Datuve :: Windows XP vēl dzīvos - līdz nākamā gada sākumam

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 120

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 120

Datuve.lv video
Top.LV

Windows XP vēl dzīvos - līdz nākamā gada sākumam

Ievietoja: AigarsIevins @ 2008.10.06 08:00  

Lai arī cik ļoti liela prioritāte Microsoft kompānijai būtu Windows Vista, viņi joprojām neaizmirst par Windows XP. Programmu milzis apstiprinājis, ka ir pagarināts laiks cik ilgi būs pieejama Windows Vista „downgrade” uz OEM versijas Windows XP – līdz pat jaunākās Microsoft operētājsistēmas otrajai dzimšanas vienai 31. janvārī 2009. gadā.

Kā lasāms kādā OEM ražotājam nogādātā vēstulē, Microsoft lēmuši lietotājiem, kas iegādājušies Windows Vista Business vai Ultimate, līdz nākamā gada sākumam atļaut pāriet uz vecāko bet daudzuprāt kvalitatīvāko Windows XP. Oficiālais termiņš līdz kuram Microsoft iepriekš ļāva pāriet uz iepriekšējās paaudzes operētājsistēmu, bija šī gada 31.jūlijs, taču daudzi ražotāji arī pēc šī termiņa piedāvāja pāreju, tādēļ arī kompānija izlēmusi laika posmu pagarināt.


Neseni pētījumi liecina, ka apmēram trešdaļa no visiem jauno datoru pircējiem izvēlas pāriet no Windows Vista uz iepriekšējās paaudzes operētājsistēmu. Savukārt kāds cits pētījums rāda, ka liela daļa biznesa lietotāju nemaz nevēlas pāriet uz jaunu operētājsistēmu un šī pati – XP – viņiem šķiet laba.

Windows 7 – Windows Vista nomainītājs - tirgū varētu parādīties nākamā gada otrās puses sākumā.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Evers @ 2008.10.06 09:00

Sākam flamewar? :D

Es saku: "XP rulz forever!"

#2 betty @ 2008.10.06 09:39

Visu cieņu autoram, bet zinas vajadzētu pārbaudīt!! Par to Downgrade ir pilnīgākās muļķības ..... nevajag musināt tautu..
Downgrade bija, ir un būs Biznesam, ultimate.. Downgrade nekad netika runāts par mistiskiem termiņiem:)
XP piegāde tika pārtraukta Lielajiem ražotājiem no 31. jūlija 2008. tagad Tos sauc par Direct partners..:) Pārējiem sistēmveidotājiem XP būs pieejams līdz 30 janv. 2009....
principā rakstā ir sajaukts pirksts ar krānu..... Un tā demagoģija par kvalitatīvo XP ....:) Nu nevajag..... OKI?

#4 jeshka @ 2008.10.06 10:26

Ja Jaunajam 7 būs spēts sakopot pozitīvo no XP un Vistas tad protams tas būs kautkas tāds uz ko varētu pāriet. Win XP ir ļoti labs bet lai kā arī negribētos atzīt arī novecojis kaut vai tajā pašā dau apstrādes ātrumā operatīvās izmantošanā XP atpaliek.
Galvenā problēma ir tā ka XP mīnusus kas Vistai savukārt sanāk ir plusi var pieciest.
Bet savukart tie kas XP ir plusi bet Vistai mīnusi gan ir gaužām neciešami.

#5 penguint @ 2008.10.06 10:27

Be smart use Linux
Linux for Ever and of cos Linux Rules!!!

#6 Boldrix @ 2008.10.06 11:42

dirsaa Linuxu!

#7 karuuzo @ 2008.10.06 12:00

Loģiski, ka biznesa cilvēki izvēlas pārbaudītas vērtības. Ja man darbā kāds piedāvātu kompi ar Vistu, es viņu ar visu kompi izmestu pa logu. Darbā man ir jāstrādā un maksā par to, cik esmu padarījis, un nevienam neinteresē, ka es veselu nedēļu mēģināju uz Vistas kaut ko piedabūt strādāt. Nu labi, ja man per to maksā, tad var arī s*x ar Vistu :D

m

#8 Gribulis_ @ 2008.10.06 12:24

Kāds jums Linux, cienījamie?
Cik Linuxam ir normālas spēles?
Vista nemaz tik slikta nav, ja vien jums ir vairāk par 2GB atmiņas.
Microsoft atkal sev rok kapu ... interesanti, kādu OS viņi izvēlas likt uz netbook?

