Datuve :: Zinātnieks uzskata, ka pēc 20 gadiem cilvēki varēs kļūt nemirstīgi

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 60

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 60

Datuve.lv video
Top.LV

Zinātnieks uzskata, ka pēc 20 gadiem cilvēki varēs kļūt nemirstīgi

Ievietoja: MartinsKarelis @ 2009.09.23 12:40  

Visā pasaulē labi zināmais izgudrotājs un futūrists Reimonds Kurcveils (Raymond Kurzweil) apgalvo, ka pēc 20 gadiem cilvēki varēs kļūt nemirstīgi. 61 gadu vecais amerikānis skaidro, ka cilvēki varēs kļūt nemirstīgi, pateicoties nanotehnoloģijai un palielinātai izpratnei par to, kā darbojas cilvēka ķermenis.

Kurcveils stāsta, ka cilvēce ir sākusi saprast gēnus un datortehniku palielinātā ātrumā. Viņš uzskata, ka pēc 20 gadiem veikalos varēs iegādāties nanotehniku, kas spēs aizvietot daudzus dzīvībai nepieciešamos orgānus, un norāda, ka mākslīgie aizkuņģa dziedzeri un nervu implanti jau kļūst pieejami.

Balstoties uz Daily Telegraph sniegto informāciju, Kurcveils uzskata, ka pēc 20 gadiem mums būs pieejams veids, kā pārprogrammēt mūsu ķermeņu „akmens laikmeta programmatūru” tā, lai apturētu novecošanu. Tad nanotehnoloģija ļaus mums dzīvot mūžīgi – nanoboti aizvietos asins šūnas un darīs to darbu tūkstoš reižu efektīvāk.

Kurcveils arī stāsta, ka pēc 25 gadiem cilvēki bez skābekļa varēs zem ūdens izturēt četras stunda. Tas varētu būt īpaši noderīgi, ņemot vērā, ka globālās sasilšanas dēļ gaisu nebūs iespējams elpot. Nanotehnoloģija arī uzlabos cilvēku smadzenes līdz tādam līmenim, ka grāmatu būs iespējams uzrakstīt dažu minūšu laikā.

Virtuālās realitātes režīmā nanoboti atslēgs smadzeņu raidītos signālus un nogādās personu, kur vien tā vēlēsies nokļūt. Virtuālais sekss kļūs par ikdienišķu parādību. Tēli hologrammu veidā skaidros, kas notiek, lai cilvēks varētu pieņemt pareizos lēmumus.

Raksta avots - TG Daily
Vairāk par Reimondu Kurveilu - Wikipedia

Saistītie raksti

Komentāri

#1 tiixx @ 2009.09.23 12:43

Katraa gadijumaa kursh katrs nevarees kljuut nemirstiigs, jo tas varetu maksaat sameeeraa daargi..

#2 Jan @ 2009.09.23 13:08

jaasaak kraat naudu..

#3 damncrow-neielogojies @ 2009.09.23 13:18

Slimi kaut kā izklausās... tas nozīmētu vispārēju pasaules uzskata maiņu vai ārkārtēju nepieciešamību to mainīt. Cilvēce nav gatava tādiem ziliem brīnumiem (un nav pelnījuši arī). Tfu...

#4 karuuzo @ 2009.09.23 13:31

Toč atgādināja ziņu no kāda fantastikas romāna :) Nezkāpēc atausa ainas no drūmajām filmām par nākotni, kur puscilvēki/pusroboti mēģina izdzīvot pārpildītos pagātnes graustos.
Padomju laiku jaukie nākotnes apcerējumi, kur nākotne pasniegta balta, mīļa un pūkaina, kaut kā nešķiet reāla, it sevišķi ņemot vērā to, kur šodien cilvēce virzās.

m

#5 SanchoB @ 2009.09.23 13:58

Jautājums paliek tāds: Vai cilvēks būs cilvēks, ja daļu orgānu aizstās nanoboti?
Nemirstība ir bīstama cilvēcei, jo tad cilvēku populācija stauji pieaugs, palielināsies resursu trūkums (pārtika, ūdens, enerģija), būs stiprāk piesārņota vide. Tas liks viss cilvēkam migrēt labvēlīgākiem reģioniem. Cīņa par resursim galu galā novedīs pie pasaules kara,  kur var tikt izmantoti pat kodolieroči. Tas viss novedīs pie tā, ka planēta būs nelabvēlīga dzīvošanai.
Iedomājaties, ja pasaules tirāni kā Staļins dzīvotu mūžīgi. Tad vispār būtu psdc.

