Datuve :: Ņujorkā atceļ aizliegumu skolās izmantot mobilos telefonus

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 95

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 95

Datuve.lv video
Top.LV

Ņujorkā atceļ aizliegumu skolās izmantot mobilos telefonus

Ievietoja: BaibaKlava @ 2015.01.09 09:36  


Šonedēļ Ņujorkas skolēni atgriezās skolā no ziemas brīvlaika, saņemot visai patīkamas ziņas. Kā jau pilsētas mēra Bila de Blasio vēlēšanu kampaņā tika solīts, Ņujorkas Izglītības nodaļa atcels aizliegumu izmantot mobilos tālruņus skolās. Kā ziņo „New York Times”, direktori, konsultējoties ar skolotājiem un vecākiem, izlems, kad un kur skolēni drīksēs tos lietot. Ja mācībspēki to uzskatīs par nepieciešamu, tad tie varēs prasīt skolniekiem izslēgt telefonus vai, gluži pretēji - dot atļauju izmantot tos noteiktā vietā un laika posmā, piemēram, pusdienu pārtraukumā.

Jau šobrīd pastāv zināmas bažas, ka skolēni aizlieguma atcelšanu varētu izmantot ļaunprātīgos nolūkos, piemēram, lai krāptos mācību priekšmetu pārbaudījumos. Tāpat raizes sagādā vēl daži saistīti jautājumi, piemēram, vai mobilie tālruņi nenovērsīs uzmanību no mācīšanās un vai nepalielināsies zādzību skaits?

De Blasio uzskata, ka svarīgi ir nodrošināt iespēju bērniem un vecākiem sazināties jebkurā laikā. Izglītības nodaļa, iespējams, vienkārši samierinās ar pašreizējo situāciju, tādēļ atceļ savu aizliegumu. Daudzi skolēni tik un tā uz mācību stundām ierodas ar telefonu, un skolas reizēm vienkārši ignorē šo liegumu, ja tas netraucē mācību procesam.

Saistītie raksti