Datuve :: Ubuntu lietotāju skaits Latvijā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 64

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 64

Datuve.lv video
Top.LV

Ubuntu lietotāju skaits Latvijā

Ievietoja: orvils @ 2007.07.06 11:52  

Šodien nedaudz apskatīsim Latvijas oficiālā Ubuntu spoguļservera datus. Šis spoguļserveris atrodas LU Linux centrā un piedāvā Latvijas datorlietotājiem iespēju lejupielādēt dažādu atklātā pirmkoda produktu instalācijas un atjauninājumus. Šodien apskatāmā statistika attiecas uz Ubuntu Linux atjauninājumiem un ļauj spriest par Ubuntu lietotāju skaitu Latvijā, kas ir aptuveni 2800.

Zemāk redzamajā grafikā ir redzams Latvijas spoguļservera unikālo lietotāju skaits mēnesī. Kā redzam pēdējo mēnešu laikā tas ar katru mēnesi arvien pieaug. Tiesa jūnijā šis skaits bija nedaudz mazāks nekā mēnesi pirms tam, bet tas ir tāpēc, ka šī gada maijā pēc Ubuntu jaunākās Feisty Fawn versijas iznākšanas bija novērojams neparasti liels lietotāju skaita pieaugums. Daudzi vismaz pamēģināja jauno Ubuntu versiju un kā redzam daži arī palika pie tās.




Kā redzam, Latvijā ir aptuveni 2800 samērā aktīvu Ubuntu lietotāju, kas vismaz reizi mēnesī pārbauda vai viņiem Ubuntu nav pieejams kāds jauns atjauninājums. Diemžēl šie nav absolūti precīzi dati, jo jaunākos atjauninājumus no Latvijas spoguļservera var lejupielādēt cilvēki no visas pasaules, taču arī ne visi Latvijas Ubuntu lietotāji savus atjauninājumus pārbauda Linux Centra serverī, tā kā zināmā mērā šīs lietas viena otru kompensē.

Pagājušajā mēnesī katru dienu vidēji 111 cilvēki pārbaudīja Ubuntu atjauninājumus un lejupielādēja vidēji 23.15 MB katrs. Bet pēc Ubuntu projekta vadītāja un galvenā sponsora Marka Šatlvortsa datiem pasaulē šobrīd kopumā ir vairāk kā 8 miljoni Ubuntu lietotāju.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 xerixs @ 2007.07.06 12:02

Labi :) a kādi nākotnes paredzējumi? Ubuntu lietotāju skaits varētu augt vēl straujāk?

#2 Yeah @ 2007.07.06 12:05

Kad cilveekiem mainiisies domasshanas veids, un tir buus speejiigi pienjemt kko jaunu, tad arii augs. Es personiigi shii gada laikaa neesmu plaanojis paariet, taa pasha pieraduma deelj.

#3 d_01 @ 2007.07.06 12:18

Visu laiku esmu dzīvojis ar Win
Tad tas nočakarējās, tip saka - uztaisi man format C un viss būs bumbās
Es nospļāvos, uzliku Ubuntum Live CD un uzspiedu Install
Šitais verķis uzlikās tik perfekti, tiešām visvieglāk uzliekamā OS! :)
uzliku ka vēlos ar viņu sarunāties LV valodā un skat, tiešām visa rīkjosla, un lielākā daļa progu ir ar Latviešu interfeisu! :) nežēlīgi labi! kaut arī ļoti labi protu ENG, vienalga ar savu kompi sarunāties dzimtajā valodā ir super, pie tam to visu ir tulkojuši mūsu pašu iemītnieki un tulkojums ir tiešām pašā augstākajā kvalitātē (ne tā kā Win LV val).
+biju domājis pārlikt pēc kāda laika atpakaļ Win, bet tad es sapratu šī maģiskā linuxa spēku! VIŅŠ NEČAKARĒJAS! (protams ja tu nerakājies pa sistēmas failiem)
Lūk tā, paliku pie šī un jau strādāju ar viņu apt 7mēnešus, pilnīgi nav nekādu sūdzību! vēl forša štelle - apdeits, tiek atjaunota pilnīgi visa programmatūra + protams pats OS, tas ir tā ka ja tev uz kompja ir kāds softs, tas automātiski uzliek sev jaunāko versiju!!!!!!! Nereāli labais (pacenties acerēties kā Win`ā nākas rakāties pa interneta lap'ām, vai katrai progai spiest check for updates, jeb kurā gadījumā 100 reizes vairāk pogu jāspiež nekā Ubuntu (1 click)).
Ko lai vēl pastāsta..
protams nācās kādu laiku piešauties pie sistēmas, jo kopumā viss ir tā pat kā Win, bet pilnīgi savādāka sistēma. piem. progas lielākoties uz OS liekas caur ADD/REMOVE vai Synaptic, kur ir viss, kas tev jau ir uzlikts un gandrīz viss kas nav, līdz ar to ja tev vaig kādu softu, ieej tur, atrod to un upied Install!
Win programmas strādā visas (ja ir pareizi uzstādīta videokarte (vislielākais čakars)), man stāv DC, torrenta pārvaldnieks, un vēl daudzas progas bez kurām nespēju dzīvot. +nāksies pierast pie Open Office.
gribēju pateikt, ka Ubuntu ir manta, kuras galvenā īpašība ir tā, ka viņa nečakarējas, nav jātaisa kkādi stulbi sistem,registry check, defragmentation, security updeit, antiviruss nav jāmeklē, viss vienkārši strādā! (tā kā tam būtu jābūt)
internetā ir milzu daudz info, par jebkuru no jautājumiem, nav pat obligāti jāiet uz to Ubuntum Latvia (man ļoti nepatika šo lietotāju viesmīlība, ne tikai pret mani, bet pret visiem Lameriem, kuri drīz vairs tādi nebūs, tip tādā stilā: ja jau esi tik stūlbs, tad tev te pie krutajiem Linuxistiem nav ko darīt! ej prom, paskaties ko saka Googles tante, a tu vispār meklētāju izmanto!?, haha nezinu, man viss strādā, u.t.t. vnk besī tāda attieksme)!
viss.. zb rakstīt jau. gribēju teikt, ka Ubuntu ir manta, ne jau tāpēc ka esmu kāds fans vai kkā tā, bet man ļoti ļoti patīk fakts ka šis OS vienkārši strādā un nečakarē cilvēkiem smadzenes ar stulbiem caurumu lāpīšanas pasākumiem un vēl daudz dažādām nevajadzīgām aktivitātēm, un kad tu esi visu to izdarījis tad viņš tev pasaka ka viņš ir sapisies, un nekas cits nelīdzēs kā format C:/
Paldies par uzmanību!

#4 samurajs WWW @ 2007.07.06 12:51

Veni, vidi, vici... un ātri vien pārgāju no ubuntu uz Debian linux;) Abi radniecīgi, bet pēdējais ir daudz stabilāks un ātrāks. Un ļauj ar galvu padomāt, nevis ar karotīti mutē visu iebāž:D
Ubuntu ir par daudz pokemonizēts, bet kā pirmā OS jaunajiem linuksistiem un citām blondīnēm - būs tieši laikā...

