Datuve :: WikiLeaks paziņojuši par darba ar “Krievijas lietu” sākumu

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 113

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 113

Datuve.lv video
Top.LV

WikiLeaks paziņojuši par darba ar “Krievijas lietu” sākumu

Ievietoja: Andrei @ 2010.10.27 19:26  

Dažas dienas atpakaļ viens no skandaloziem un pretrunīgiem interneta resursiem WikiLeaks atklāja «Irākas lietu», kura sastāv no 400 000 slepeniem dokumentiem. Un jau šodien portāla pārtsāve Kristīne Hrafnsone paziņoja par to, ka tuvākajā laikā WikiLeaks parādīsies līdzīgi materiāli par Krieviju un Ķīnu.

Kā pierādījumu ziņu aģentūras atgādina par to, ka vēl 2006.gadā, parādoties WikiLeaks, tās dibinātaji solīja potenciāliem investoriem, ka galvenie projekta mērķi būs Ķīnas, Krievijas un Āzijas valstu despotiskie režīmi.

Uz jautājumu par to, vai uz doto brīdi portālam ir kādi slepeni dokumenti, kas saistīti ar Krieviju, viņi neko neatbildēja, atzīmējot, ka pēc paziņojuma par lietas savākšanu, no Ķīnas jau atsūtīti pirmie dati, to pašu gaida arī no Krievijas WikiLeaks palīgiem.



Atgādināsim, ka šogad publicētas “Afganistānas” un “Irākas” lietas izraisīja lielu kritiku. Tika publicēti oficiāli materiāli, kuri pierāda vairākus ieslodzīto spīdzināšanas un izvarošanas mēģinājumus. Šie dati izraisīja lielu rezonansi, daudzas starptautiskas tiesību aizsardzības organizācijas paziņoja par starptautiskas izmeklēšanas nepieciešamību.

Kā avots izmantota WikiLeaks.

Saistītie raksti