Datuve :: Panasonic izstrādājis planšetdatoru mākoņdatošanai

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 91

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 91

Datuve.lv video
Top.LV

Panasonic izstrādājis planšetdatoru mākoņdatošanai

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2011.01.12 10:57  

Rīga, Latvija (2011. gada 12. janvārī) – kompānija Panasonic laidusi klajā jaunu viedtermināli – VIERA planšeti, kas īpaši izstrādāta, lai kopā ar VIERA televizoriem piekļūtu visplašākajam mākoņu pakalpojumu klāstam. VIERA planšete, kas pārdošanā nonāks šī gada laikā, iezīmē Panasonic pirmo soli, lai apgūtu mākoņdatošanu (cloud services), tostarp video straumēšanu un e-grāmatu pakalpojumus. Jaunās ierīces prototipi bija apskatāmi CES izstādē Lasvegasā, šogad no 6. līdz 9. janvārim.

Panasonic jaunākā mākoņdatošanas ierīce ir planšetveida terminālis ar nelielu LCD skārienjutīgu ekrānu, kas ļauj izmantot mākoņu pakalpojumus kopā ar VIERA televizoriem. Planšete navigāciju internetā padara lietotājam vieglāku nekā tad, ja sērfošana globālajā tīmeklī notiktu tikai ar televizora starpniecību. Tajā pašā laikā viss, kas tiek attēlots uz ierīces ekrāna, var tikt atspoguļots uz krietni lielākā tālrāža ekrāna.


Būs pieejami dažādi VIERA planšetes modeļi ar plašu ekrānu izmēru klāstu – no 4 līdz 10 collām. Turklāt Panasonic inženieri ir piedomājuši ne vien pie ierīces dizaina un garajām darba stundām, bet padarījuši to triecienizturīgu pret dažādiem nelieliem, sadzīves radītiem triecieniem.

Paredzēts, ka ierīce:
(1) ļaus izmantot IPTV pakalpojumus, piemēram, skatīties videofilmas, izmantojot pakalpojumu tiešsaistes video pēc pieprasījuma;
(2) kalpos kā tālvadības pults televizoram;
(3) ļaus aplūkot dažādas ainas no dažādiem leņķiem;
(4) ļaus sazināties, izmantojot sociālās saziņas tīklus;
(5) ļaus izmantot e-komercijas iespējas, pasūtot ieteiktās preces televīzijā.

Turklāt Panasonic sācis piedāvāt jaunu pakalpojumu VIERA Connect, kas ir pasaulē pirmais uz mākoņdatošanu vērsts pakalpojums . Tā ir platforma, lai apkopotu pēc iespējas vairāk dažādu aplikāciju ar mērķi popularizēt un veicināt IPTV izplatību.


Jaunā VIERA Connect sistēma ļauj lietotājiem baudīt sporta un veselības aktivitātes, interaktīvas spēles un citu saturu papildus standarta televīzijas programmām. Tāpat pakalpojums paver iespēju ātrai un vieglai pirkumu veikšanai tiešsaistē. Turklāt tas viss iespējams, lietojot tikai VIERA planšettermināli.

VIERA Connect sistēma darbojas 32 bitu 3D grafiskajā saskarnē. Paredzēts, ka saskarne tiks regulāri modernizēta, lai lietotāji varētu izmantot pilnīgi visas mākoņdatošanas iespējas.

Pieaugot platjoslas interneta izplatībai pasaulē, aizvien populārāka kļūst interneta televīzija, tādēļ Panasonic paredz paaugstinātu lietotāju interesi par jauno pakalpojumu VIERA Connect. Tādēļ jau šogad pavasarī kompānija uzsāks Smart VIERA – jauno Panasonic televizoru, kas atbalsta VIERA Connect – tirdzniecību. Panasonic paredz, ka jau 2012. gadā IPTV tirdzniecības apjomi varētu sasniegt 70% no kopējā pārdoto televizoru skaita.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 skicētājs WWW @ 2011.01.13 11:30

Nevaru iedomāties, ko es ar tādu darītu. Bet kā pults, iespējams, būtu vieglāk atrodama, savu izmēru dēļ.