Datuve :: DEAC ministru prezidenta delegācijas sastāvā pārstāv Latviju Silīcija ielejā

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 72

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 72

Datuve.lv video
Top.LV

DEAC ministru prezidenta delegācijas sastāvā pārstāv Latviju Silīcija ielejā

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.07.28 13:05  

13. – 21. jūlijā DEAC uzņēmēju delegācijas sastāvā piedalījās LR Ministru prezidenta Valda Dombrovska vizītē uz Amerikas Savienotajām Valstīm, Silīcija ieleju. Vizītes ietvaros, DEAC apmeklēja Sanfrancisko, Losandželosu, Austinu un Vašingtonu, prioritāri uzmanību pievēršot ekonomiskās sadarbības jautājumiem, tiekoties ar IT ārpakalpojumu izmantošanā ieinteresētām pasaules līmeņa kompānijām, - Google, Dell, Cisco, Juniper un citām.

Vizītes ietvaros tika prezentēta DEAC datu centru infrastruktūra, principiāli jaunu IT pakalpojumu ieviešana uz mākoņskaitļosanas (cloud computing) risinājumu bāzes un attīstības plāni, kas saistīti ar jaunu datu centru būvniecību nākamajos piecos gados. Īpaši akcentēta tika straujā uzņēmuma attīstība, kas ievērojami paplašina DEAC iespējas pasaules mērogā. DEAC pozicionēja Latviju kā „datu centru zemi”, iepazīstinot ar DEAC infrastruktūru, uzsverot DEAC datu centru ģeogrāfiskās atrašanās vietas priekšrocības, kā arī neierobežotās infrastruktūras iespējas.

Vadošajām kompānijām aktuālāks kļūst racionāls mākoņu IT infrastruktūras izmantošanas jautājums ne tikai ASV, bet arī Eiropas Savienības teritorijā, informācijas un biznesa aizsardzības nodrošināšana, izvietojot kā minimums vienu infrastruktūras punktu Eiropas datu centrā, kā arī svarīga ir biznesa procesu nepārtrauktība un mākoņu IT infrastruktūras izmaksu samazinājums.

Pastiprinātu interesi ASV izpelnījās DEAC skolvadības sistēma E-klase, kas jau šobrīd tiek izmantota vairāk kā 70% visu Latvijas skolu un izsauc neviltotu interesi, kā veiksmīgākais izglītības sistēmas un izglītojamo sekmju uzskaites un analīzes instruments.

DEAC intereses uzņēmēju delegācijas sastāvā pārstāvēja DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis un valdes loceklis Andris Putāns.

„Vizītei Silicija ielejā gatavojāmies rūpīgi, pateicoties tam, ka tā ir premjera vizīte, vērās ļoti daudzas durvis, kuras uzņēmēji paši nevar atvērt. Auditorijai bija nopietna interese Eiropas datu centru operatora DEAC potenciālā, panācām pirmās vienošanās par kopējām sadarbības iespējām, veiksmīgi novadījām vairākas tikšanās ar pasaules mēroga vadošajiem uzņēmumiem, kuros spējām izraisīt samērā lielu un neviltotu interesi kā spēcīgs Austrumeiropas valstu IT nozares spēlētājs,” stāsta Andris Gailītis.

DEAC aktīvi strādā pie savas darbības paplašināšanas Amerikas mērogā ar mērķi izveidot pasūtītājam pamata, rezerves vai papildu datu centru Eiropas Savienības teritorijā, nodrošinot viņa biznesa aizsardzību.

Saistītie raksti