Datuve :: Izgudrojumi, kas pārsteigs pasauli līdz 2016.gada nogalei

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 69

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 69

Datuve.lv video
Top.LV

Izgudrojumi, kas pārsteigs pasauli līdz 2016.gada nogalei

Ievietoja: kapanen @ 2016.04.15 11:39  

2016

Prognozēt jaunās tehnoloģijas un produktus ir diezgan riskanti, jo bieži vien šie jauninājumi neiekaro pasaules uzmanību un piedzīvo fiasko. Šī gada sākumā, internetā ir publicētas vairākas jaunas tehnoloģijas un produkti, kurus reāli mēs jau šogad varētu sagaidīt. Šajā rakstā iepazīstināšu jūs ar optimistiskākajiem variantiem.

Solārie displeji

Solārie displeji
Jau ilgi tiek runāts par solārajiem displejiem, kuru rezultātā ierīce, kurai ir šāds displejs – daļēji varētu uzlādēties no saules enerģijas. Kā jau ar daudzām jaunām tehnoloģijām – vairāki zinātnieki šobrīd strādā pie solārajiem displejiem, lai padarītu tos lētākus un ar augstāku atdeves kapacitāti. Tiek prognozēts, ka šis produkts 2016.gada otrajā pusē beidzot nonāks tirdzniecībā. Tiek plānots ražot viedtālruņus, planšetes, portatīvos datorus un monitorus ar integrētiem solārajiem displejiem.

kosmoss

Ekskursija kosmosā
Krievijas uzņēmums Orbital Technologies plāno sūtīt tūristus kosmosā. Tūristi varētu pavadīt atvēlēto laiku speciāli izbūvētajā Comercial Space Station, kura ir aprīkota ar četrām kajītēm. Šajās kajītēs viņi varēs baudīt bezsvara stāvokli, skatīties uz planētu Zeme caur „viesnīcas” milzīgo iluminatoru.

co2 degviela

Oglekļa degviela
Neticami izklausās, bet dažādi uzņēmumi, sanākot vienkopus, ir izstrādājuši prototipu, kas varētu pārvērst oglekļa dioksīdu degvielā. CO2 tiks savākts un pārstrādāts dīzeļdegvielā. Vispārsteidzošāk ir tas, ka šī oglekļa dīzeļdegviela neradīs nekādu piesārņojumu – tai nebūs negatīvie izmeši.
Skaidrs, ka 2016.gadā mēs benzīntankos nevarēsim iegādāties oglekļa dioksīda dīzeli, bet - ja šī ideja par jaunu degvielas tipu īstenosies – tad noteikti šādam degvielas paveidam būs nepieciešams atšķirīgs dzinējs vai dzinēja modifikācija.

saule

100% saules aizsardzība ādai
Zivis un koraļļu izdalītie savienojumi, kas aizsargā tos no saules varētu glābt cilvēkus no ādas apdegumiem. Pēdējo piecu gadu laikā, zinātnieki ir strādājuši, lai izmantotu šīs vielas un izstrādātu tabletes, kas piedāvātu 100% aizsardzību pret saules apdegumiem. Ja tas darbosies, tad tas varētu mazināt risku saslimt ar ādas vēzi. Visdrīzāk, nākotnē saules pret apdegumu krēmus aizstās vienkāršas tabletes ar dažādiem FPS koeficientiem.

dators

Datora kontrole ar žestiem
Apple ir patentējusi kustības sensoru tehnoloģiju, kas ļauj jums kontrolēt jūsu datoru, tikai žestikulējot ar rokām gaisā. Jau šobrīd dažādās tehnoloģijās ir saskatāmas kustības sensora iezīmes, piemēram, dažos telefonos saliecot, plaukstu dūrē – iespējams uztaisīt selfiju, bez jebkādu taustiņu nospiešanas.

Saistītie raksti