Datuve :: Nintendo negrasās veidot tālruni spēļu cienītājiem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 102

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 102

Datuve.lv video
Top.LV

Nintendo negrasās veidot tālruni spēļu cienītājiem

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.04.05 09:32  

Lai gan Microsoft un Sony – galvenie Nintendo konkurenti spēļu industrijā – pievērsušies mobilo tālruņu izstrādei, Nintendo nav ieinteresēti paši veidot tālruni vai licencēt savas spēles trešās puses programmatūras platformām. Japānas uzņēmuma pārstāvji pastāstīja CNN, ka Nintendo turpinās koncentrēties uz ierīcēm, kas paredzētas tikai un vienīgi izklaidei.

„Mēs nevēlamies iesaistīties tālruņu ražošanā,” stāsta Nintendo ASV nodaļas prezidents Redžijs Fils Eims. „Mēs uzskatām, ka mūsu ierīces nonāks cilvēku kabatās, pat ja nepievienosim tām tālruņa funkcijas.” Nintendo pavisam neizslēdz iespēju pievērsties šādam biznesam, taču papildu izmaksas, ko radītu šis biznesa modelis, pagaidām ir šķērslis.

Šāds lēmums gan ir diezgan dīvains, ņemot vērā lielo iOS un Android spēļu popularitāti sakarā ar viedtālruņu un planšetdatoru tirgus uzplaukumu. Martā Fils Eims paziņoja, ka šādas spēles ir „viens no lielākajiem riskiem mūsdienu spēļu industrijā”. Izskatās, ka Nintendo stratēģija šajā cīņā ietver jaunu spēļu tehnoloģiju, piemēram, 3D, piedāvājumu.



Martā Nintendo laida klajā 3DS – spēļu konsoli, kas attēlo 3D saturu, turklāt lietotājam nav nepieciešamas īpašas brilles tā apskatei. 3DS spēļu cena ir aptuveni 40 ASV dolāri. Ierīce jau paspējusi uzstādīt dažus jaunus pārdošanas rekordus – piemēram, ASV pirmajā dienā, kad ierīce parādījās tirgū, to iegādājās vairāk cilvēku, nekā iegādājušies jebkuru citu portatīvo Nintendo ierīci.

TechSpot

Saistītie raksti

Komentāri

#1 trollface @ 2011.04.05 18:13

40 dolāri? Man jau būtu 10 tādas.