#6 rumis @ 2009.09.23 14:21

Vecais kraķis pārskatījies Star Trek.:) Žēl, ka cilvēki pārāk maz iegūlda tādās lietās kā kosmosa apguve un mūsdienu sasniegumu pielietošana reālās dzīvēs, bet gan resursus tērē karos, villās u.c. Un ir valstis kā Latvija, kas uzskata, ka zinātne ir nekam nevajadzīga nozare.

#7 Tomekks @ 2009.09.23 15:01

Pēterītis atnāk mājās:
"Mammu, mani šodien sadūra un atņēma launagu, esmu viss asinīs un man ļoti sāp."
Mamma: "Ak, šausmas. Vai manu vai. Nekas dēliņ, skrienam uz veikalu pēc jaunas aknas/nieres vai kas tev tur asiņo."
Pēterītis: "Jēēē! Es ziemassvētkos gribu jaunu plaušu, man tā viena tāda nedaudz nopīpēta."

Tas nebūtu cilvēcīki. SanchoB deva labu piemēru.
Būtu labāk darījuši tā, lai varētu effektīvāk nevis ilgāk dzīvot.
Kāda jēga dzīvot mūžīgi, ja dzīvošanas apstākļi ir briesmīgi?

#8 Smigulacis @ 2009.09.23 15:42

Latvijā man liekas mūžīga dzīvošana būtu kā sods, it īpaši tādā situācijā kā tagad :)

#9 nikis WWW @ 2009.09.23 15:43

Nemirstība - tas laikam būtu briesmīgākais, kas ar cilvēci varētu notikt.

#10 Rajah @ 2009.09.23 16:18

nanoboti aizvietos asins šūnas un darīs to darbu tūkstoš reižu efektīvāk.

tas jau nu izklausās ļoti idiotiski un stulbi. katram botam tak ir programma un nedod Dievs tām būs arī vīrusi....

#11 BlackSand @ 2009.09.23 16:27

Nebūs nekādi vīrusi. Vajag palasīt bioķīmijas pamatus, un būs skaidrs, pēc kādiem principiem tie darbojas..

Vispār interesants topiks, kur programmētājs var pelnīt labu naudu, jo tagad zinātniskos žurnālos raksta, ka jaunajiem mikrobiologiem nāksies apgūt programmēšanu un matemātiku. Nevarēs izšļūkt cauri, kā varēja līdz šim. Un tikmēr programmētajiem šai jomā ir zelta bedre.

Tikai tā ir cita tipa programmēšana mainīga satura stāvokļu mašīnai šķīdumos.

#12 Inspektors_Caps @ 2009.09.23 16:37

Juus visi esat aizmirsushi par faktu, ka reaali programmeet  speejiigi programmeetaaji jau shobriid ir gandriiz izmirusi suga! Kur nu veel peec 20 gadiem...

#13 palmidze @ 2009.09.23 16:46

Vot kad saprogrammēs ar visiem "caurumiem". Tad nevis mirsim, bet bluskrinosim :D Iedomājos - Tev ir pielikta jauna plauša, vai vēlaties ieinstalēt draiverus tūlīt?

#14 Talik @ 2009.09.23 17:48

#5, iespējams tieši tad Jēzus arī atgriezīsies.

#15 NightWolf @ 2009.09.23 17:56

Taču smadzenes atmirst tā vai tā...

#16 bixiz1 @ 2009.09.23 18:40

Tad jau patiešām Zeme būs pārbāzta tā, ka nebūs kur kluci nolikt. Bet žēl man visus, kuri jau skaita stundas līdz kapam. :D

#17 Boldrix @ 2009.09.23 22:30

ieteiktu ieklausiities tajaa ko saka Kurzweils. Un vispaar, paintereseeties par transhumaanismu kaa taadu. Shkjiet ka daudziem par ko shaadu ir pirmaa dzirdeeshana...

#18 damncrow @ 2009.09.23 22:38

#13: hahahhahha :D

#19 Dārzenis @ 2009.09.23 22:45

rumis rakstīja:

Vecais kraķis pārskatījies Star Trek.:) Žēl, ka cilvēki pārāk maz iegūlda tādās lietās kā kosmosa apguve un mūsdienu sasniegumu pielietošana reālās dzīvēs, bet gan resursus tērē karos, villās u.c. Un ir valstis kā Latvija, kas uzskata, ka zinātne ir nekam nevajadzīga nozare.

