Datuve :: Mākoņu operētājsistēma izlaidīs mākoņu klēpjdatoru

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 64

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 64

Datuve.lv video
Top.LV

Mākoņu operētājsistēma izlaidīs mākoņu klēpjdatoru

Ievietoja: Andrei @ 2010.11.14 22:20  

Franču kompānija Jolicloud nolēma paplašināt savu darbības sfēru. Papildinājumā pie mākoņu operētājsistēmas uz Linux kodola bāzes uzņēmums plāno izlaist mākoņu klēpjdatoru.

Ierīce ieguva pilnībā paredzamu nosaukumu - Jolibook. No jebkura cita klēpjdatora to atšķirs tikai instalētā 1.1. versijas operētājsistēma Jolicloud, kas komplektēta ar brīvu tīmekļa pārlūku Chromium, Skype servisu, VLC mutimedia pleijeri, programmu ar pieeju Spotify mūzikas servisam utt.

Mākoņu klēpjdators darbosies ar divkodolu procesoru Intel Atom N550 un tiks komplektēts ar 250 GB cieto disku, kas rada šaubas par ierīces mākoņu orientāciju. Acīmredzams, runa ir ne tikai par darbu ar interneta servisiem, bet arī par ierīces izmantošanu kā pārnēsājamo multimediju centru.



Kompānijas pārstāvji, nenosaucot konkrētu cenu, atzīmē, ka „datori pašlaik paliek lētāki kā mobilie telefoni un mp3 pleijeri”. Un kaut arī īstenībā viss ir savādāk (tieši telefoni un pleijeri kļūst dārgāki), šāds paziņojums tomēr sniedz ieskatu par iespējamo cenu. Nav pamatojumu uzskatīt, ka tā būtiski atšķirsies no līdzīgu ierīču cenām.

Turklāt, jebkurš klēpjdatora īpašnieks var tagad lejupielādēt un instalēt Jolicloud 1.0 (var arī neinstalēt, bet palaist sistēmu no zibatmiņas nesēja) un iedomāties, ka viņa klēpjdators pārvērtīsies par jauno Jolibook.

Kā avots izmantotas TabletMania.org un TopNews United Kingdom.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 asas @ 2010.11.15 19:47

Eku vairāk par pašu OS
http://webcrunch.ru/news/2010/11/12/jolibook/