Datuve :: HP Wi-Fi Mobile Mouse

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 74

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 74

Datuve.lv video
Top.LV

HP Wi-Fi Mobile Mouse

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.07.19 20:59  

Datuves rīcībā bija nonākusi HP Wi-Fi Mobile Mouse pele. HP piedāvātā pele ir pirmais nozares produkts, kas ar datoru savienojas, izmantojot Wi-Fi savienojamību. Peles apraksts un vērtējums – raksta turpinājumā.








Atverot HP Wi-Fi Mobile Mouse iepakojumu, atrodam tajā pašu peli, programmatūras disku un peles lietošanas pamācību. Pele ir vizuāli visnotaļ pievilcīga – tās virspuse ir tumši brūna (saskrāpēta metāla efekts), sānos ir sudrabota līnija, savukārt apakšējā daļa ir melna (ar gumijotu pārklājumu). Kā jau vēsta nosaukuma daļa Mobile, pele paredzēta galvenokārt klēpjdatoru lietotājiem, kas peli pārnēsā līdzi, tādēļ tā ir diezgan maza (61x97x34mm), taču plaukstā ievietojas labi. Peles dizains ir simetrisks, kas ļauj to vienlīdz ērti lietot gan ar labo, gan kreiso roku. Pelei ir divi lieli taustiņi, skrolleris un divi taustiņi peles sānos. Kad runa ir par sānu taustiņiem, simetriskais dizains nedaudz pieviļ, jo lietotājam būtu ērtāk, ja labais sānu taustiņš būtu nedaudz tuvāk peles priekšdaļai. Skrolleri var nospiest uz iekšu (piektais taustiņš) un sāniem, turklāt tas griežas, neradot citiem skrolleriem raksturīgo tarkšķošo skaņu.


Komplektā tiek pievienotas arī divas AA tipa baterijas, kas atrodas zem vāciņa peles augšpusē. Peles apakšdaļā atrodas slēdzis (Open) vāciņa atvēršanai, kā arī poga, kas ļauj savienot peli ar klēpjdatoru un ieslēgšanas/izslēgšanas slēdzis. Kā jau minēts raksta sākumā, pele savienojas ar datoru, izmantojot bezvadu tīklu, tādēļ papildu uztvērēji nav nepieciešami.


Iepakojumā atrodamajā diskā atrodama HP Mouse Suite programmatūra, kas ļauj savienot datoru ar peli un pielāgot tās taustiņu funkcijas. Ja klēpjdatoram nav diskdziņa, nepieciešamo programmatūru var lejupielādēt ražotāja tīmekļa vietnē. Uzreiz gan jābrīdina, ka peli ar klēpjdatoru varēs savienot tikai gadījumā, ja datorā ir Windows 7 operētājsistēma, ko var minēt kā HP Wi-Fi Mobile Mouse lielāko mīnusu. Kad pele ieslēgta, uzinstalētā programma palīdz uztvert peles signālu un savienot datoru ar peli. Savienojums tiek uzrādīts arī klēpjdatora tīklu sarakstā.


HP Mouse Suite ļauj pielāgot katra peles taustiņa funkcijas. Piemēram, sānu taustiņi pēc noklusēja darbojas kā back un forward tīmekļa pārlūkā, taču tām var piešķirt cut un paste funkcijas, kā arī citus funkciju pārus. Tieši tāpat var pielāgot arī visus pārējos peles taustiņus.


Programma ļauj pielāgot arī skrollera un peles rādītāja ātrumu, kā arī apskatīt bateriju izlādes līmeni.




Pāris nedēļu ilgajā izmēģināšanas procesā problēmas ar signālu netika manītas. Jābilst gan, ka attālums starp peli un klēpjdatoru nebija īpaši liels un īpaši šķēršļi to vidū netika likti. Teorētiskais peles darbības radiuss ir ~9m. Kā jau pele, kas paredzēta klēpjdatoru lietotājiem, HP Wi-Fi Mobile Mouse precīzi darbojas uz dažādām virsmām (galda, biksēm, dīvāna pārklāja, žurnāla vāka).

HP Wi-Fi Mobile Mouse varētu pielīdzināt kokam ar diviem galiem – no vienas puses, Wi-Fi savienojums šķiet ļoti ērts, turklāt atbrīvojas USB pieslēgvieta, kas citādi būtu aizņemta, taču no otras puses, ja šis Wi-Fi savienojums pieejams tikai Windows 7 lietotājiem, tad HP, iespējams, zaudē daudz potenciālo pircēju.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 links @ 2011.07.20 00:49

Paga, paga.... ka tad jamie īsti savienojas? Vai man portablī ir jāatsledzas no wifi tīkla, lai pieslēgtos pelei?

#2 hahahah32222 @ 2011.07.20 03:48

Kuru mūsdienās uztrauc kaut kāds XP ?
Baigais mīnus ka uztur ne vecāku kā vienu gadu vecu OS?
Moš vēl 3.1 windulī ar jādarbojas ?

#3 karuuzo @ 2011.07.20 09:35

XP rullē. Un tas štruns neatbalsta XP ne jau tāpēc, ka XP būtu slikts, bet tāpēc, ka viņi sataisa bezjēdzīgus tūļus, kas aizņem n-tos simtus megabaidu un vienīgais, ko viņi dara, aizņem visu ekrānu ar kaut kādām pokemoniskām saskarnēm, kuras funkcionalitāti var ielikt vienā standarta izmēra konfigurācijas dialogā. Tie tūļi tad arī neatbalsta XP. iFonam, gan jau ka Androidam ar, ir WiFi peles softiņi, strādā bez problēmām. Vari savu telefonu lietot kā remote control :)

m

#4 Vilis @ 2011.07.20 11:00

Pamēģiniet pastrādāt ar to peli Safe modē. Tāds "vipendrons" ir tās WiFi peles. Ieekonomējam 1 USB portu, bet dabūjam papildus čakaru problēmu gadījumā.

#5 Artx__ @ 2011.07.20 13:44

Vilis rakstīja:

Pamēģiniet pastrādāt ar to peli Safe modē. Tāds "vipendrons" ir tās WiFi peles. Ieekonomējam 1 USB portu, bet dabūjam papildus čakaru problēmu gadījumā.

Ei tu ar savu safe mode..., šādas peles paredzētas darbam, ne datora labošanai. Dosā vēl negribi ?

#6 RG @ 2011.07.20 14:18

Pele ir Optiska vai Laser?

#7 ATM_ @ 2011.07.20 17:38

lāzerniece

#8 vgy7 WWW @ 2011.07.22 20:47

manam 2004. gada emac gan klaviatūra, gan pele, gan printeris, gan bezvadu tīkls caur wireless airport strādā... PC beidzot līdz pelei tikuši 2011. gadā... malači, tāda izaugsme....