Datuve :: Linux lietotāju skaits Steam spēļu platformā turpina kristies

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 79

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 79

Datuve.lv video
Top.LV

Linux lietotāju skaits Steam spēļu platformā turpina kristies

Ievietoja: kapanen @ 2016.03.05 22:36  

Steam games

Par spīti populārā spēļu izdevēja Valve ieguldītajām pūlēm nodrošināt arī Linux lietotājus ar Steam spēļu atbalstu, tomēr joprojām šo lietotāju skaits turpina kristies. Šobrīd Linux lietotāji no kopējās Steam lietotāju bāzes sastāda jau mazāk par vienu procentu.

Kā jau daudziem spēļu cienītājiem ir zināms, Valve ir spēļu izdevējs, kurš jau labu laiku atpakaļ izveidoja arī Steam interneta bāzes digitālo platformu. Saprotamā valodā Steam ir platforma, kuru var nopirkt datorspēles, atjaunināt tās, uzzināt spēļu jaunumus u.tml.

Valve ievērojamās pūles Linux spēļu bāzes attīstīšanā nav atmaksājušas. Aptuveni pirms četriem mēnešiem Valve sāka ražot Steam datorus, kuri darbojās uz Linux operētājsistēmām. Savukārt uz minētā Linux tika izveidota jaunā SteamOS platforma, kura spēj Linux vidē darbināt Steam spēles.
Šobrīd Linux lietotājiem ir pieejamas vairāk nekā 1900 spēļu Steam vidē, tomēr pašu lietotāju skaits turpina sarukt.

Šobrīd Linux patērētāju skaits ir vairāk kā uz pusi mazāks nekā Mac OS X lietotāji, kuri uz kopējā fona sastāda 3.4 procentus. Windows joprojām ir līderis, kuru lieto 95.59 procenti pasaules iedzīvotāju. Pat Windows XP vēl joprojām izmanto 2.9 procenti no Windows lietotājiem.

Saistītie raksti