Datuve :: Cik daudz kaloriju tiek sadedzinātas, strādājot pie datoru?

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 70

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 70

Datuve.lv video
Top.LV

Cik daudz kaloriju tiek sadedzinātas, strādājot pie datoru?

Ievietoja: kapanen @ 2016.04.11 14:04  

kaloriju dedzināšana rakstot

Ļoti daudziem cilvēkiem darbs saistās ar teju visas dienas pavadīšanu pie datora. Ņemot vērā to, ka mūsdienās, attīstoties tehnoloģijām, rodas arvien vairāk darba vietu pie datoriem – aktualizējas arī tēma par lieko svaru un aptaukošanos, jo darbs ir sēdošs un mazkustīgs.

Izrādās, ka sēžot un strādājot pie datora, cilvēks tomēr patērē noteiktu daudzumu kaloriju. Tas atkarīgs no tā, cik intensīvs darbs notiek pie datora.

Hārvardas veselības centrs ir publicējis pētījuma datus, kuros atspoguļoti dati par to, cik cilvēks zaudē kalorijas, veicot intensīvu darbu pie datora (piemēram - ātri rakstot):
- cilvēks, kura svars nepārsniedz 56 kg, intensīvi rakstot ar datoru 30 minūtēs patērē 41 kaloriju;
- cilvēks, kura svars ir ap 70 kg, intensīvi rakstot ar datoru 30 minūtēs patērē 51 kaloriju;
- cilvēks, kura svars ir 85 kg un vairāk, intensīvi rakstot ar datoru 30 minūtēs patērē vismaz 61 un vairāk kaloriju;

Rakstīšana ar datoru tiek uzskatīta par mazkustīgu darbību, un cilvēkiem, kuri pavada daudz laika rakstot un neiekļaujot citas - vairāk enerģiskas fiziskās aktivitātes savā ikdienā, ir lielāks risks aptaukoties un saslimt ar sirds slimībām. Turklāt, tā kā rakstīšana parasti tiek veikta sēžot, tas var veicināt sirds un asinsvadu slimības.

Piemērs: parasti vīriešu dzimuma pārstāvis dienā uzņem +/- 1800 kalorijas. Ņemot vērā, ka viņš sver +/- 90kg - normāla darba laika režīmā viņš pat pusi no uzņemtā nespēj patērēt un noteikti atlikušajā dienas daļā bez papildus fiziskām aktivitātēm viņš nespēs tās sadedzināt... Tā arī tā "riepiņa" aug, kaut gan daudz kas ir atkarīgs arī no ģenētikas un vielmaiņas...

Saistītie raksti