Datuve :: Panasonic Latvijā prezentē digitālo fotokameru Panasonic DMC-G1

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 105

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 105

Datuve.lv video
Top.LV

Panasonic Latvijā prezentē digitālo fotokameru Panasonic DMC-G1

Ievietoja: rcnext @ 2008.11.28 13:13  

Panasonic paziņo par fotoaparāta Lumix G1 tirdzniecības uzsākšanu Latvijā. Tā ir pirmā fotokamera ar maināmiem objektīviem un bez iebūvētiem spoguļiem, kas nodrošina spoguļkameru teicamo kvalitāti un iespējas. Tādējādi Panasonic, pateicoties inovatīvām tehnoloģijām, tagad pircējiem piedāvā mazu, kompaktu un viegli lietojamu fotokameru, ar kuru iespējams iegūt izcilas kvalitātes fotogrāfijas, kas līdz šim bija pieejamas tikai spoguļkameru īpašniekiem.

Ilgu laiku cilvēki, kuri vēlējās attīstīt savu fotografēšanas prasmi un iegūt profesionālus attēlus, bija spiesti iegādāties spoguļkameras. Panasonic izpētījis, ka daudzi fotomīļi atteikušies no spoguļkameru iegādes to lielu izmēru un svara dēļ. Tagad Panasonic inženieri, pateicoties jaunām tehnoloģijām, kas ļāva izstrādāt augstas kvalitātes fotoaparātu bez spoguļiem, ir atrisinājuši šo pircēju problēmu, piedāvājot G1, kas ir par 40% vieglāka un mazākā nekā tradicionālās spoguļkameras. Turklāt jaunais fotoaparāts piedāvā funkcijas un iespējas, kas līdz šim bija pieejamas tikai profesionālām fotokamerām.

Jaunā fotokamera ir balstīta uz Micro Four Thirds tehnoloģiju, tādējādi tajā iebūvēts liels 4/3 sensors, kas līdz šim lietots tikai spoguļkamerās. Skatu meklētājs simtprocentīgi aptver visu attēlu – šādu rezultātu spēj sasniegt labākās spoguļkameras. Turklāt arī G1 fotografēšanas ātrums iekļauj to spoguļkameru segmentā.

Jaunās fotokameras samazinātie izmēri un augstvērtīgā attēla kvalitāte ir iespējama, pateicoties 4/3 12.1 megapikseļa Live Mos attēla sensoram, kā arī Panasonic Venus Engine HD procesoram. Turklāt G1 ir aprīkots ar putekļu novēršanas sistēmu, kas rūpējas, lai putekļi un citi svešķermeņi nepiekļūtu attēla sensoram. Tā ir aktuāla problēma visām fotokamerām ar maināmiem objektīviem, tomēr pateicoties šai jaunajai sistēmai, G1 lietotājiem vairs nebūs jāuztraucas par putekļiem, kas nopietni apdraud fotogrāfiju kvalitāti.

Skatu meklēšanu padara vieglāku Life View skatu meklētājs. Šī tehnoloģija, kas parasti iestrādāta kompaktklases kamerās, ir pieejama tikai dārgākā segmenta spoguļkamerās. Trīs collu lielais skatu meklētājs atveido attēlu pietuvinātu augstai izšķirtspējai (HD) – 1 440 000 pikseļu rezolūcijā. Salīdzinājumam – standarta skatu meklētājam ir aptuveni 200 000 pikseļu. Turklāt G1 skatu meklētājs ir pilnībā digitāls, kas ļauj ekrānā atveidot izvēlni, ar kuru var pārvaldīt kameras funkcijas. Šādas iespējas nav spoguļkamerām.

Jaunais Panasonic veikums ir guvis milzīgu ievērību pasaules mērogā. Lumix G1 ir ticis apbalvots ar šī gada lielākās fotoizstādes Photokina zvaigzni.