#5 StyleZ WWW @ 2007.07.06 12:55

Lepni varu tiekt, ka esmu viens no tiem statistikas aizpildiitaajiem un kaada jeega no taa visa arii ir! :)
Un veel viena neprecizitaate - pienjemu ka ir arii taadi ljautinji, kas lieto ubuntu offlainaa, taatad nekaada atziimeeshanaas ieksh linux.edu.lv nenotiek..
P.S. samuraj, tu man netieshi uzbrauci, jo man matu kraasa savaadaaka :))))

#6 zigmars @ 2007.07.06 13:08

Man pret Ubuntu ir divejaadas domas - sisteema lloti smuki straadaa un priecee latv. val. atbalsts un visa paareejaa vienkaarssiiba! Bet tajaa pat laikaa kaitina tas, ka nekaadiigi netieku pie apollo tv skatiissanaas! Taapat veel gadaas ssaadas taadas probleeminnas ar filmu kodekiem!

#7 taspats0_o @ 2007.07.06 13:13

Lai arī uz primārās kastes lietoju Arch Linux, Ubuntu ir uzlikts uz mazāk lietotā laptopa. Uz tā man māšele parasti darbojas. Patīkami, ka pēc uzlikšanas un sākotnējās sakonfigurēšanas nav bijis neviena jautājuma par OS darbību no viņas puses. Ubuntu manās acīs perfekti aizpilda nišu, kā tāds distro, kuru var uzlikt un aizmirst. Nav ne čakara ar wi-fi, ne ko citu. Katram distro ir sava vieta.

#8 konans @ 2007.07.06 13:56

man gan bija problēma ar ubuntu. netiku līdz grafiskajai videi pēc instalācijas, jo nebija vajadzīgie nvidia grafiskie draiveri. tur arī viss beidzās, jo nemācēju tos ieinstalēt caur melno logu komandrindām, līki pirksti un dumšs... tik saku, ka nav jau tik viegli kā izskatās un kā visi stāsta. šad tad palaižu livecd, ir cool paskatīties (lēns tik no cd) bet instalēt atsakos, jo nesanāk paša spēkiem. moš ja kāds paziņa palīdzēs, tad varbūt...

#9 karuuzo @ 2007.07.06 14:17

Man (k)ubuntu arī patika tas, ka uzinstalē un aizmirsti :) Vienam lietotājam, kurš ar datoru ir uz jūs, uzliku. Pēc kāda pus gada piezvanīja un pateica, ka kaut ko sačakarējis, ka normāli burti nespiežas. Kamēr taisījos ciemos, pateica, ka jau pats tika galā. Biju ciemos tikai vēl vienu reizi, lai uzliktu jauno, (7.04 laikam). Un atkal neesmu neko dzirdējis jau 3 mēnešus :)

m

PS. Labākais bija tas, ka nāca vilkt internetu, vecis ieraudzīja un tipa brīdināja, ka ar to būšos problēmas. Lai labāk liek windowsu. Iespējams, ka viņš vēl pārkrustījās, ieraugot tādu zvēru :D Vismaz pēc atstāstītā tā izklausījās

#10 rācenis @ 2007.07.06 14:44

njā, es ar dažreiz pabakstu ubuntu liveCD, bet instalēt to vēl neesu gatavs :D

vispār patīk!

#11 Tvinky WWW @ 2007.07.06 14:53

#8 Uzliec envy un viņš tev tos grafiskos draiverus ar vienu klikšķi uzliks ;)

#4 Un ubuntuforums(dot)org visi čomi ir blondi un pokimonizēti? Un tie, kas izstrādā to mantu arī? Pilnīgi garām, jo es zinu cilvēkus, kas ir iepriekš lietojuši citus distro, pat to pašu debian un tāpat atvieglojuma pēc lieto Ubuntu. (Un ja rodas problēma, tad viņiem nav problēmu nokonfigurēt/izlabot klūdu ar konsoles palīdzību). Totāli tev nepiekrītu, nav jābrauc virsū uz cilvēkiem, tikai tāpēc, ka viņi lieto to, kas tev liekas pārāk vielgs. Turklāt nevisi iet IT jomā un viņiem tas viss nav jāzina.

#10 Uzliec VMware Server, piereģistrējies (dabuj free registrācijas kodu) un ietestē uz virtuālās mašīnas, kā tur viss notiekas. Līdz ar to iepazīsies ar to OS tuvāk. (Es tādu lietu nēsmu darījis, es mēdzu visu testēt uz dual boot pa taisno).

#12 EsES @ 2007.07.06 15:01

"Un ļauj ar galvu padomāt, nevis ar karotīti mutē visu iebāž:D
Ubuntu ir par daudz pokemonizēts"

Manā uztverē OS ir kaut kas tāds, kuru lietojot, man nav pārāk daudz jāiespringst uz to, kas un kā. Jo mazāk man jādara, jo OS labāka.

#13 StyleZ WWW @ 2007.07.06 15:45

#13
un cik no tiem meetaajas plauktos taa arii nekad neatveerti un nepielietoti

#14 StyleZ WWW @ 2007.07.06 16:10

#15
kaads man sakars ar VLC?

#15 ViviD @ 2007.07.06 16:13

Pats esmu jau no bērnības radināts pie windas, bet pēc dabas esmu diezgan ziņkārīgs tips, tāpēc kad HDD brīvā vieta vairs nebija problēma, sāku vilkt visas populārākās distras pēc kārtas un instalēt uz VMwares. Gandrīz katrā izmēģinātajā distrā bija kāds faktors, kurš atbaidija(bieži bija čakari ar softu uzstādīšanu). Tad kādu dienu uzdūros manuālim, kā instalēt softus Ubuntu vidē, process izskatijās diktin viegls, tāpēc izdomāju arī izmēģināt silto zemju Ubuntu. Ar Ubuntu arī meklējumi beidzās. Nezinu pat īsti, kāpēc tieši Ubuntu man uzvarēja. Varbūt lielais informācijas daudzums, kurš atrodams netā? deb paku popularitāte? Zinu ka noteikti patīk fakts, ka tā ir svarā viegla distra un patīk pašam visu vajadzīgo sastādīt, nevis uzlikt 4gb DVD kluci, ar dafiga softiem, kurus nekad neaiztikšu.

Vienīgi uzskatu ka vēl ir dažādas lietas, kas varētu būt nepatīkamas lietotājiem, kuri pārvākušies no citām OS - piem configi bieži jālabo ar txt editoru. Un nedo dievs, ja parastais lietotājs instalējot kko ar Synaptic'u restartēs pc.

Un par to 'pokemonizēšanos' - bez tās jau neviena distra neiekodīs pietiekoši lielu kumosu no kopējā OS tirgus. ;)

#16 Bruniz @ 2007.07.06 16:52

EsES rakstīja:

"Un ļauj ar galvu padomāt, nevis ar karotīti mutē visu iebāž:D
Ubuntu ir par daudz pokemonizēts"

Manā uztverē OS ir kaut kas tāds, kuru lietojot, man nav pārāk daudz jāiespringst uz to, kas un kā. Jo mazāk man jādara, jo OS labāka.

