Datuve :: Lattelecom nodrošinās bezmaksas WiFi piekļuvi Tautas skaitīšanai

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 104

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 104

Datuve.lv video
Top.LV

Lattelecom nodrošinās bezmaksas WiFi piekļuvi Tautas skaitīšanai

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.02.25 16:27  

Lai tautas skaitītāji varētu online režīmā ievadīt saskaitīto datu bāzēs, Lattelecom nodrošinās visiem tautas skaitītājiem bezmaksas piekļuvi saviem publiskajiem WiFi punktiem visā Latvijā.

„Šī Tautas skaitīšana ir ļoti nozīmīga mūsu valstij, jo tā ir pirmā tautas skaitīšana Latvijā, kurā anketas varēs aizpildīt arī tiešsaistē, kā arī pirmā, kas tiks veikta, izmantojot datorus. Tādēļ Lattelecom kā sociāli atbildīgs uzņēmums nodrošinās 1960 tautas skatītājiem iespēju bez maksas piekļūt mūsu publiskajiem WiFi punktiem un bezvadu internetam Latvijas bibliotēkās, lai izmantojot stabilu un ātru internetu, varētu operatīvi papildināt datu bāzi.”- stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja Aija Žīgure papildina: „2011. gada tautas skaitīšana tiešsaistē būs pirmais šāda mēroga pasākums ceļā uz e pārvaldi, un citas valsts iestādes varēs mācīties no mūsu pieredzes. Turklāt portatīvie datori, ko savā darbā izmantos tautas skaitītāji, ļaus operatīvāk iegūt informāciju par tautas skaitīšanas gaitu un vieglāk organizēt datu apkopošanu un kontroli CSP.”

Papildus tam Lattelecom nodrošinās bezmaksas pieeju savam WiFi tīklam visiem Latvijas iedzīvotājiem, lai laikā no 1. līdz 10.martam ikviens varētu piedalīties tautas skaitīšanā online režīmā. Lai šo iespēju izmantotu, cilvēkiem ar savu datoru vai mobilo tālruni, kas atbalsta WiFi funkciju, jāatrod WiFi zona un jāievada adrese www.tautasskaitisana.lv. Pēc tam jau atliek tikai sevi pieskaitīt, un piedalīšanās lielajā tautas skaitīšanā būs sekmīgi notikusi.

Šobrīd Lattelecom ir ap 200 publisko WiFi piekļuves punktu visā Latvijā (Statoil degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, viesnīcās u.c.) un to skaits nemitīgi tiek papildināts. Turklāt pilnīgi bez maksas Lattelecom nodrošināts WiFi internets pieejams 874 bibliotēkās visā Latvijā.
Vietās, kur atrodas Lattelecom ātrgaitas optiskais tīkls, publiskās WiFi bāzes stacijas ir pieslēgtas tam un var attīstīt lielāku interneta ātrumu, tādējādi padarot interneta lietošanu ievērojami ērtāku.

Lattelecom aicina arī visus savus klientus izmantot šo unikālo iespēju piedalīties tautas skaitīšanā online režīmā.

„Šis būtu īstais brīdis, lai saviem vecākiem, vecvecākiem vai radiem parādītu, ka lietot datoru un internetu nav nemaz tik sarežģīti un tiešsaistē piedalīties tautas skaitīšanā ir lietderīgi, jo tas ietaupa laiku, naudu un mūsu valsts resursus,” norāda J.Gulbis.

Jau šobrīd WiFi tīklā bez maksas ir pieejami tādi resursi, kā Lattelecom.lv, inbox.lv un Apollo.lv un tiem pievienosies arī www.tautasskaitisana.lv

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Gestapo @ 2011.02.25 18:03

Pateicoties tādiem uzņēmumiem, kā Lattelecom... drīz Latvijā vispār nebūs ko skaitīt.

#2 Sir G @ 2011.02.25 19:36

Nū, es apskatijos to anketu, Tas nav vārds, uzvārds un 3 ķeksīšus ielikt. Man, kā divu nekustamo īpašniekam, kurš nolēmis savus tur dzīvojošos radus "pieskaitīt" elektroniski, būs ko pabakstīties.

#3 Mr Lucky @ 2011.02.26 12:08

Jau gadus 3-4 klist apkart roku roka - lattelecom wifi logins un parole kas darbojas jebkura lattelecom wifi punkta bez laika ierobezojumiem.

#4 gg @ 2011.02.26 14:22

ārzemēs dzīvojošie latvieši ar skaitīsies?

#5 Trimplendaks @ 2011.02.26 14:53

Nekādu problēmu savienot 1 piekļuves punktu ar normālu netu un uzlikt proksi. Nevajadzēs nekādas paroles.
Starp citu, smieklīgi ir tie telekoma perdeļi, kuri uzstāda to Wi-Fi kautkādām firmām. Manā gadijumā - viesnīcai. Kopā padsmit lohu liek 5 Access pointus.
Tas notiek tā:
1. Perdelis menedžeris pļūta tuftu.
2. 2 padebīli urlēni ar kautkādu oscili kautko mēra un "secina ka frekvences brīvas"
3. 2 pajoli velk vadus, taču neuzkniebj tiem pat galus
4. 2 parazīti atved 5 dārgus AP un 2 Ciskas.
5. Kautkāds arschlochs atbrauc atrast brīvu telefona līnijas pāri.
6. 5 briļļaini lutauši izliekas par ūberkrutiem speciem un ar consoles kabeli mēģina konfigurēt cisku. Protams viņi pat nesaprot tīkla uzbūvi un zvanās uz Rīgu.
Nojaušu ka tā notiek arī ar citiem "Wi-Fi" punktiem.

#6 es arī gribu @ 2011.02.26 15:17

Mr Lucky rakstīja:

Jau gadus 3-4 klist apkart roku roka - lattelecom wifi logins un parole kas darbojas jebkura lattelecom wifi punkta bez laika ierobezojumiem.

Tiešām? Šitais gan man daudz būtu noderējis.

#7 Brutto @ 2011.02.27 13:55

#1
+1 Pakalpojuma cenas tik ceļās. Man kā bezdarbniekam nu būs pienācis tas brīdis atteikties arī no ekonomiskā LTK i-net pieslēguma.
Gan jau kādu bezmaksas wifi varēs satvert:/

#8 Trimplendaks @ 2011.02.27 16:07

Nu attiecīgā brīdī kad tās bezmaksas paroles zinās pārāk daudzi, telekoms viņas piegriezīs. Vai tiešām vajadzēja publiski forumā to izpļurkstēties?