#9 nikis WWW @ 2008.10.06 12:37

>> #8

Gribuli, tu ar spēļu spēlēšanu naudu pelni, vai kā? :)

#10 usinss @ 2008.10.06 12:38

Nevajag būt konservatīviem. jo ātrāk sapratīs, ka Vista`i ir potenciāls jo labāk. Vajag no kerneļa zmest šo to un būs labi, jo Aero jau dzaudz neko neēd, bet gan kaut kas kernelī bremzē to padarīšanu, jo piem uz Linux, ja uzliek aero skinu caur emerald, nekas nevelkas un tā.

#11 Stat1CX @ 2008.10.06 13:00

Ja ir sakarīgs PC vista strādā tik pat labi kā XP uz to pašu PC. Pats esmu vairakkārt to notestējis un ja gordīgi tad vista pat nedaudz ātrāk strādā, OS ielādes laiks ir īsāks nekā XP ielādes laiks, softu startēšanas laiki arī uz vistas ir ātrāki.

#12 useris2(useris) WWW @ 2008.10.06 14:27

Vista jaunais windows explorer logs salīdzinot ar WinXP ir bremzīgāks un labi var redzēt, kā atverot mapes, pārzīmejas rīkjosla, neskatoties uz to, ka dators man nav nekāds aizvēsturiskais un tas mazliet kaitina. Būs ātrāks cpu un grafiskā karte, tad Vista būs ļoti ok. Liels pluss Vistai, ka tā atšķirībā no WinXP, lietderīgi izmanto pieejamo brīvo atmiņu.

#13 vistu_ēdājs @ 2008.10.06 15:10

Vista nemaz nav tik slikta kā krutie pro winderi viņu te mālē.
Vistu nodirst ir stilīgi! Linux nodirst ir stilīgi!

Bet browzeris opera sux uz jebkuras os :)

#14 KaTikNobanot @ 2008.10.06 16:08

Pašos Vienna pirmsākumos solīja tak MS, ka Windows 7 būs "from scratch", pilnīgs "rewrite" utt., utjpr...
Jau pirms laba laika izrādījās, ka īstenība tā būs Vistas "final" versija un Vista ir izlaista tikai tāpēc, ka baigais laiks bija pagājis un nekā "jauna" nav bijis...
Vista ir NT 6.0 (XP - NT 5.1, 2003 - NT 5.2) - tā kā atšķirība ir maza. Windows 7, droši vien, būs NT 7.x... pat ja tā nesauksies - būs tāds pats...

Tad, kad šie saņemsies un beigs čakarēt bobi ar tizlo .NET un patiešām uzceps jaunu Windows kerneli, lai sauc kā grib un pa virsu uzliktu vecajiem Windows līdzīgu "ādiņu" - tad Windows saliektu ragā da jebko. Kāpēc "saliektu", nevis "salieks"? Tāpēc, ka tas nekad nenotiks :)

#15 _Mo3_ @ 2008.10.06 16:58

nu kā saka par gaumēm nestrīdās, pats personīgi dodu priekšroku xp. Vista nepatīk tāpēc, ka par daudz visādu logu kas lec ārā, piem ložņājot pa control paneli, kko mainot vienmēr vajag kkādus apstiprinājumus, kas man liekas tiešām nevajadzīgi, jo advansēts lietotājs parasti zin ko ver vaļā, ne tika advansēts lietotājs kaut vai nezinās ko ver vaļā tāpat spiedīs okej, un tas paziņojuma logs tapat neko nemainīs. Un vispār Vista nearko īpaši neatšķirās no xp, ja nu vienīgi vizuāli, protams smuki izskatās, kā arī pāris lietiņas kā piemēram teksta atpazīšana, ko lielākā daļa cilvēku tāpat nekad neizmantos. Un galu galā, Vista rij nesamērīgi daudz resursu, kuriem lielākā latvijas iedzīvotāju datori nemaz nav pietiekami, bet nu ja protams dators ir pietiekami jaudīgs, tad nu veiktspēja ir diezgan līdzīga xp operētājsistēmai:)