Īstenībā ir tieši pretēji, jo mazāk OS dara pati, jo lielāka lietotājam vara pār to un tā arī tad mazāk gļuko :)

#17 kasix WWW @ 2007.07.06 17:31

Smeiklīgs skaits, ņemot vērā datuviešu neparasto mīļumu uz ubuntu, tad pieņemu ka puse ubuntisut ir datuvieši

#18 ubuntais @ 2007.07.06 18:38

Ubuntu 7.04 tiešām bija pirmā OS kura man dikti patīk! Vienkārši ieinstallēt. Vienkārši lietot. Nav vajadzības neko čakarēt. Kodeki un visas prōgas kas bija vajadzīgas uzinstallēju caur ubuntu add/remove. Sākumā izskatu arī nemainiju, jo ļoti patika default. Pagāja laiks un apnika. Uzliku MAC OSX skinu,OSX ikōnas un MAC OSX maliņu. Vnk un skaisti. Nekādu gļuku vnk nav!

#19 Bruniz @ 2007.07.06 19:13

ubuntais rakstīja:

Ubuntu 7.04 tiešām bija pirmā OS kura man dikti patīk!

A kamēr Tu lietoji windowsu, Tev kompis  nepatika?

Vienkārši ieinstallēt. Vienkārši lietot. Nav vajadzības neko čakarēt.

Windowsu nav vienkārši lietot un instalēt?

Sākumā izskatu arī nemainiju, jo ļoti patika default. Pagāja laiks un apnika. Uzliku MAC OSX skinu,OSX ikōnas un MAC OSX maliņu. Vnk un skaisti. Nekādu gļuku vnk nav!

Windowsam arī var mainīt izskatu un uzlikt MAC OS X ikonas un skinu. Un man windows arī negļuko, kas tad ubuntā ir labāks kā windowsā? M? Un tikai nevajag teikt, ka tas, ka tas ir bezmaksas, jo winda te 96,66% ir zagta. :)

#20 gusc @ 2007.07.06 19:26

Jee man ir Ubuntu

#21 TokRa WWW @ 2007.07.06 19:58

Es ar lietoju. Man patīk.

#22 ubuntais @ 2007.07.06 20:54

Bruniz~kamēr lietoju windows atradu 9999,999 iespēju kā nograut to :) Windowu ir grūtāk lietot un installēt. Windowā jaspiež next/next/next un finish bet installējot .deb pakas 2 klikšķi. Windowam var mainīt izskatu, kā arī visu pārējo bet tas tērē resursus! Padomā kautkāds desktbar lai dabūtu caurspīdīgo joslu ar lielajām smukajām ikōnām. Tad vel saslēgtie nevajadzīgie procesi kurus daudzi nemāk satīrīt! Neņemot vēra Antivīrusu un Ugunssienu. Bez tam es tiešām minēšu ka Ubuntu ir bezmaksas un opensource.  

Daudzi piekritīs šim vienkārši dumajajam teikumam. Bet to kapēc izvēlēties ubuntu ir vel daudz lietu.

#23 Bruniz @ 2007.07.06 21:34

Kas tad windowsā ir grūtāks? :DD

#24 delta128 @ 2007.07.06 22:06

Opensource programmām ir viena liela problēma - nav pieejamas lielo profesionālo programmu pakas  - uz mani attiecas Adobe CS maketēšanas programmas. Ubuntu uz datora pastāvēja dažus mēnešus un tika aizvākts, jo nepatika vairākas lietas - sistēmas faili izmētāti pa ntajiem folderiem, kas nav savākti vienā, pokemoniskais dizains (lietoju win classic), čakaris ar lietotāja tiesībām utt. Tas kas lika novākt Ubuntu - nomira skaņas kartes draiveri un nebija piedabūjami darboties.
Par windows stabilitāti - lietoju win tikai no administratora konta (patīk lietot savas mapes, nevis win iebūvētās), iebūvēto firewall un freeware antivīrusu un dators nav pārinstalēts jau vairāk kā pusgadu (pēdējā pārinstalēšana tika veikta lai aizvāktu visas Ubuntu paliekas). Vidēji tiek pārstartēts profilaksei ~2x mēnesī (ļaptops, kas tiek hibernēts). Nav ievilkts neviens atjauninājums. Un nav neviena vīrusa (vai tāda, kas par sevi kkā paziņotu). Un viss strādā.

#25 Krabo @ 2007.07.06 22:11

#26 Lielāks bardaks un pilns ar visādiem sūdiem... Tobiš pameģini Linux (ar Gnome desktopu) un tu sapratīsi.

Reāli Linux + Gnome = Ubuntu labāk ir tas, kā instalējas jaunas programmas. Pāris klikšķi vai viena komanda un viss darīts. Tāpat konfigurēšana ir vienkāršāka, nav tik daudz visādu sadaļu vai "grafisko konfigurēšanas rīku" kuros apmaldīties.

Turklāt bez 2 gnome paneļiem + papildus Workspacēm es vispār vairs strādāt nevaru. Nesaprotu kā daži cilvēki var kaut ko saprast Windās, kad viņiem vaļā ir kādi padsmit logi. Gnomē logi uz viena paneļa, bet visi paplates sūdi un šortkati uz biežāk izmantotajiem softiem uz otra. Vienkārši un eleganti :)

#26 Bruniz @ 2007.07.06 22:16

Linux + Gnome = Ubuntu

*skaļi smejas* Tagad paskaidro man: kas ir linux, kas ir gnome un kas ir ubuntu, ak viedais prāt. :))))

#27 kirils.roaming WWW @ 2007.07.06 22:27

kas tad ir slackware, krabo? :D
Bruniz rakstīja:
Un tikai nevajag teikt, ka tas, ka tas ir bezmaksas, jo winda te 96,66% ir zagta. :)
[/quote]tas tachu vinju nepadara bez maksas?

#28 rikis15 WWW @ 2007.07.06 22:28

Gribēja kā labāk sanāca kā vienmēr tas par linux programmu instalāciju. Un tad kad pienāks laiki kad windu nelegāli nevarēs vairs dabūt un lietot tad linux būs uz gandrīz visiem latvijas datoriem

#29 ViviD @ 2007.07.07 05:11

-| Bruniz~kamēr lietoju windows atradu 9999,999 iespēju kā nograut to :)  |-

Tas ir kā domāts? Ka Ubuntu ir grūtāk nobrucināt nekā Windu? BS.. ar pareizajām tiesībām vari izdzēst kaut visu sistēmu(windows ir labi iemācīts pasūtīt 3 mājas tālāk šādu karstgalvi).

Windows ir muļķu drošs, bet Linux vnk drošs. ;)
Windowsiem ir vīrusi, ljinuxiem ir lietotājs.
Ja galva strādā kā nākas, tad nevajadzētu nograut nevienu OS.
(Tas viss protams pēc maniem novērojumiem, tāpēc tas ir tikai mans viedoklis, nevis nepareizs/neprecīzs fakts)

#30 kasix WWW @ 2007.07.07 07:15

Bet es nevaru saprast tikai ivenu lietu - kāpēc tas ubuntu visur tiek pieminēts un tipa ir populārs, bet pasaulē viņu lieto tikai 8 miljoni cilvēku? =) kkas neshtimee

#31 ubuntais @ 2007.07.07 10:45

Piekāst ka tikai 8 milijōni~ Ubuntu ierullē!

