Datuve :: Viens no Twitter dibinātājiem centīsies padarīt vietni saistošāku masām

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 100

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 100

Datuve.lv video
Top.LV

Viens no Twitter dibinātājiem centīsies padarīt vietni saistošāku masām

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.03.31 11:42  

Sociālās tīklošanas vietnes pēdējo gadu laikā strauji guvušas popularitāti, ļaujot cilvēkiem sazināties ar saviem tuviniekiem un draugiem, kā arī uzzināt dažādus jaunumus. Tieši šī iemesla dēļ sociālā tīklošana kļuvusi par spēcīgu mārketinga rīku. Taču konkurence šajā jomā ir sīva, tādēļ Twitter meklē veidus, kā kļūt par nozīmīgāku tirgus dalībnieku.

Pašlaik sociālās tīklošanas industrijā dominē tādas vietnes kā MySpace, kas nesen nolēma koncentrēties uz izklaidi, un Facebook, kam ir vairāk nekā 500 miljoni aktīvo lietotāju. Lai gan Twitter kopš 2006. gada jūlija ir kļuvis diezgan populārs, viens no pakalpojuma izveidotājiem Džeks Dorsijs centīsies padarīt mikroblogošanas vietni pievilcīgāku masām.

Twitter piedāvā rakstīt īsas ziņas (140 zīmes), sazināties ar citiem lietotājiem un iepazīties ar citu rakstīto. Twitter vietnē darbojas arī vairākas slavenības, piemēram, Konans O'Braiens un Čārlijs Šīns. Vietne ar 200 miljoniem reģistrēto lietotāju noteikti ir ieņēmusi vietu sociālās tīklošanas pasaulē, taču, balstoties uz izpētes uzņēmuma eMarketer datiem, liela daļa reģistrēto Twitter lietotāju nav aktīvi. Patiesībā „aptuveni 90 procentus Twitter ierakstu veic mazāk nekā 25% lietotāju”.

Pēc 3 gadu pārtraukuma Dorsijs nolēmis atgriezties pie vietnes vadīšanas, cenšoties to padarīt saistošāku masām. Viņš darbosies kā Twitter izpilddirektors un pārraudzīs pakalpojumu izstrādi.

Neraugoties uz palielināto konkurenci un popularitātes trūkumu, Twitter kopš tā pirmsākumiem ir ievērojami audzis – 2010. gada decembrī mikroblogošanas vietnes vērtība novērtēta 3,7 miljardu ASV dolāru apmērā, savukārt šogad investori Twitter akciju izsolē novērtējuši uzņēmuma vērtību 7,7 miljardu ASV dolāru apmērā.

DailyTech

Saistītie raksti

Komentāri

#1 karuuzo @ 2011.03.31 12:14

Vietne ar 200 miljoniem reģistrēto lietotāju...

Neraugoties uz palielināto konkurenci un popularitātes trūkumu

Jā, kāda nu kuram tā izpratne par popularitāti :)

m

#2 Kovārnis @ 2011.03.31 12:56

Kas vainas tam zvirbulim bildē? Nosprādzis?

#3 Twitter is for twats @ 2011.03.31 13:16

Twitter? More like Shitter. :-D