Nesen saskāros arī ar lietu, paziņa viena nesen nopirka laptopu, nu tur protams vista home basic, nu jā nu tas dators protams tāds vidusmēra dators un to vistu neīpaši pavelk, nu un sanāk interesanta situācija sanāk, ka pārdod tādus datorus, kas ar lielām pūlēm tik tiko veic elementāros procesus, nerunājot par nez kādām programmu palaišanām, un par spelēm jau nu vispār nerunājot :)

Nu ja runā par linuksu, tad nu tur ir kā ir, man piemēram bija diezgan grūti pierast pie viņa! nu jā protams ir pamaz programmatūras atbalsts tiek linuksiem, bet nu ir visādi emulātori ar kuru palīdzību var dabūt virsū tās windows programmas, bet nu arī nesen liekots uz ubuntu virsū, caur emulātoru programmu foobar2000, saskāros ar problēmām, nevarēju nomainīt foobar loga izmērus utt. nu nav tas viss vel tik labi izdomāts.

Heh nu galu galā visam ir savi plusi un mīnusi, nekad nevarēs teikt ka ta operētājsistēma ir labāka par to, jo piem vistai ir savi plusi salīdzinot ar xp, lunuksiem ir savi plusi salīdzinot ar windowsu utt.

#16 ūberis @ 2008.10.06 19:02

Nah tās windas programmas, Linux nelieto nekādi spēļu spēlētāji (nu, varbūt daži jūzo)
Linux ir dikti foršs!

#17 Evers @ 2008.10.06 19:06

Protams linux izskatās super, ir ērts un feins, bet ja grib ko vairāk par darbu openoffice tad čiks vien ir. Piem neesmu dzirdējis ka uz Linuxa būtu kāda nopietna alternatīva Pinnacle Studio videomontāžas programmai (tas tikai viens piemērs)

#18 kaaposc @ 2008.10.06 19:12

#17, "neesmu dzirdējis" nav nekāds nopietnais arguments. pirmais links, ko google atbildēja uz jautājumu "pinnacle studio linux alternative" parādīja veselas 5 alternatīvas.. un jēdziens "nopietna" daudziem nez kāpēc asociējas ar maksu par produktu un podziņu spīdīgumu... ;)

#19 usinss @ 2008.10.06 19:55

Windows un  Mac lietotāju ideoloģija, par ko nemaksāju, ko nekrakoju, tas nav nekas nopietns.. kurš daunis dos pa velti kaut ko noderīgu, un te jau ir tā ideoloģija, kas ir sastopama starp Linux. Bet šā vai tā ejam uz to, ka neliela cilvēku grupa lieto legālu maksas programmatūru un daudz vairak lieto nelegālo programmatūru. Un lielie ražotāji to saprot, daudzas kompānijas jau veido klusībā savas distribūcijas, kuras perfekti darbosies ar viņu ražotajiem dzelžiem- IBM, Intel, AMD.

#20 Evers @ 2008.10.06 20:45

#18 Vienkārši spriežot pēc tā ka uz windows platformas nekā labāka par Pinnacle nav, tāpēc arī stipri  šaubos ka tie produkti varētu būt līdzvērtīgi. Cena mani nesatrauc jo esmu pirāts, un nezinu kas tev tur par tām podziņām pa fobiju, produkts ir taisīts tā lai ar viņu varētu strādāt gan profesionāļi gan iesācēji, uzprasi jebkuram videodūzim un redzēsi ka Pinnacle būs tas ko viņš ieteiks. :)

#21 SixKiller @ 2008.10.07 05:18

Mjā, par to Linux te geimeri spriež kā rakstā "Vai linux eksistē?". Tas ka pie mums nav iegādājamas spēles priekš Linux nenozīmē ka viņu nav.
Spēles priekš Linux:
Unreal Gold
UnrealTournament
UnrealTournament 2004
Quake 3
Quake 4
Quake Wars: Enemy Teritory
Doom3
Deus Ex
Serious Sam 2
utt.
Vienīgi problēma būs ATi video karšu lietotājiem, jo ATi Linux draiveri neuztur pixel shaders v2. (Šeit nVidia rulzz)

Un vēl viena lieta, tas ka Vista sagrūž daļu no programmu koda atmiņā datoru startējot vēl nenozīmē ka viņa "māk strādāt ar atmiņu".