#32 WinLux @ 2007.07.07 16:38

Lietoju Windows, godiigi sakot esmu izbesiijies, bet taa kaa ir attieciigaa programmatuura kas ir taisiitaa windam, esmu piesaiteets... persoooniigi man patiik arii Ubuntu deelj lietoshanas eertuma, par visu tur ir padomaats, kaa ko vajag... taa ir "logi" kuraa aatri visu sadabuut... gudrs skiet man tas Ubuntu (nu prieksh teejkannaam...)

Ubuntu ir naakotne (to saka Windowzists) to taisa normaali cilveeki nevis "augstie praati" Microsoftaa

#33 eregi @ 2007.07.07 16:41

te kāds minēja par sarunāšanos ar ubuntu, nedaudz info nevar iedot? :)

#34 Alonso @ 2007.07.07 18:00

Try Xpango.com where You can get free items like newest Xbox360 Lite, lots of coolest mp3 players, and mobile phones. It's really simple to get that. You only must register, activate your account and start gaining credits. And as a new user use this referral 90537492 because it will give You 3 credits. Remember this number 90537492. And start gaining free stuff like I do.

#35 spynode @ 2007.07.07 18:05

es vienreiz daliiju tos diskus tuuristiem :) vel tagad paaris metaajas bet baigi aatri taa versija novecoja :) pats lietoju linux jau nezcik sen un tagad lietoju Ubuntu. tiem kuriem liekas ka vinji ir paaraak super mega 1337 prieksh ubuntu varu pateikt tikai to, ka vinjiem veel daudz jaamacaas.

#36 Bruniz @ 2007.07.07 19:10

Ubuntu ir naakotne

Bulls*it!

pienāks laiki kad windu nelegāli nevarēs vairs dabūt un lietot tad linux būs uz gandrīz visiem latvijas datoriem

Aaha.. Kad tad tas laiks pienaaks?:)) crackojushi ir vienmeer un crackos vienmeer, neuzlauzhamas siteemas nav un nebuus, NEKAD. Samierinies ar to ^_^

#37 kasix WWW @ 2007.07.07 20:40

he he taa nesaki ka nekad nebuus =)

#38 rikis15 WWW @ 2007.07.07 20:52

kamēr skolās, valsts iestādēs, televīzijās, interneta sniedzēji (lattelecom) slavēs Windows tikmēr daudz nekas nemainīsies un protams geimeri negribēs pāriet uz linux.

#39 osh WWW @ 2007.07.07 20:54

Bruniz rakstīja:

crackojushi ir vienmeer un crackos vienmeer, neuzlauzhamas siteemas nav un nebuus, NEKAD. Samierinies ar to ^_^

Parādīsies ubergudrā Greco mašīna, ko varēs uzlaust tikai ar sociālās inženierijas metodēm.

Ok, es tikko biju uz kino =]

#40 Bruniz @ 2007.07.07 23:05

rikis15 rakstīja:

kamēr skolās, valsts iestādēs, televīzijās, interneta sniedzēji (lattelecom) slavēs Windows tikmēr daudz nekas nemainīsies un protams geimeri negribēs pāriet uz linux.

Bet vai to maz vajag? Es, piemēram, esmu par to, ka BSD/Linux lieto cilvēki kuriem ir nedaudz dziļāka interese par datoru kā vienkāršam mājas lietotājam. Saradīsies tikai vairāk pokemoni *NIX worldā, bet vai tad tas ir vajadzīgs?=/

#41 rikis15 WWW @ 2007.07.07 23:12

Piekrītu!

#42 hellgod24 @ 2007.07.08 04:10

tagad lietoju windows vista home premium es netaisos gaigid kkadu tur sp vista ir suds un ari xp tads bija visi tie ir sudi es vinus lietoju un tad beidzu lietot

#43 kasix WWW @ 2007.07.08 06:15

Bruniz rakstīja:

rikis15 rakstīja:

kamēr skolās, valsts iestādēs, televīzijās, interneta sniedzēji (lattelecom) slavēs Windows tikmēr daudz nekas nemainīsies un protams geimeri negribēs pāriet uz linux.

Bet vai to maz vajag? Es, piemēram, esmu par to, ka BSD/Linux lieto cilvēki kuriem ir nedaudz dziļāka interese par datoru kā vienkāršam mājas lietotājam. Saradīsies tikai vairāk pokemoni *NIX worldā, bet vai tad tas ir vajadzīgs?=/

no kā tad jums ir baili? :) ka kāds to OS ar visām software nopirks un nebūs vairs bezmaksas? :)

#44 Opaa2 @ 2007.07.08 17:37

hellgod24 rakstīja:

tagad lietoju windows vista home premium es netaisos gaigid kkadu tur sp vista ir suds un ari xp tads bija visi tie ir sudi es vinus lietoju un tad beidzu lietot

Es tavu testu neko nesaprotu....

#45 Opaa2 @ 2007.07.08 17:40

Neticaas ka Ubuntu lietotaji palielinas paskaties Maijaa bija 2860, bet junijaa jau samazinajusi 2793

#46 Palm WWW @ 2007.07.08 20:17

Mans komentaars iisumaa:
no linukshiem ubuntu ir labaakais ko zinu.. par tulkojumiem.. kaa piemeers "mandriva spring" latviski ir iztulkota vienkaarshi tizli (ko nekaadaa gadiijumaa nevar teikt par ubuntu). Lietotu ubuntu 100%, ja: Dievs buutu apveltiijis ar saprashanu, kaa izveidot daudz maz droshu serveri. Uz win chakareejos kaadus 2 meeneshus, tagad paarlikt visu uz ubuntu liekas nepraats. Liels prieks ka jau sameeraa daudz firmas jauniem pc dod liidz linux OS, tas ir labs solis uz attiistiibu.

#47 Grozs @ 2007.07.09 17:27

Velejos zinat vai speles ari var palaist uz Ubuntu?
Un kas ipash mainaas ja man vinas izdodas palaist?

#48 Bruniz @ 2007.07.09 18:05

#54 Grr... Ubuntu nav vienīgais linux distrubtīvs, you know. Un jā, var palaist, nekam īpaši nevajadzētu mainīties.

#49 ubuntais @ 2007.07.09 19:28

Eh ubtunu nav nekādas atšķirības no citām distrām. Bet es ceru ka 7.10 būs ātrāka par 7.04 un tikpat laba kā 7.04.

#50 samurajs WWW @ 2007.07.09 23:42

#56 Nu, labdien!;) Tad uzliec sev Gentoo un tūlīt jutīsi atšķirību:D Nē, ātrāks 7.10 diez vai būs, bet ka vēl vairāk automatizēts - tas droši!

#51 budziz @ 2007.07.10 13:25

Aha, pameegiaja un tagad pamazaam krataas nost :)

#52 budziz @ 2007.07.10 13:32

Bruniz rakstīja:

EsES rakstīja:

"Un ļauj ar galvu padomāt, nevis ar karotīti mutē visu iebāž:D
Ubuntu ir par daudz pokemonizēts"

Manā uztverē OS ir kaut kas tāds, kuru lietojot, man nav pārāk daudz jāiespringst uz to, kas un kā. Jo mazāk man jādara, jo OS labāka.