Kompānija piedomājusi arī pie stila lietām, piedāvājot jauno fotoaparātu trijās dažādās krāsās – klasiskajā melnā, sarkanā un zilā. Šī ir pirmā optiskā kamera ar maināmiem objektīviem, kas pieejama trīs krāsās.

Fotokameras LUMIX DMC-G1 aptuvenā mazumtirdzniecības cena ir 580 latu.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 Gribulis_ @ 2008.11.28 13:29

Nu bet cena tak ir vēl lielāka, nekā spoguļnieku Canon 450D!!!

#2 Kuuminsh @ 2008.11.28 13:59

Canon 450D ir šits.
Lēts šits.

#3 pyro_neielogojies @ 2008.11.28 14:15

protams, protams, un tagad visi wannabe fotogrāfi un nesaprastie mākslinieki varēs taisīt superīgās bilžas...

beh, besī - daļa no paziņām ar foto sērgu saslimusi - tagad, redz, tas ir moderni!

#4 nikis WWW @ 2008.11.28 14:52

Savulaik bez fotoaparāta nekur negāju - nēsāju līdzi gadījumam, ja nu trāpās kāds labs kadrs. Rezultāts bija tāds, ka visu redzēju tikai caur fotoaparāta skatu meklētāja lodziņu. Tagad vairs neko nefotografēju - gribas uz visu skatīties paša acīm. :)
Var jau būt, ka tā kamera ir laba, bet tā cena... Nevar īsti saprast, vai tā ir liela mūsu veikalnieku alkatības vai ražotāja nesaprātīguma dēļ. Varbūt tas tā nav, bet liekas, ka mūsu tirgotāji mazāku uzcenojumu kā 200-500% nemaz neliek.

#5 m_janis @ 2008.11.28 15:10

Divi momenti:
1. Kamera nav SLR - līdz ar to optika nav maināma - tātad nesauksim svētdienas bildētāju tehniku par fotoaparātu.
2. Ražotājs - Panasonic. Sorry, bet ir tikai divas firmas, ka tiešām prot ražot fototehniku - Canon un Nikon.
Nu, par 450D varētu piekrist - normāli ir sākot ar 5D - tiem jau ir pilnā formāta matrica.

#6 Jaja @ 2008.11.28 15:15

Baigie profiņi, par 450D nekā labāka tajā cenu kategorijā nav, un tā tālāk līdz pat 1Ds.

#7 ha ha @ 2008.11.28 15:19

#5 Rakstā teikts - maināmi objektīvi!
Vienīgi nav spoguļu kas ir DSLR aparātiem.

Par šādu naudu labāk Sony A300 paķert, varēs vēl nopietnāku zipeni paķert klāt ...

#8 taai WWW @ 2008.11.28 15:30

#5 Lasīt proti? Ir maināma optika! Uzzini vairāk par Lumix kamerām, pirms kliedz ārā tikai tās firmas, kuras esi dzirdējis! Lumix'am ir Leica lēcas un kompaktklases fotoaparātu vidū ir vieni no labākajiem, ko atzīst gandrīz katrs pārdevējs, kuram esmu jautājis par Lumix. Paturi rokās jauno Lumix DMC-G1 un tad kaut ko saki, pajoliņ!

#9 Miervaldis @ 2008.11.28 17:14

Kas tur tik slikts, ka tehnoloģija attīstās? Šitie teksti - Ir tikai Canon/Nikon tik labi, it kā neviens cits ražotājs neko nebūtu patentējis, ko cits pēc tam būtu paņēmis sev, savam nikonam un canonam. Ai neturpināšu, sāks mani vēl sist. :D

#10 Kuuminsh @ 2008.11.30 08:34

Citie pridurki kuri nehera nejēdz kā tie fočuki tiek būvēdi, bet pļarkst..
Smieklīgi :>
Divas firmas :>
Minolta, Pentax.. tie jau nekas nav :>
Soņkas sensori taispašos nikonos.. :>