Sāksim ar to, ka tieši militāristi zinātni visspēcīgāk dzen uz priekšu. Tevis pieminētā kosmosa izpēte bez viņiem vispār nebūtu iespējama tāda, kāda tā ir tagad. Bez tiem pašiem militāristiem nebūtu arī lielas daļas "mūsdienu sasniegumi" ko ieviest reālās dzīvēs; viens labs piemērs: kāpēc ASV tehnoloģijas civilajiem bija vairākus soļus priekšā PSRS? jo ASV bija pieņemts ar likumu pēc noteikta laika termiņa tehnoloģijas ja vien nebija top secret tad bija jānodod civilajiem, universitātēm, lai meklē pielietojumu.
IMHO Ne Latvijas uzskatos, bet latviešu un citu iedzīvotāju uzskatos ir problēma (Saemā un valdībā jau tādi pārspīlēti latvieši vien ir). Dienas biznesam bija rakstu sērija "Latvija Var", ļoti iesaku palasīt.
Par tēmu, nu nevaig mūža ilgumu vairs palielināt, sanāks ziepes ar pensijām vēl lielākas un tas neattiecas tikai uz banānu republiku. Un citas dažādas problēmas.

#20 TinMan @ 2009.09.23 22:50

Eu, bet, sanāk, ka lielākā daļa atteiksies un nomirs domājot ka tār ir stulba ideja  atstājot pārējiem planētu ar relatīvi zemu plpulāciju, labiem apstākļiem, labiem cilvēkiem - tie kas izvēlējās palikt un kautko darīt nevis vienkārši nosprāgt bez nekādas jēgas... Super! ;)

#21 Dārzenis @ 2009.09.23 23:11

TinMan, neceri. Neatceros kurš filozofs teicis, bet skan šādi "No nāves baidās tie, kas nau dzīvojuši"

#22 rumis @ 2009.09.23 23:36

Lēnāk pār tiltu jaunieti. Militāristi ir militāristi, un zinātnieki ir zinātnieki. Tehnoloģiju izgudro, atklāj zinātnieki vai citi viedi cilvēki, bet īsteno to uzņēmēji. Tikai pēc tam iesaistās militāristi tās testēšanā un pielietošanā, runājot par tehnoloģijām militārajā jomā. Visu to uz priekšu dzen nevis militāristi, bet nācijas vajadzības. Un tehnoloģiskās lietas, ko mēs šodien izmantojam ikdienā, kuras agrāk izmantoja tikai militārajā jomā ir pakārtotas ekonomiskajai izaugsmei ierindas iedzīvotājam.

Pēteris: #23 viedi vārdi.

#23 Dārzenis @ 2009.09.24 00:47

Rumis, pats lēnāk par tiltu. Kur tie laiki, kad kautko izdomāja viens cilvēks. Man jau arī patiktos, ja vēl būtu piemēram Maksveli vai Ņūtoni vienpersoniski, bet tā sagadījies, ka zinātni uz priekšu virza nevāju cilvēku komandas, kam, gribi vai nē, nepieciešams finansējums. Un tā nu sagadījies, ka lielās un varbūt dažas netiklielās (žīdi ir unikums manā skatījumā) nācijas visādas ūbertehnoloģijas attīsta tieši armijai. Dažas ilustrācijas: aviācija, sakari (ja tai universitātei, kurā izdomāja GSM, būtu jāizveido viss nepieciešamais matemātiskais aparāts, jāpēta EM lauka īpašības utt, nekā tur nebūtu, varbūt rācija), skaitļotāji, navigācija..

Un tehnoloģiskās lietas, ko mēs šodien izmantojam ikdienā, kuras agrāk izmantoja tikai militārajā jomā ir pakārtotas ekonomiskajai izaugsmei ierindas iedzīvotājam.

 Nevis ierindas iedzīvotājam un ekonomikai, bet kapitālismam. No tās rakstu sērijas (skatīt manu iepriekšējo komentāru), nereti arī izriet, ka zinātne jābīda (no zinātnieka puses) virzienos, kuros tai ir pieprasījums. Btw bija tāda forša grāmatiņa "Izgudrotāja noslēpums" (baisi veca) tur ar bija daudzkur līdzīgs funktieris.