Īstenībā ir tieši pretēji, jo mazāk OS dara pati, jo lielāka lietotājam vara pār to un tā arī tad mazāk gļuko :)

Man gan lieka, jo vairak lietotajs pats dara, jp lielakas iespejas kaut ko sachakareet :) Bet ari OS raksta cilveki un savos skriptos medz kluudiities :)

#53 budziz @ 2007.07.10 13:39

#25, nu man tavu miiljo Ubunti nograut izdevaas atrak un neatgriezeniskaak nekaa xp :)
Taa, ka tai stabilitaatei pamataa vareu buut tas, ka tu mazaak zini par to, mazaak centies liist taa darbiibaa un rezultaataa mazaak sachakaree :)
Lai nu kaa, bet iemesls, kapec aizgaju no Ubuntucha savulaik, ir problemas ar dzelzhiem, ekvivalenta limenja programmaturas truukums. Skype, oo utt. tomeer nesniedz visas taas iespeejas, kas ir win progaas. Diemzel.

Un vispaar, ko tie apmierinaatie ubuntuchi vispaar dara ar saviem datoriem, ka vinji ir 100% apmierinaati? ;)

#54 budziz @ 2007.07.10 13:44

#55

Kaut ko jau palaist var, bet... visa taa wine padariishana stipri vien iebremzee. Reali normali stradat var tikai ar dos softiem :)

#55 Bruniz @ 2007.07.10 16:30

#61 Pilnīgas muļķības, pat uz mana aizvēsturiskā mēsla nekas ar wine nebremzē un tas par dos softiem vispār ir absruds. Cik ilgi tad Tu to kaku palietoji?:)

nu man tavu miiljo Ubunti nograut izdevaas atrak un neatgriezeniskaak nekaa xp :)

Un cik ilgā laikā tad tas bija? Kā? Mēģināji pats to visu safixot? Problēmas ar dzelžiem varētu būt, tas tomēr ir ubuntu.. Programmatūras trūkums uz linux NAV, skype 1.4 linux versijā ir +- tas pats kas windows verisijā, tikai smaidiņi nekustās (drausmīgs trūkums :( ) OpenOfice sniedz visas tās pašas funkcijas, nevajag te drst. Btw, priekš spēļu emulācijas ir jāizmanto cedega. :P

#56 ViviD @ 2007.07.10 17:48

Skype 1.4 līdz windowsa 3.5 vēl tāls ceļš mērojams. Kautvai tas pats Video atbalsts, notifications settingu iespējās ar maz loģikas salīdzinot ar win skype. Par lietošanas ērtumu nemaz nesāksim runāt. - Žēl ka tā, bet prioritāšu augšgalā viņiem ir win un osx versijas.

P.S. Pat 1.3 versijā smailiji kustējās (ja tik māk ielīst settingos un ielikt ķeksīti pareizajā vietā) ;)

#57 Bruniz @ 2007.07.10 18:06

Nu es neizjūtu pilnīgi nekādus trūkumus linux skaipam :) Lietošanas ērtuma ziņā windowsa skaips nav ērtāks, vismaz man nē, par pārējiem man nospļauties. Anyway, šeit atkal aiziet win vs linux, par to šis raksts nav tāpēc stfu n runājam par tēmu nevis skaipu.

#58 taspats0_o @ 2007.07.10 18:17

Nezinu, kādu Skype jūs lietojat, bet man ar 1.4 smaidiņi kustās. Par video trūkumu un nepietiekamu developeru uzmanību Linux versijai gan būs jāpiekrīt. Man gan pašam nekādus iebūvētos virtuves kombainus nevajag, bet nav pārāk smuki pat Mac versiju turēt svaigāku. Vismaz Eiropā jau nu toč nav vairāk Mac lietotāju, nekā Linuxistu. Dažos Amerikas apgabalos tā aina varētu arī būt citāda.

Šī lieta attiecas arī uz citiem closed-source softiem uz Linux. Tas ir arī viens no iemesliem, lai es pēc iespējas mazāk lietotu šādus softus. Ja to radītāji manis izvēlētajai platformai nepievērš pietiekamu uzmanību, tad es no viņiem arī cenšos izvairītes.

#59 kasix WWW @ 2007.07.10 18:58

Bruniz rakstīja:

#61 Pilnīgas muļķības, pat uz mana aizvēsturiskā mēsla nekas ar wine nebremzē un tas par dos softiem vispār ir absruds. Cik ilgi tad Tu to kaku palietoji?:)

nu man tavu miiljo Ubunti nograut izdevaas atrak un neatgriezeniskaak nekaa xp :)

Un cik ilgā laikā tad tas bija? Kā? Mēģināji pats to visu safixot? Problēmas ar dzelžiem varētu būt, tas tomēr ir ubuntu.. Programmatūras trūkums uz linux NAV, skype 1.4 linux versijā ir +- tas pats kas windows verisijā, tikai smaidiņi nekustās (drausmīgs trūkums :( ) OpenOfice sniedz visas tās pašas funkcijas, nevajag te drst. Btw, priekš spēļu emulācijas ir jāizmanto cedega. :P

Jā, via nebūtu jauki ja visas nepieciešāmās programmas būītu skype un openoffice? :)

#60 taspats0_o @ 2007.07.10 19:33

#66
Kas nu kuram ir nepieciešams. Taisnība, Linux visu nenodrošina, grafisko programmu trūkst, CADu normālu nav, citu specifisku programmu arī nav. Tomēr tas viss ir individuāli, ne viss un visiem ir nepieciešams.

Katram darbam ir savs rīks- ja Windows/Macs nodrošina vajadzīgo funkciju, tad kāpēc ir jāmēģina kas cits? Ja Linux nedarītu to kas man vajadzīgs, es viņu ne aci nepamirkšķinādams noliktu malā.

Es neesmu ne grafiskais dizaineris, maketētājs, ne arhitekts. CADi/Photoshopi man absolūti nav vajadzīgi. Priekš studijām vajadzīgie Matlabi u.c. lietas darbojas arī uz Linux/ja kas specifisks nedarbojas, tad līdz šim Wine ir visu man vajadzīgo ir palaidis. Mājas vajadzības- multimēdijas un ofisa rīkus Linux man nodrošina. Spēles par nepieciešamām nenosauksi + pēdējā laikā esmu novērojis, ka pat man relatīvi jaunais laptops tās jaunākās vairs normāli nevilktu.

Uzskats, par to kas ir nepieciešams, ir ļoti individuāla lieta. Linux tiešām nav kāda augstāka spēka sūtīts :) un piemērots visam. Es, piemēram, absolūti neizprotu Linux izmantošanu mobilajos telefonos (Motorolla), ja tie tiek absolūti noslēgti pēc tam un nekāda brīvība kaut ko mainīt  tur nav. Ja Linux tev der, ļoti labi, lieto. Ja neder, tad lieto to kas der.

#61 ronis @ 2007.07.10 21:21

Bruniz rakstīja:
OpenOfice sniedz visas tās pašas funkcijas, nevajag te drst.

Tev nav laikam bijusi vajadzība  apstrādāt daudz un dažādas sarežģītības datus un to grafiku veidošana ar  matemātiskiem aprēķiniem,  secondary asis, vienādojumi tredline utml.  Diemžēl jāatzīst, ka calc programmā tas ir daudz  kreisāk kā excelī.

