Datuve :: Panasonic prezentē plānās digitālās fotokameras LUMIX

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 97

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 97

Datuve.lv video
Top.LV

Panasonic prezentē plānās digitālās fotokameras LUMIX

Ievietoja: Antra_F @ 2012.01.17 00:43  

Kompānija Panasonic ir nākusi klajā ar divām jaunām digitālām fotokamerām no LUMIX SZ sērijas, LUMIX DMC-SZ7 un LUMIX DMC-SZ1, kuru plānā kompaktajā korpusā ir iestrādāts 10-kārtīgs optiskais palielinājums un 25 mm platleņķa objektīvs LEICA DC VARIO-ELMAR. Ar LUMIX SZ7 (14.1 megapikselis) var uzņemt arī pilnas augstas izšķirtspējas 1920 x 1080 60i videoierakstus, izmantojot Light Speed autofokusa funkciju. Šai funkcijai piemīt ārkārtīgi augsta ātrdarbība – vien 0,1 sek., kas ļauj viegli uzņemt negaidītas ainas. Savukārt ar LUMIX SZ1 (16,1 megapikselis) iespējams veikt 720 p augstas izšķirtspējas video ierakstus. Abi modeļi ir viegli lietojami pateicoties Panasonic populārajam inteliģentajam autorežīmam, kas automātiski izvēlas vislabākos iestatījumus, lai iegūtu dabīgus, skaistus attēlus.

“Ņemot vērā, ka arvien vairāk cilvēku izmanto viedtālruņus, jo ar tiem ir ērti uzņemt digitālos momentuzņēmumus, Panasonic nāk klajā ar divām digitālajām fotokamerām, kuras ir ne vien mazas un kompaktas, bet arī piedāvā vismodernākās funkcijas, tādas kā platleņķa LEICA objektīvs, ārkārtīgi ātrs autofokuss un augstas izšķirtspējas video ieraksti, nodrošinot patērētājam izcilu attēlu kvalitāti,” sacīja Toms Janušausks, Panasonic vadītājs Baltijā. “Fotokameras Panasonic SZ7 un SZ1 ir ārkārtīgi kompaktas, tomēr tās piedāvā funkcijas, kas parasti pieejamas daudz lielāka izmēra digitālajās fotokamerās, piemēram, 10-kārtīgo optisko palielinājumu, turklāt tādas funkcijas kā panorāmas režīms un miniatūras režīms padara SZ sērijas fotoaparātu lietošanu jautru.”



LUMIX SZ7 un LUMIX SZ1 piedāvā divus jaunus fotografēšanas režīmus – miniatūras un panorāmas. Miniatūras režīmā kadra fons ir izplūdis, bet lielāks piesātinājums un kontrasts padara attēlu līdzīgu diorāmai. Miniatūras režīmā veiktais video ieraksts tiek atveidots ar 10 reižu lielāku ātrumu, padarot to komisku un jautru. Savukārt Panorāmas režīms ļauj uzņemt horizontālus vai vertikālus panorāmas attēlus; tiek uzņemta attēlu sērija, kas pēc tam pārklājas, tādējādi radot panorāmas efektu. Turklāt gan LUMIX SZ7, gan LUMIX SZ1 ir kreatīvas retušas funkcija ar sešiem filtriem – rotaļlietu, vieglas izplūšanas, dinamiskais vienkrāsas, ekspresīvais, augstas atslēgas un retro efekts –, kas padara attēlu vairāk māksliniecisku. Abiem modeļiem ir arī autoretušas funkcija, kas pielāgo kontrastu un spilgtumu: lai attēls izskatītos savādāk, jānospiež tikai viena poga.

Lai palīdzētu nodrošināt LUMIX SZ7 un SZ1 vieglu lietošanu, abos modeļos iestrādāts Panasonic populārais inteliģentais autorežīms. Tas automātiski iedarbina virkni tehnoloģiju, lai izvēlētos vislabākos kameras iestatījumus atbilstoši fotografēšanas apstākļiem. Piemēram, Inteliģentais autorežīms ietver jauno palielinātā dinamiskā diapazona funkciju (tikai SZ7), inteliģento nakts fotografēšanu no rokām (tikai SZ7) un attēla izplūšanas novēršanu (tikai SZ7) kopā ar sekošanu autofokusam, inteliģento ISO kontroli, attēla optiskās stabilizācijas sistēmu MEGA, seju atpazīšanu (tikai SZ7)/seju noteikšanu (tikai SZ1), inteliģento ainu selektoru un inteliģento ekspozīciju.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Riverx @ 2012.01.27 12:36

Tieši meklēju šo vidusceļu, jo spoguli līdzi staipīt visur smagi bet ar telefonu var bildēt tikai nepareizi noparkotus auto, līdz ar to ceļojumos vajag kaut ko kas diezgan labas bildes taisa un var ielikt bikšu kabatā.