Datuve :: Kaspersky Lab komentārs par Informācijas tehnoloģiju drošības likumu, kuru šī gada 28. oktobrī ir pieņēmusi Saeima

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 54

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 54

Datuve.lv video
Top.LV

Kaspersky Lab komentārs par Informācijas tehnoloģiju drošības likumu, kuru šī gada 28. oktobrī ir pieņēmusi Saeima

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2010.11.05 09:50  

Komentē Kaspersky Lab Satura filtrēšanas un mākoņu tehnoloģijas laboratorijas vadītājs Andrejs Ņikišins:

Šādu tiesību aktu pieņemšana katrā ziņā ir kustība pareizā virzienā. Pieredze liecina, ka spēkā esoši atbilstoši tiesību akti pozitīvi ietekmē kiberkriminālo situāciju valstī. Daži jaunā likuma noteikumi ir līdzīgi Austrālijā pieņemtajām iniciatīvām. Piemēram, ka pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums ziņot par visiem starpgadījumiem un reaģēt uz centra pieprasījumiem. Tomēr kopumā nav skaidrs reaģēšanas mehānisms uz iespējamajiem negadījumiem, piemēram, vai pakalpojumu sniedzējam ir jāreaģē uz surogātpasta izsūtīšanu no mājas datora, un ja ir, tad — kā? Vai arī pakalpojumu sniedzējam tikai jāinformē centrs par šo faktu. Nav arī gluži skaidrs, kas tālāk notiks ar šādu starpgadījumu vaininiekiem? Labi, ka likums paredz noteiktu minimālo aizsardzības līmeni valstij piederošajos uzņēmumos, būtībā valsts iestādēm būs kaut kāda informācijas aizsardzības nodrošināšanas sistēma. Tomēr gribu atzīmēt, ka IT drošības sistēmas strauji attīstās, tāpēc minimālais līmenis ir pastāvīgi jāmaina — jāpaaugstina. Ceru, ka likuma autori ir paredzējuši arī to. Kopumā, manuprāt, šī iniciatīva ir ļoti pareiza, un es domāju, ka negadījumus skaitam IT drošības jomā Latvijā ar laiku būtu jāsamazinās.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 aivar @ 2010.11.05 20:23

"Tomēr kopumā nav skaidrs reaģēšanas mehānisms uz iespējamajiem negadījumiem, piemēram, vai pakalpojumu sniedzējam ir jāreaģē uz surogātpasta izsūtīšanu no mājas datora, un ja ir, tad — kā?"

tur šķiet skaidri un gaiši rakstīts, ka ISP ziņo tikai gadījumā, ja internets nedarbojas vairāk kā 24h. Kāds ellē surogātpasts?

#2 Jaanis @ 2010.11.06 06:27

Man pastkastītē visu laiku met surogātpastu - visādas maksimas reklāmas un citus draņķus, nez kāpēc neviens likums to neregulē. Spamot parastajā pastkastītē var, bet ne elektroniskajā, kur konsekvence likumdošanā?

#3 Blakius WWW @ 2010.11.06 14:36

Pie raksta tikai trūkst links uz pašu pieņemto likumu ^_^