#62 Rxx WWW @ 2007.07.10 22:41

Nezinu, nezinu...

Mana šīvakara pieredze ar to Ubuntu izvērtās galīgi debila un mani kaitina i tas ubunts, i tas stulbais pingvīns!

1. Pirmajā reizē instalējot kaut kas uzkaras.
2. Instalēju vēlreiz, insalēšanas logs neatveras pilnībā un tur arī paliek.
3. Instalēju trešoreiz, it kā ir.
4. Nestrādā viedokartes SiS kaut cik tur draiveris, to atrast nevar, video raustāsun tie logi, bļāviens, ar nenormāli leilām rīkjoslām, jo izšķirtspēju lielāku pa 1024x768 nevelk.
4. Nav normālu fontu, lai tos dabūtu man jāraksta kaut kādas muļķīgas komandas kā DOS laikos.

Nožēloju, ka piekritu izlīdzēt ar Ubuntu uzlikšanu.
Secinājums - tas ir domāts visādiem dīvaiņeim, kruiem patīk rakstīt komandas un kko bezjēgā čakarēties tā vietā lai normāli strādātu.

#63 budziz @ 2007.07.10 22:45

Bruniz, skype nelietoju, bet meitaam skipe video ir aktuals. Vai tads ir Linux versijaa? Nav un hvz kad (vai?) bus. Un tas ir tikai taads siikums, vareetu kerties klat visiem OO un citu softu trukumiem, bet tas nebutu par temu :)
Ubuntucis tiesham varetu but viens no sakarigakajiem (ertakajiem/vienkarshakajiem) niksiem, bet uz vecas C700 kastes es tomer lietoju ko vieglaku - SAM linux. Tas bazets uz PClinuxos, kas, kaa runaa, esot ipashi piestraadaats desktopa vajadziibaam

#64 budziz @ 2007.07.10 22:47

Bruniz, sori, bet OO mail merge ir taisiits cherez Ž!!!

#65 budziz @ 2007.07.10 22:53

Rxx, nezinu, laikam tava dzelza vaina bus :) Savulaik uzliku bez problemam.

#66 kasix WWW @ 2007.07.11 06:44

ne dzelzha vaina, bet linux vaina ka ko neatbalsta.

#67 EsES @ 2007.07.11 09:49

Piekrītu. Es no softa sagaidu to, ka tas strādā defaultā, nevis pēc 100 lpp manuāļa izlasīšanas, lai saprastu, kāda komanda kur tagad jāraksta.

#68 osh WWW @ 2007.07.11 15:59

#69 - PEBKAC

Un tie, kuriem nepatīk rakstīt komandas konsolē, tomēr varētu beigt gaudot. Un nekādā gadījumā tas *NAV* nix trūkums, gluži otrādi, es personīgi konsoli visu laiku turu vaļā, un ātrāk un ērtāk ir komandu ieklabināt konsolē, nevis taisīt vaļā kaut kādu GUI tūli un klikšķināt.

#69 Rxx WWW @ 2007.07.11 21:05

samurajs, nu es it kā ņēmu no oficiāla Latvijas spoguļservera...

Rokas man noteikti ir taisnākas nekā pusei valsts, bet es vienkārši uzskatu, ka normāli ir tad, kad man nav jādomā par OS problēmām un jāmeklē pa puspasauli forumos risinājumi galīgi dumjām problēmām, jo šo problēmu nav, nevis tad, kad man ir iespēja apliecināt savu roku līkumu/taisnumu... Nu ir man prātīgākas lietas ar ko ņemties. :)

#70 rXx_ @ 2007.07.11 21:12

#69
Tavas aprakstiitaas probleemas liecina par tavu roku liikumu, un tavi vaardi: "Rokas man noteikti ir taisnākas nekā pusei valsts" jau izsaka ka tavas rokas tomeer ir liikaakas nekaa pusej valsts

#71 Rxx WWW @ 2007.07.11 21:17

rXx_ rakstīja:

... jau izsaka ka tavas rokas tomeer ir liikaakas nekaa pusej valsts

Par to es nestrīdos, jo man ir citas lietas, kurās man rokas ir stipri vien taisnākas nekā lielākajai daļai šeit esošo cilvēku. Katram sava nodarbošanās un sava joma, kurā būt speciālistam. Viss ir normāli.

#72 rikis15 WWW @ 2007.07.11 21:35

Visai Latvijai līkas rokas Un ko te strīdēties tāpat neieskaidrosi daudziem indivīdiem ka linux ir normāla OS.

#73 Rxx WWW @ 2007.07.11 21:43

rikis15 rakstīja:

linux ir normāla OS.

Kas nu kuram normāls... Man normāls ir tas, kurš man ļauj darīt manu pamatdarbu un netraucē ar savām īpatnībām...

#74 ubuntais @ 2007.07.11 22:16

Āpši! Nu vienīgi bērnu komentāri. Kāda MAN kā lasītājam starpība kādu OS tu izvēlies? Tēma bija Ubuntu! Tātad raxtam par ubuntu neviss TēLOJAM lohus kuriem vnk Nav ko darīt!

P.S Linux netraucē ar īpatnībām.

#75 Mad182 WWW @ 2007.07.11 23:31

Grafiks labi parāda cik tautas vasarā atpūšas bez interneta ;)

"Count me in!"

#76 Bruniz @ 2007.07.11 23:31

#82 Tev netraucē, bet kādam citam traucē. Vienīgais ko es nesaprotu - ja reiz tās īpatnības traucē, tad vai tad šeit ir tā vieta kurā visiem būtu jāsanāk kopā un jāapraud cik lielais, ļaunais linux pret tevi ir slikti izturējies?:(

Ja reiz linux neapmierina tavas vajadzības - nelieto to, ir cilvēki kam tas patīk un viņi to lieto. Enter!

#77 ghost @ 2007.07.11 23:33

jāpiekrīt tiem, kas raksta, ka ja apmierina win, tad darbojies tālāk ar win, ja unbuntu, tad dari to. lasot komentus, labprāt gribu izmēģināt. tik viena problēma - ar dzelžiem. neatpazīst. uz WM man Ubuntu neaizgāja jau pa''sā sākumā. tā ka sorry krutie, bet win šajā ziņā ir labāks. domā par to klientiem vairāk. lasīt manuāļus 1000 lapas garu un tulkot kk vnk nav tik daudz laika. esmu ar mieru pastudēt Ubuntu, bet ja tas dienā neprasa vairāk par 1 h. tie, kuri noniecina win, cik saprotu daļa no viņiem ir tīņi, bez īpašas nojēgas par win iespējām.

