Datuve :: Zinošākie savu jomu eksperti rekomendēs skatītājiem vērtīgākās televīzijas pārraides

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 97

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 97

Datuve.lv video
Top.LV

Zinošākie savu jomu eksperti rekomendēs skatītājiem vērtīgākās televīzijas pārraides

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.03.14 15:23  

Lai palīdzētu Latvijas skatītājiem orientēties plašajā televīzijas kanālu piedāvājumā un saturā, Lattelecom televīzija uzaicinājusi dažādu nozaru ekspertus kļūt par Tautas TV kritiķiem - no šodienas zvērināts advokāts Aldis Gobzems, ceļojumu eksperts Aldis Kušķis, mūziķe Marta Kukarane un sporta eksperts Arturs Vaiders rekomendēs televīzijas skatītājiem izvēlēties labāko saturu, ko piedāvā televīzija.

Ekspertu ieteikumi regulāri būs lasāmi mājas lapā http://tv.lattelecom.lv sadaļā „Apskati”.

Latvijā cilvēki televīziju skatās vidēji 3,6 stundas dienā. Februārī tās bija 3,9 stundas, bet janvārī pat 4 stundas dienā, liecina tirgus un pētījumu aģentūras TNS Latvija jaunākā pētījuma dati. Joprojām līderi ir ziņu raidījumi (70%), bet arī tādi izklaides žanri kā mūzika (22%), sports (21,8%), ceļojumi (28%) un detektīva žanra pārraides (27,9%) joprojām ir ievērojama daļa no TV skatītāju ikdienas patēriņa.

„Mēs daudzu gadu garumā esam pieraduši uzklausīt padomus no profesionāliem Latvijas kinokritiķiem, kas palīdzējuši mums izdarīt skatāmo kinofilmu izvēli. Lattelecom televīzija ir gājusi tālāk un uzaicinājusi labākos savas nozares ekspertus kļūt par Tautas TV kritiķiem un dalīties savās zināšanās ar visas Latvijas televīzijas skatītājiem par to, kādi raidījumi, filmas, seriāli, koncerti, sporta pārraides un citas vērtīgas lietas ir jāskatās. Mūsu mērķis ir izglītot skatītāju, lai viņa pavadītais laiks pie televizora būtu izmantots maksimāli lietderīgi un dotu reālu pievienoto vērtību,” stāsta Lattelecom Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika.

Ņemot vērā pēdējo gadu sarežģīto ekonomisko situāciju, cilvēki aizvien vairāk laika velta izklaidēm mājās. Pagājušā gadā veiktais "DnB Nord Latvijas barometra" pētījums uzrādīja, ka aptuveni 73% cilvēku brīvā laika pavadīšanai visbiežāk izvēlas televīziju. Līdz ar to svarīgs ir labs televīzijas saturs. Bufalo Universitātes un Maiami Universitātes zinātnieku veiktā pētījuma rezultāti atklāja, ka, skatoties savus iemīļotos televīzijas raidījumus, cilvēks jūtas mazāk vientuļš, bet domas vien par mīļākajiem raidījumiem spēj uzlabot garastāvokli, pašnovērtējumu un mazināt pamestības izjūtas. Turklāt, uzrakstot eseju par iecienītajiem šoviem un seriāliem, pētījuma eksperimenta dalībnieki mazāk pauda savu vientulību arī verbāli.

„Televīziju dažkārt pieņemts uzskatīt par pasīvu un ne pārāk inteliģentu izklaides veidu, taču mūsdienu TV kanālu piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs un sniedz ne tikai izklaides, bet arī izglītošanās un redzesloka paplašināšanas iespējas. Pirmajiem četriem Tautas TV kritiķiem drīzumā pievienosies arī citi, un mēs gribētu, lai šāda ekspertu padomu došana kļūtu par tautas kustību, jo dalīties savās zināšanās un ieteikumos vienmēr ir labāk, nekā tās paturēt tikai pie sevis,” aicina I.Alika.

Saistītie raksti