā Samsung NX10 arī Sony jaunajām kamerām nav iekšējā spoguļa, kas ir atrodams digitālajās spoguļkamerās, un tas ir arī galvenais faktors, kas ļauj samazināt kameras izmērus.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 oops! @ 2010.02.22 13:06

superīgs koncepts.

#2 devil_angel WWW @ 2010.02.23 09:05

So so , dizains gan takā no koka izdrākelēts :D :P Bet nu kautkas vismaz virzas uz priekšu mazajiem ziepju traukiem.