#78 Domugrauds @ 2007.07.12 01:20

Jaa - grafiks LJOTI labi parada ubuntu lietotaju ipatsvara mainju saistiba ar fizmatu macibu semestra beigam. :D

#79 ex87 @ 2007.07.12 09:10

It neviens raksts par Windows un Linux nav tāds, kur nebūtu muļķīgu komentāru  - kura no OS ir labāka. Kādēļ tā jāplēšās?
Manuprāt Windows un Linux nevar salīdzināt, jo katra OS ir spēcīgāka savā nozarē. Windows kā stabils maksas produkts, kuru visbiežāk izmanto biznesa vajadzībām utt, bet kuram piemīt "melnās kastes" princips - Lietotājiem nav ļauts ko redzēt un modificēt pašā sistēmā. No otras puses Linux (vai cits *nix) - parasti bezmaksas, savā ziņā nestabilāks, bet ar ļoti daudzām priekšrocībām saistībā uz platformu saderību un protams - gandrīz pilnīgi atvērts modifikācijām un izpētei.
Parastajam mājas lietotājam laikam labāks būs windows, jo parastie lietotāji reti grib kaut ko modificēt vai pētīt. Kaut arī pēdējā laikā esmu atradis daudzus Linux distro, kas salīdzinoši labi spēj aizstāt Windows šiem lietotājiem. Tāpat windows laikam ir piemērotāks specifiskām darba vajadzībām, piemēram tai pašai maketēšanai. Bet ne jau visi ir "parastie" lietotāji vai specifiskie lietotāji. Un arī finanssiālā puse spēlē savu lomu. Protams jautājums - kādēļ pirkt, ja var dabūt ("nozagt") par velti? Varbūt tādēļ, ka zagt vienkārši nav labi :)
Šeit gribās piezīmēt vienu teicienu, kas ļoti labi manuprāt iederās - Katram darbam vajag savu darba rīku. Ja neticat, pamēģiniet paēst zupu ar irbulīšiem ;)

#80 Mad182 WWW @ 2007.07.12 09:30

Pilnīgi piekrītu ex87.

Mani kaut kā ļoti kaitina, ka katrā rakstā, kas saistīts ar Linux parādās kāds, kurš bļauj, ka Windows ir labāks. Un lielākoties tie ir cilvēki, kuri par linux ir tikai nostāstus dzirdējuši vai 20 minūtes kaut kādu ubuntu vai mandreiku pamēģinājuši.
Ja nepatīk/nevajag/sUcK/nesaproti - nelieto. Vienkārši, ne?

#81 Mjasnik @ 2007.07.12 11:03

Nu par windows un linux nestabilitati strogo vajadzeja pakluset, ja nezin un nerazbirajessja...

Lielaka problema linuxiem ar desktop variantu ir programmu klasts, hw supports, nice & neat little features...

#82 black @ 2007.07.12 22:41

Tik tiešām, Ubuntu lielākā bēda ir aparatūras atbalsts. Esmu pilnībā pārgājis uz Ubuntu (ti,Ubuntu ir uz visiem 4 datoriem), un uz 3 no datoriem esmu bijis spiests taisīt custom kerneli, lai dabūt pilnu aparatūras atbalstu (wireless kartes, strāvas taupīšanas režīmi, videokartes, utt). Jāpiebilst, ka tad, kad vēl lietoju Windows, arī nācās pamatīgi nočakarēties, lai datori strādātu par visiem 100%.

No programmām visvairāk pietrūkst kārtīgs SVN klients (Windows TortoiseSVN) un, lai cik dīvaini nebūtu, Linuxā vēl neesmu atradis vienkāršu, ātru teksta redaktoru. Prasības redaktoram pieticīgas - rāda failu rindiņu numurus, ir text-highlighting, strādā ar tabiem. Windows tāds ir Notepad++. Linuxā mēģinu izlīdzēties ar KDE Kate, bet nav gluži tas.

#83 Bruniz @ 2007.07.13 07:26

#91 A kas kwrite neapmierina?

#84 Bruniz @ 2007.07.13 07:27

Nu ok, nav text-highlighting, bet tas ir tik dikti svarīgi?:)

#85 black @ 2007.07.13 11:26

Nu kaut vai tas, ka kwrite nav gnome applikācija, un tāpēc lēnāk startējas (tāpat kā Kate). Un ja tiešām nav text-highlighting, tad, diemžēl, nebūs pārāk noderīga.

#87 velko @ 2007.07.15 02:04

samurajs rakstīja:

un ātri vien pārgāju no ubuntu uz Debian linux;) Abi radniecīgi, bet pēdējais ir daudz stabilāks un ātrāks. Un ļauj ar galvu padomāt, nevis ar karotīti mutē visu iebāž:D

Tā arī neesmu pie Ubuntu pieķēries (izņemot LiveCD). Esmu uzticīgs Debian lietotājs kopš Potato laikiem (tad tāda Ubuntu vēl vispār nebija).

Vienīgais, kas kaitina - apmēram pēc gada pēc stable relīzes viss sāk šķist tik novecojis (salīdzinājumā ar pārējām distrām), ka rodas nepārvarama vēlme upgreidoties uz testing.

#88 manfred @ 2007.07.16 14:07

Labprat stradatu uz linux, bet nomainot videokarti GF 5500 uz  X1600 Pro nacas aizmirst linux, jo nokarsanas sakas pie video driveru uzstadisanas. Neesmu gan meiginajis Ubuntu, bet SuSe, Mandriva, Fedora un velkadas kuras aizmirsu vienkarsi pie instalacijas pirma boot nokaras un neieladeja videokartes driveri, kaut gan pashas instalacijas laika grafisko uzstadisanas vidi radija loti labi. Nesmu specs linuxa tapec atgriezos pie windows kura ari sho karti bija gruti savietot ar nforce2 mates plati. konflikts ar Nvidia Gart driveri. :-(
Pameginashu palaist Ubuntu live. Varbut ka izdodas

#89 dzeks@riga @ 2007.07.16 20:27

galīgi garām linux ar tiem n vida draiviem uzlikt nejēdzu 12 reizes visu sačakerēju, varbūt kāds uzrakstīs jēdzīgu pamācibu.

#90 ubuntais @ 2007.07.16 22:20

Nu expertu komentāri. Tā turēt un varat cerēt uz nobela prēmiju tēmā "linux vs windows". Vai arī tēmu "Viss atkarīgs no lietotāja?". Jums ir lielas izredzes. Man iet visas distras normāli. Varētu teikt ka windows iet ātrāk par visām. Bet ar windowzu ir slikta pieredze> sliktā pieredze man lika apgūt Linux iesācējam ar ko man pilnīgi pietika. Riebjas ka cilvēki raksta ka "Terminal" ir slikts.

Tā raxta cilvēki kuriem vnk patīk sava winda un viss. Lietojiet savu windowzi vai linuxi un beidzat spamot datuvē!

#91 TooMaaT @ 2007.07.17 12:33

Hmm pirmo reizi dzirdu par taadu ubuntu :D Kaads var luudzu paskaidrot, kas vinjsh ir?