#22 msh @ 2008.10.07 06:59

usinss rakstīja:

Windows un  Mac lietotāju ideoloģija, par ko nemaksāju, ko nekrakoju, tas nav nekas nopietns.. kurš daunis dos pa velti kaut ko noderīgu, un te jau ir tā ideoloģija, kas ir sastopama starp Linux. Bet šā vai tā ejam uz to, ka neliela cilvēku grupa lieto legālu maksas programmatūru un daudz vairak lieto nelegālo programmatūru. Un lielie ražotāji to saprot, daudzas kompānijas jau veido klusībā savas distribūcijas, kuras perfekti darbosies ar viņu ražotajiem dzelžiem- IBM, Intel, AMD.

Tā ideoloģija par "dauņiem" ir uz win, kur par katru mēslu paprasa naudu, laikam neesi pamanījis, ka opensource progas pārsvarā kodē entuziasti, un, baidos, ka ar visu opensource kouderu armiju salīdzinot, dauņi ir tie, kas kodē win :D
SixKiller, tev tas sarakstiņš ir tāds bik neprecīzs - ut2003 pietrūkst ;) Pats savulaik grāvu ut2004 uz slacka, pagaidām vairāku iemeslu dēļ esmu pārvācies uz winxp, bet tas ir pagaidām - tie iemesli nav saistīti ar kaut kādu mistisku winxp rullzīgumu ;) Laikā, kad vēl nebija iznākusi vista, es mēdzu šad un tad paņirgāties par winxp faniem - varētu padomāt, vai winxp bija moderns tālajā 2001. gadā iznākot, bet 2006. gadā winxp bija smagi atpalikusi os, kuru bik uzlaboja kaut kādi nožēlojami ielāpi...

#23 Evers @ 2008.10.07 08:00

usinss

2006. gadā XP bija atpalikusi OS, manā skatījumā tā vēl aizvien ir ļoti laba OS.
Tas ka Vistai ir DirectX 10 un 99% satas draiveru nav plus bet microsoft stulbā politika lai iesmērētu savu neizdevušos produktu (pats Balmers atzina ka Vista ir "EPIC FAIL" ) , Darbojās viņa varbūt uz moderna datora OK, bet nu moins viss tur ir sačakēts - uzstādījumi, konfigurēšana, un visādas citas iespējas pārmainītas, grūtāk atrodamas (tas pats ar jauno offissu - absurds), parastam lietotājam kas tikai izmanto šadas tadas programmas, spēlē un bliež netā tas nav svarīgi bet nu man gan, nu pričom no jauna izgudrot velosipēdu un pēc tam man jāmācas ar viņu braukt, es labāk minu veco labo XP uz kura visu viegli - intuitīvi atrast, viss no galvas zināms, un nav nekādu problēmu (kā jau minēju DirectX 10 trūkums un čakars ar satu ir politika(varēja iekļaut SP3) nevis reāls XP mīnuss). Nezinu ko gaidīt no Windows 7, gribētos ticēt ka Vistas kļūdas tiks labotas, bet nezinu.

XP uzskatu par tāda līmeņa OS kura ir jāņem par piemēru un jāuzlabo nevis jāpārtaisa.

#24 penguint @ 2008.10.07 09:38

Varētu piekrist ka XP ir programma kas ir jāņem par pamatu un jāuzlabo bet par uzlabojumiem takš neviens nemaksās ja tā paliks tā pati XP tātad nebūs naudas tātad mēs taisām aukšā kautkādu nestabīlu os domāts vista un grūžam nost.
 Vista ir lietojama ātrdarbīga parastiem home useriem kuriem ir spēcīgi dzelži intreses Web's spēles protams ok.  Bet kā sāc rīkoties aktīvāk un plašāk izmantot iespējās sākas jautrība. Piemēram kļūdas kuras parādās pēkšņi te strādāja te nē. Zvanot un help&support centru M$ mēs jūsus problēmu pierakstīsim un ziņosim un pēc laika atzvanot ziniet jūms būtu jāpārinstalē jūsu win vista instalācia jo tā problēma ir saistīta ar kaut ko tādu ko nevarot citiem veidiem novērst.

