Datuve :: Windows Live Marketplace jau daļēji atvērts

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 66

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 66

Datuve.lv video
Top.LV

Windows Live Marketplace jau daļēji atvērts

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2009.10.05 21:06  

iPhone ir pacēlis viedtālruņu lietošanu jaunos augstumos, it īpaši pateicoties tā lielākajam trumpim pār konkurentiem – Apple veidotajam App Store programmatūras veikalam. Apple konkurenti Palm un Google ir atvēruši savus programmatūras veikalus tiešsaistē, taču to diemžēl to piedāvāto programmu un darbojošos izstrādātāju skaits ir krietni mazāks.

Tagad arī Microsoft ķērušies vērsim pie ragiem, cenšoties ietekmēt Apple veidotā App Store pārsvaru. Microsoft izveidojuši Windows Live Marketplace, kas būs pieejams tālruņiem ar Windows Mobile 6.5 operētājsistēmu. Oficiālā veikala atvēršanas diena ir rīt, taču dažos tālruņos veikals pieejams jau šodien.



Veikalā patlaban ir 40 programmas, kas ir diezgan smieklīgs skaitlis, salīdzinot ar App Store piedāvāto programmu daudzumu. Veikalam var piekļūt, izmantojot Windows Live ID un norēķinoties ar kredītkarti. Dažas pieejamās programmas – Street Fighter 2, Facebook, Netflix manager, Pac-Man, Mastersoft Money V6 u.c.

Visticamāk vairāk programmu būs pieejams rīt, pēc oficiālās veikala atvēršanas. EA ir noslēguši līgumu ar Microsoft un piedāvās programmatūras veikalam spēles, ieskaitot Sim City versiju viedtālruņiem.

DailyTech

Saistītie raksti

Komentāri

#1 rumis @ 2009.10.05 21:36

Ops, Skype un līdzīgās tur nebūs. Ko izvēlamies?:) Ābolīti!

#2 80MXM08 @ 2009.10.05 23:59

ops nah man kko TAADU ka skype? skype jau tikai eiropas pokemoni izmanto

#3 amm @ 2009.10.06 00:56

diemzeel mani draugi pokemoni

#4 karuuzo @ 2009.10.06 09:50

Gan jau ka būs Skype, kur ta paliks.
Kas ir ļoti liels mīnuss ābolītim, nezinu vai citiem ar, viņi ļoti lokalizē savu stori. Sākumā pat pārskrēju licences agreementam un tur bija teksts, tipa, ka es drīkstu iepirkties tikai tajā reģionā, kurā es esmu reģistrēts (t.i. - valstī). Citiem vārdiem sakot, Valkā es varu legāli iepirkties, bet Valgā nē. Vai pat nebija kaut kas minēts par lietošanu ar, neatceros.
Vēl jau citi stulbumi, piem., TomTom nav pieejams LV, jo viņi piedāvā tikai rietumeiropas kartes. Pilnīgi stulbi iedomāties, ka kāds no šīs bedres izlīdīs un aizvilksies līdz rietumeiropai un viņam var ievajadzēties šīs kartes :D

Nu lab, lai veicas M$, jo veselīgāka konkurence, jo labāk gala lietotājam. Diemžēl uz ābolīti tas neattiecas :(

m

#5 GonZOo @ 2009.10.07 12:01

Pika Pikaa Skype RULZzzz!!!!!111 :D