#92 Darbins @ 2007.07.17 14:26

Hey tauta, ja jau reiz jums patiik UBUNTU, tad varbuut kaads arii veelas uz vinja iedarbinaat un izstraadaat ko nopietnu?
---------------------------------------------------------------------
PHP/Mysql/CSS/VoiP/IP tīkli - ja ir interese un vēlme strādāt dod ziņu. Darbs Ogrē. Labs speciālists saņem labu atalgojumu, kā novērtē sevi?

darbs at e-life dot lv

#93 MooN WWW @ 2007.07.18 23:38

Da atvertaa koda operetaaj sisteemas un programmas saaks kluut veel popularaakas kad saaks parbaudiit cik oficiali vai nelegaali datroa leitoji izmanto legaalos produktus :) Vismaz Ubuntu ir diezgan draudziigs un labzs projekts cik es esmu iepazinies un lietoju ;)

#94 XEP3HAET @ 2007.07.20 17:18

Suuds tas Ubuntu! Td jau driizaak paarieshu zu kaadu daudzmaz pienjemmu Linux saimes paarstaavi naaa uz to suudu. Vispaar debiils OS kas nopisas 2 dienu lakaa. Windows nekad taa nav dariijis. Rokas man nav varbuut taas taisnaakaas bet neieshu jau chakareeties ar to meesluy lai inju veelreiz atdziivinaatu. PAR BRIIVU IR TIKAI SIERS PELJU SLAZDAA Bubutoss ir suuds kuru nevienam evajag vot i vinju dala pa briivu.

#95 rXx_ @ 2007.07.20 19:42

2
XEP3HAET
Tava lanmerisma pakaape nav sansniedzama:DDD Ljunjkjis blja...
Tu kljuudies, vajag taa: "Suuds tas Windows! Td jau driizaak paarieshu zu kaadu daudzmaz pienjemmu Linux saimes paarstaavi naaa uz to suudu. Vispaar debiils OS kas nopisas 2 dienu lakaa. Ubuntu nekad taa nav dariijis. Rokas man nav varbuut taas taisnaakaas bet neieshu jau chakareeties ar to meesluy lai inju veelreiz atdziivinaatu. PAR BRIIVU IR TIKAI SIERS PELJU SLAZDAA Bubutoss ir suuds kuru nevienam evajag vot i vinju dala pa briivu."
Tavas rikas iesaku aarteest ar manuaalo terapiju iespiezhot vinjas durviis

#96 XEP3HAET @ 2007.07.30 02:41

HA ha ha! :D Nu lab mazliet paarspiileeju. Bet saliidzinoshi ja vajag lamer friendly OS tad logi buus draudziigaaki par bubuntosu. Kautvai taas pashas bezvadu tiikla kartes ar kuraam visiem ir probleemas.
Linux, BSD u.c. liidziigie ir vairaak serveru OS un savaa buutiibaa nav mainiijushies. Protams vinjus var lietot arii uz maajas datora, bet lielaakajai daljai ieguvums no taa ir 0, kaa man. Lai paarietu no logiem uz linux daudzkas jaamacas no jauna, maajas vaidziibaam arii zagts softs nav slikts un lielaakajai daljai juuzeru nav nepiecieshams lagains bezmaksas os un vispaar sho sarkstu vareetu turpinaat bezgaliigi.
P.S. OMG bans uz nedeelju kaa juus mani nobiedeejaat. :D

#97 XEP3HAET @ 2007.07.31 00:31

Aizmirsu piebilst. Ubuntu gan nav sliktaakais pieejamais OS. A vot Linspire gan ir totaals su.. un par taadu veel maksaat. Nu nezinu... Ok, ok bubuntoss savaa buutiibaa tomeer arii ir suu..., bet dazhu indiviidu vajadziibaam nekas vairaak ari nav vajadziigs un vinji var dzivot laimiigi ar savu bubuntosu. Tomeer kaa naakas ka visi tie kam bijusi tieshaam nopietna pieredze ar nix veidiigajiem OS visi kaa viens apgalvo ka bubuntu ir totaals ... ar kuru neieteiktu saakt jauninjajiem lai nesabojaatu iespaidu par nix saimi kaa taadu.

#98 orvils WWW @ 2007.07.31 11:25

dzeks@riga rakstīja:

galīgi garām linux ar tiem n vida draiviem uzlikt nejēdzu 12 reizes visu sačakerēju, varbūt kāds uzrakstīs jēdzīgu pamācibu.

Muļķīgi jau vispār tev kaut ko atbildēt, bet pamēģini: System -> Administration -> Restricted drivers manager ;)

#99 BlackRider @ 2007.08.21 19:36

Man ir "Po" kāda ir OS, galvenais, lai strādā programmatūra. Patreiz lietoju "Windows", draudi, ka pienāks laiks, kad par to kādam vajadzēs maksāt, mani nesatrauc, domāju, tad tā cena būs ļoti zema, ja vien kādam savu kompleksu dēļ nevajadzēs Microsoft jaunāko garadarbu. Kāda velna pēc pāriet uz Linux, ja ar "Windows" problēmu nav?

#102 king999 @ 2007.08.22 19:05

Bik spamboti ir padarbojushies.
Cmon vai tieshma oolle nevar uztaisit elementarkao catchpa kodu :/

#103 SQLoader @ 2007.08.25 16:38

Bubuntu ir viss neertaakaa sisteema un darbiibaa tizlaakaa sisteema kaada vien var buut...
2x uzliku un jau sakaumaa izleca error par update, par video un skanjas karti... Slackware uzliku atpakalj un viss notiek...

#104 SQLoader @ 2007.08.25 16:39

Zem Bubuntu tu paklajujies sisteemai, nevis paklauj sisteemu tavaam prasiibaam...Taa ir anomaalija ar bubuntu...

#105 nezinu gan @ 2007.08.28 14:04

Taaksh.. nu ja jau tas Ubuntu tik slikts, ko tad man kaa vispaar iesaaceejam, kursh tur paaraak negribeetu "rakaaties" un stelleet sisteemu, ko ieteiktu gudrie, pieredzeejushie lieotaaji?

#106 kurlais @ 2007.08.28 14:48

hmm, es gan lietoju opensuse

#107 karega @ 2008.01.07 23:33

nesen ieinstalēju linux strādā ideāli, bet nevaru uzlikt sev vakadzīgo soft, pastāstiet kā uzlikt skype, adobe utml..?

#108 tierman @ 2008.01.31 20:09

Hei, pieskaitām velvienu Ubuntu jūzeri :D

#109 ubuntu_pokemons @ 2009.01.09 04:19

Tik daudz negatīva, tik daudz kritiska, ļoti tipiski mūsu latviskam garam. Biju no tiem kam ubuntu izsūtītais cd ilgi stāvēja plauktā, pāris reizes papriecājos palaižot to no diska, bet instalēt tā kā nebiju gatavs. Pārāk pierasta tā Windows vide, līdz kādu dienu nobriedu un no tā brīža esmu UBUNTU fans. Nekādu problēmu ar draiveriem, instalācija vieglāka par vieglu, baidījos par ārējām iekārtām foto, printeri, web kameru utt. Biju pārsteigts, ka man ar visu to bija mazāk problēmu kā ar xp, pieslēdz viena poga un lieto. Programma ir ērta, lietotājam draudzīga un vizuāli estētiska. Latviešu adoptācija ir ļoti veiksmīga.

#110 kinietis @ 2009.02.26 20:24

Linux rulē, visa problēma ir lietotajos. Nu jau abos pc man ir ubuntu, un visiem vinš patīk vairāk ka win. Lietotāji kas nau redzējuši kas tas ir, bez problemām tiek ar visu galā. Ja nu arī ir kas tāds, ko itkā nevar ar linuxu vajag tikai parakt google vienmēr atradīsies alternatīva vai cits problēmas risinājums . Pats sliktākais ir slimie ar datorspēlēm