#25 ruukjis @ 2008.10.07 09:56

=>#15
Cik saprotu tad tu sevi pieskaiti pie ne advancēta usera, jo advancēts users zinās kā izņemot vienu ķeksi aizvākt kaitinošos paziņojumus ;)
Turklāt Vistas rijīgums ir tikai šķietams, ja tev kompītim RAM ir zem 2GB, tad jā piekrītu, Vista būs nepatīkams pārdzīvojums, ja virs 2GB, tad pie pareizas konfigurācijas tas putns lidos krietni ātrāk par XP uz tāda paša dzelža. Kādreiz pavēro kā īsti Vista izmanto RAM - tici man, būsi pārsteigts par atklājumu ;)

#26 Dzens @ 2008.10.07 11:12

Man ir Vista Bussiness un nekādu iebildumu. Kad lasu komentus par to, ka Vistā kaut ko nevar saprast, tad nudien brīnos. Es kaut kā visu bez problēmām atrodu - ierakstu meklēto Desktop Search un darīts. Arī eksploreris Vistai ir krietni pārskatāmāks un ērtāks nekā XP. Tikai to labāko varu teikt arī par jauno Office - manuprāt tas ir krietns solis uz priekšu. Nav tur nekas daudz jāpārmācās. Viss ir sakārtots saprotami un loģiski.

#27 saalsraceejs @ 2008.10.07 11:57

bet ja esmu iegādājies portatīvo ar legālo XP, es palieku vispār bez OSa ar visu savu keyu!?

#28 ruukjis @ 2008.10.07 12:13

=>#27
Nē. No kurienes tādas idejas?

#29 Gribulis_ @ 2008.10.07 14:22

#26, vari 5 sekundēs palaist cmd no savas Vistas?

#30 tierman @ 2008.10.07 14:54

Gribulis_ rakstīja:

#26, vari 5 sekundēs palaist cmd no savas Vistas?

To var izdarīt arī knapās 2 sekundēs:
WIN+R /cmd/ ENTER...

LABOTS: pat vienu sekundi nevajag..

#31 ruukjis @ 2008.10.07 15:03

=>#30
Skatos, ka esi viens no tiem skaļajiem bļavējiem, kas Vistu pat tuvumā nav redzējis. Pateikšu nelielu noslēpumu - zem Vistas strādā tie paši Hotkey kā zem XP, patiesībā, ļoti daudz kas ir tāpat kā zem XP. ;)

#32 tierman @ 2008.10.07 15:06

#31

Skaties skaties, es tikai atbildēju uz uzbrūkošu jautājumu. Vistu esmu redzējis, tici man, un pirms rakstīju komentāru, pats pārbaudīju, cik laika tas aizņem.
00:00:00:984

#33 ruukjis @ 2008.10.07 15:27

=>#32
Tierman atvaino, tas koments bija domāts Gribulim

#34 tierman @ 2008.10.07 15:49

Oi, tad sorry arī no manas puses...

#35 delta128 @ 2008.10.07 15:49

#30 pietiek ar vnk win, ja vien nav uzlikts classic stils un ir pieejams instant search lodziņš - man pietika win->c->enter

#36 flexxx WWW @ 2008.10.07 16:03

ja fleimojam par OS, tad atkal izteikšu savu tik pretīgo viedokli :D *nix jau sen ir serveru OS (lai arī ir viņām tur tās grafiskās vides u.t.t.) un nevajag to jaukt iekšā useru vidē. Windows ir un windows paliks, tikai dēļ tā, ka pie tā pierasts un ka tam ir vislielākais draiveru supports, kā arī tas ir ērts lietošanā. ja kāds man te klārēs par vīrusiem, tad es pilnīgi varu saderēt, ka ja linux pēkšņi visā pasaulē nomainītu windows, tā būtu vēl nedrošāka sistēma.

