Datuve :: Panasonic izstrādā 56 collu 4k2k OLED paneli

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 93

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 93

Datuve.lv video
Top.LV

Panasonic izstrādā 56 collu 4k2k OLED paneli

Ievietoja: Antra_F @ 2013.01.16 23:23  

Panasonic Corporation ir izstrādājusi 56 collu organisko gaismu emitējošo diožu (OLED) paneli ar 4k2k izšķirtspēju (3840 x 2160 izšķirtspēja, 8,29 milj. pikseļu), kas ir pasaulē lielākais OLED panelis, kurš ražots, izmantojot RGB drukāšanas metodi. Paneļu prototipi bija skatāmi 2013. gada Starptautiskajā sadzīves elektronikas izstādē (CES), kas notika Lasvegasā no 8. līdz 11. janvārim.

Drukāšanas metode, ko izmanto OLED paneļu ražošanā, paredz, ka OLED materiālus, izmantojot drukāšanas tehnoloģiju, uzklāj pamatnei jeb substrātam, lai izveidotu elekroluminiscējošu (EL) slāni. Ņemot vērā ražošanas procesa vienkāršumu, sagaidāms, ka šī tehnoloģija būs viegli izmantojama, lai ražotu OLED paneļus dažāda izmēra ekrāniem. Tāpat, izmantojot drukāšanas metodi, ir iespējams vienkārši uzklāt organiskā materiāla nepieciešamo daudzumu tur, kur tas ir nepieciešams, tādējādi samazinot ražošanas atkritumus, saīsinot ražošanas laiku un padarot drukāšanas metodi par ekonomiskāku.

Ražojot OLED paneļus, Panasonic izmanto RGB drukāšanas metodi, kas ļauj atsevišķi uzklāt sarkano, zaļo un zilo OLED materiālu ar drukāšanas palīdzību, un ir izstrādājis iekārtas un apstrādes tehnoloģijas, lai uzklātu materiālu vienveidību lielākam substrātam.

Turklāt, pateicoties Panasonic īpašajai augstākās emisijas struktūrai ar caurspīdīgu katodu, kas var iegūt gaismu efektīvāk, balstoties uz RGB drukāšanas metodi, kļuva iespējams radīt pasaulē lielāko 56 collu 4k2k OLED paneli, ar izcilu krāsu atveidi un platu skata leņķi.



Ņemot vērā, ka OLED paneļi ir pašizgaismojošas ierīces, tie sniedz nepārspējamu attēlu kvalitāti, kam piemīt augsts kontrasts, izcila krāsu atveide un ātrdarbība. Šie paneļi apvieno sevī plazmas šķidro kristālu paneļu (LCD) priekšrocības, tādas kā ārkārtīgi plāns korpuss, vieglums un mazs enerģijas patēriņš. Šo īpašību dēļ OLED uzskata par daudzsološu nākamās paaudzes ekrānu paveidu, kas radīs jaunas aplikācijas jo daudzās jomās – ne tikai mājas lietošanai, bet arī medicīnā, apraidē un aviācijā. Attīstoties ekrānu tehnoloģijām, kas ļaus ražot lokšņveidīgus vai elastīgus ekrānus, OLED paneļiem būs vairāk aplikāciju, ko pielietot vēl lielākā skaitā nozaru.

Panasonic ir pats pētījis un izstrādājis OLED tehnoloģiju. Kompānija pēta iespējas maksimāli izmantot OLED ierīču īpašības un potenciālu, izmantojot savas zināšanas ražošanas jomā un sasniedzot augsto attēlu kvalitāti, kas izkopta, izstrādājot PDP un LCD plakanos paneļus. Panasonic arī sadarbojas ar korporāciju Sony, lai radītu drukāšanā balstītu tehnoloģiju OLED paneļu masveida ražošanā. Plānplēves tranzistoru (TFT) substrātu, ko izmanto paneļu prototipos, piegādāja Sony.

Panasonic turpinās paātrināt inovāciju ieviešanu ekrānu ierīču tehnoloģijās un nostiprināt izpētes un attīstības darbu, lai radītu vērtību klientiem.
[Jaunās OLED tehnoloģijas galvenās iezīmes]

1) RGB drukāšanas metode ir piemērota liela izmēra paneļiem
Izmantojot drukāšanas metodi, vienu un to pašu drukājošo galviņu EL slāņa veidošanai var izmantot neatkarīgi no paneļa izmēra, ražošanas process ir vienkāršs un neprasa vakuuma vidi vai apstrādi ar augstu temperatūru. Šī metode uzskatāma par viegli mērogojamu un piemērotu lielu paneļu ražošanai.

Panasonic ir izstrādājis drukāšanas iekārtas un apstrādes tehnoloģijas, kas ļauj atsevišķi uzklāt RGB OLED materiālus, šķirojot tos pēc krāsas un vienmērīgi uzklājot materiālus uz liela paneļa. Tā rezultātā uzņēmumam ir izdevies izgatavot 56 collu OLED paneli, kas ir pasaulē lielākais ar RGB drukāšanas metodi ražots panelis, kuram ir 4k2k izšķirtspēja.

2) Apvienojot RGB drukāšanas metodi ar unikālo augstākās emisijas struktūru un caurspīdīgo katodu, tiek sasniegta lieliska krāsu atveide un plats skata leņķis.

Izmantojot RGB drukāšanas metodi, kurā sarkanie, zaļie un zilie gaismu emitējošie materiāli tiek uzklāti atsevišķi katram apakšpikselim, un krāsu filtru, kas regulē emisiju krāsu, kļuva iespējams sasniegt augstu krāsu tīrību un lielisku krāsu atveidi 56 collu OLED panelī. Turklāt OLED panelim ir plats skata leņķis, pateicoties Panasonic augstākās emisijas struktūrai ar caurspīdīgu katodu, kas uzlabo gaismas iegūšanas kvalitāti, virzot iegūto gaismu augšup caur caurspīdīgu katodu no EL slāņa, bez daudzajiem atstarojumiem.

Saistītie raksti