#24 Cracer WWW @ 2009.09.24 10:08

"Varēs kļut" tātad tie kas negrib dzīvot visu mūžu, tie lai gatavo sev jaunu zārku :D
emm intresanti bija man palasīt!

#25 TZM WWW @ 2009.09.24 13:17

Nu man izklausās pat ļoti intriģējoši, un ja ko tādu piedzīvošu 100% mēģināšu iegādāties :)

Un tie ks te runā pret, ja vien nēsat baigie dabas draugi, attiecīgajā vecumā jūsu domas mainīsies un gan jav stāvēsiet ar mums ''pircējiem'' vienā rinda jo katrs cilvēks ir egoists, un katram ir instinkts izdzīvot ... kaut vai ar biorobottehnoloģijām.

#26 bitte warten @ 2009.09.24 18:30

Kaut kā atgādina 60-tajos gados Hruščova teikto: "Pēc 20 gadiem mēs dzīvosim komunismā."

#27 zaqxsw @ 2009.09.24 19:55

Visi tagad sadomājuši, ka katrs bezpajumtnieks varēs MAXIMĀ iegādāties optima-līnija plaušas, nieres u.c. tuftu. Reāli varb;ut kautkādam Bilam Geitsam būs maciņš pietiekami biezs lai ar ko tādu paexperimentētu. Ja arī ko tādu radīs, tad ātrāk par 50 gadiem, kopš tā radīšanas brīža, parastam mirstīgajam nebūs pieejas pie tā.

#28 rediiss @ 2009.09.24 21:39

Uj, nemaz negribas domāt sekas, kuras varētu izveidoties tādu izgudrojumu dēļ. Nemirstības iespēju varētu arī par ieroci nosaukt attiecīgajās rokās. Īstenībā super (sarkasms)! - Iemācīsimies klonēt (varbūt no asinīm arī? :D) + padarīt organismus nemirstīgus + nezinu ko vēl - integrēt organismā vēl random tehnoloģijas ... tad jau vēl kā tas mainītu ekonomisko situāciju, sociālo, kultūru ... tālāk nefantazēšu. Ā, vēl jāiemācās kvalitatīvi ceļot laikā (varbūt jau asv militāristi to piekopj).

#29 ibumetins @ 2009.09.25 01:36

njaa izskataas ka sportam nav naakotnes, visu noteiks tikai tehnologija....

#30 Skais @ 2009.09.25 13:04

shitaa jau vares arii melnais tirgus attiistiities, iedomaajies... vakaraa kaadu novaac, sadala orgaanos un "Latgalite" pa leetu naudu varees sapirkt veselu cilveeka komlektu! :D

#31 Cracer WWW @ 2009.09.25 20:17

Un tagad pārskrionot ar acīm jūsu komentāriem, mazs kopsavilkums
Ideja ir laba, bet neviens īsti nezina vai tā realizēsies, un ja pat realizēsies, tad nejau katrs trešais iedzīvotājs spēs par to samaksāt. Tas būs jaunums, un dārgi arī maksās. Tādēļ problēmām nevajadzētu būt pārāk lielām. Kad pasule aizies gar pieskari. Tātad arī latgalītē to nevarēs iegādāties :)

#32 Failer @ 2009.09.26 14:14

tas nekad nenotiks jo ja visi klus nemirstigi mes visi noliksim karoti jo nepietiks resursu un partikas

#33 exs @ 2009.09.26 20:05

Tomekks rakstīja:

Pēterītis atnāk mājās:
"Mammu, mani šodien sadūra un atņēma launagu, esmu viss asinīs un man ļoti sāp."
Mamma: "Ak, šausmas. Vai manu vai. Nekas dēliņ, skrienam uz veikalu pēc jaunas aknas/nieres vai kas tev tur asiņo."
Pēterītis: "Jēēē! Es ziemassvētkos gribu jaunu plaušu, man tā viena tāda nedaudz nopīpēta."

Tas nebūtu cilvēcīki. SanchoB deva labu piemēru.
Būtu labāk darījuši tā, lai varētu effektīvāk nevis ilgāk dzīvot.
Kāda jēga dzīvot mūžīgi, ja dzīvošanas apstākļi ir briesmīgi?

Tur jau taa lieta, ka sliktu apstaaklju deelj un atskatoties par zaudeeto pagaatni gribas ilgaak nodziivot , lai dziive nebuutu zaudeeta

#34 a @ 2009.10.01 11:33

Baisi,bet fakts