#37 msh @ 2008.10.07 19:58

Derēt tu vari, bet tu zaudēsi ;) OpenSourci tu vari kaut vai pats izkontrolēt, ja māki, win nevari... Parastie "win rullz" ķērcēji nav šito momentu uzķēruši, un tāpēc iedomājas, ka "bez maksas ir sliktāks par maksas". Vienīgā starpība - nav telefona, pa kuru pazvanīt, bet ja tu vēl sadomāsi un nopirksi maksas distru [kas maksās stipri lētāk par vistu], būs arī telefona numuriņš un atbalsts būs stipri labāks nekā win :> Newin nav ne neērtāki, ne tur kaut kas cits. Cilvēkiem, kuriem nav jau izveidojusies atkarība, es speciāli uzlieku slacku [root pass, protams, nedodu, lai nejauši kaut kādus brīnumus nesastrādā] - tas tur griezīsies, kamēr vien cietucis būs dzīvs, vai kamēr to pārinstalēs ar jaunāku slacku, nevis kā win :))

Evers redzi, ir tāda bēda - tam pašam XP par paraugu tika paņemts NT 3.1, to "uzlabojot", bet gļukus atstājot :) Nu neskaitot tos caurumus, kurus čakli cilvēki ar reverse engineering izrok, un kuru dēļ mēnesī priekš tā paša winxp uzrauj 10-50 ielāpus "ievainojamībām, kas ļauj uzbrucējam pārņemt kontroli pār datoru, bla bla bla...". Nemaz nerunājot par maikrosofta tieksmi - zāles, kas sliktākas par slimību, kam tās domātas. Nu, piemēram, es savos winxp setupos nelieku vairākus ielāpus, jo tie kaut ko izjauc - teiksim, viens win installera upgreic [this is reliability update - tā tur rakstīts] neļauj šādas tādas progas uzinstalēt - tiešām updeits, tikai uz leju - unreliability update.

#38 _Mo3_ @ 2008.10.07 20:19

=>#25
tas bija tikai piemērs, bet tapat, normāls mirstīgais, kurš datorzinātnēs nav tik izglītots, varēs nokonfigrēt vistu tā, lai tā iet kā bitīte? un ja kas, te nav nekādas sacensības, kurš vairāk zin, es vnk apskatu operetājsistēmu plusus un mīnusus, a tev protams jāisceļās ar savām zināšanām!

#39 Raichaz @ 2008.10.07 23:59

LINUX!!! un viss....!

#40 ruukjis @ 2008.10.08 09:24

=>#38
Sacensība? Nebūt nē! Ja jau apskati OS plusus un mīnusus, tad kaut kādām zināšanām par tēmu vajadzētu būt. Tu kā mīnusu mini Vistas rijību  - es saku, ka tu kļūdies.

#41 _Mo3_ @ 2008.10.08 21:23

=>#40
nu nevar teikt ka zināšanu nav, bet nu labi, viedokļi mēdz būt dažādi. tev liekas, ka vistai nav ne vainas, nu bet man viņa nemaz nesimpatizē, pie tā arī paliksim, par šito tēmu var strīdēties mūžigi

#42 tierman @ 2008.10.08 21:39

Tā jau ir gaume, veči. Citam patīk VISTA, jo neko diži vairāk par word nevajag. Cits tajā pašā laikā nevar ciest, ka nevar pašrocīgi kerneli labot..

#43 paranoidx @ 2008.10.15 15:30


- vakar sataisīju portatīvo ^_^
- a kas par vainu viņam bij?
- Vista

#44 cyfer @ 2008.11.05 21:51

linuxo manu pa...

#45 Skambeck @ 2008.11.06 18:57

>Gribulis_
"Kāds jums Linux, cienījamie?"
Vēlams tas, pie kuru esi sev pieslīpējis.
"Cik Linuxam ir normālas spēles?"
Maz. Vajadzētu vairāk. Izklaide un relakss ir nepieciešams ikvienam, arī datoriķiem.
"#26, vari 5 sekundēs palaist cmd no savas Vistas?"
Var arī ātrāk. (tas nekas, ka tu nezini kā, kaut ko nemācēt ir saprotami, bet bieži vien ir labi paklusēt)

Xp/Vista... lieliskas OS. Par ko te strīdēties?

#46 skalker1 @ 2008.11.06 20:37

vista jau protams ir labi, bet uz viņas neiet daudzas programas. (es nerunāju par spēlēm)