Datuve :: Chrysler automobiļos jau nākamgad piedāvās bezvadu internetu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 98

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 98

Datuve.lv video
Top.LV

Chrysler automobiļos jau nākamgad piedāvās bezvadu internetu

Ievietoja: AigarsIevins @ 2008.06.27 11:17  

Šonedēļ drošības speciālisti, šausmās saķēruši galvas, noklausījās Chrysler jauno ideju – jau nākamajā gadā vairākus auto modeļus piedāvāt ar bezvadu internetu, kas integrēts automobilī. Nav noslēpums, amerikāņiem patīk būt tiešsaistē, taču internets automobilī pēc daudzu domām jau ir pārlieku liela izvirtība.

Kā papildus opcija jau 2009. gadā Chrysler mašīnās būs UConnect Web serviss. Ierīce darbosies 3G sakaru tīklā un internetu ņems no mobilo sakaru piedāvātāja, tā pat, kā to dara mobilais tālrunis vai klēpjdators. Ar jebkuru bezvadu tīkla ierīci varēs pievienoties šim tīklam un lietot internetu kā mājās. Pagaidām gan ir daudzas neskaidrības, piemēram, kura sakaru operatora piedāvājumu pieņems (tas visticamāk būs izvēlēts ar Chrysler „gādību”). Ražotājs lēš, ka lejupielādes maksimālais ātrums varētu būt 600 līdz 800 kbps, savukārt augšupielādes – 200 kbps. Ierīces cena sasniegs 500 ASV dolārus.


Nemitīgi pieaugošais tālruņu, datoru un citu mobilo ierīču skaits daudzus jau pieradinājis pie interneta un e-pasta pieejamības it visur - jau no šīs nedēļas American Airlines pasažieriem iespējams testēt bezvadu internetu iekšzemē lidojošajās lidmašīnās; šķiet, nu kārta pienākusi arī automobilim. Chrysler uzskata, ka auto pārvēršana par lielu interneta piekļuves staciju ir laba un noderīga ideja, kam piebalsojas arī daudzie amerikāņu sliņķi.


Pretēju viedokli pauduši saprātīgie un tie, kas rūpējas par drošu braukšanu: „Pietiek! Šī ir nopietna problēma. Mūsu auto kļūst par vēl vienu vietu, kur sazvanīties un saņemt e-pastus – tā ir nopietna drošības problēma,” uzmanību situācijai pievērš Russ Raders (Russ Rader), „Insurance Institute for Highway Safety” ārējo sakaru speciālists. Autoražotājs gan šo paziņojumu cenšas atspēkot – lai arī nav iespējams aizliegt vadītājam piekļut pie tīkla, internets esot domāts pasažieriem. Bet... Cik daudzus amerikāņus vienā auto (vienlaikus) esat redzējuši jūs?

Saistītie raksti

Komentāri

#1 pfff @ 2008.06.27 11:25

emocionāls un snobisks raksts.

"Chrysler uzskata, ka auto pārvēršana par lielu interneta piekļuves staciju ir laba un noderīga ideja, kam piebalsojas arī daudzie amerikāņu sliņķi."

Un ja ko tādu piedāvātu latvijā? Visus, kas atbalstītu arī tik augstprātīgi sauktu par "latviešu sliņķiem"? Kāpēc pasažieriem neļaut izmantot internetu?!

#2 nikis WWW @ 2008.06.27 11:37

#1. Un kas stūrēs mašīnu, kamēr tu browzēsi jaunākās ziņas vai ķersi kaifu pornolapā? :)

#3 Gribulis_ @ 2008.06.27 11:43

Pēc gadiem n-tiem būs tā -

automašīnu vadīs dators uz Micr...... (nu jūs zinat).
Līdz ar to tāds vadītājs vairs nebūs un visi būs pasažieri.

Auto lidos arī pa gaisu un virs ūdens.

Tā nav fantāzija - bet realitāte.

Un ja jau auto būs kā māja, tad kāpeč gan tur nebūs internetam. Amīšiem ir daudz auto kā mājas (tie lielie baltie...).

#4 pfff @ 2008.06.27 11:44

#2 atkārtojos speciāli tev: "Kāpēc pasažieriem neļaut izmantot internetu?!"

Kā vispār var uzdot tik stulbu jautājumu? Tev taču telefonam arī ir interneta pieslēgums. Tev sagādā nenormālas grūtības to NEIZMANTOT kamēr atrdodies pie stūres?

Tak vispār neiet runa par browzēšanu pie stūres. Neviens dzīvot gribošs indivīds to tāpat nedarīs, kā neviens to nedara ar portatīvo, kam ir kāds no bezvada pieslēgumiem.

#5 e.j. WWW @ 2008.06.27 12:58

Bumeros jau sen tāda doma bija.

#6 Rajah @ 2008.06.27 13:17

mjā kad ar vāģi pat uz ateju brauc braukšus, internets vairs nav nekas sevišķs

#7 joske @ 2008.06.27 14:01

nu es nesaprotu kur probleema vecaa opelii dabuut internetu, ja jau to tehniski dabuus taapat kaa telefonos? panem laptopu un piespraud to 3G vai GPRS tipa internetu un lieto

vienkaarshi ckraislers grib to iebuuveet panelii un nopelniit no viena lobeetaa operatora

praktiski domaajoshie lietos alternatiivas nevis konkreetaa auto un konkreetaa operatora internetu

#8 nakotne @ 2008.06.27 14:18

nu jau masinam bus auto pilots  ieraksti uz kurieni gribi braukt un viss lieto  netu  pa celam

#9 AbSTRakT WWW @ 2008.06.30 11:09

Vai tad vēl nav ieviesuši? :/
Sen jau bija laiks, jopcik!
Tāpat kā ar aklā skata punkta sensoriem.

#10 kasix WWW @ 2008.06.30 11:13

tad jau arī radio un mazajiem TV salonos būtu jāizpelnās tieši tikpat liela kritika =) brīnos, kas tur tik sevišķš, vai tad tiešām nevar mašīnās NEKUR izmantot internetu?

#11 labs @ 2008.06.30 11:15

cik zināms, aizliegi štatos ir tikai TV monitori, kas iebūvēti stūres ratā :)