Datuve :: Panasonic iepazīstina ar DMC-G1, pasaulē pirmo jaunās paaudzes digitālo fotoaparātu ar maināmiem objektīviem

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 70

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 70

Datuve.lv video
Top.LV

Panasonic iepazīstina ar DMC-G1, pasaulē pirmo jaunās paaudzes digitālo fotoaparātu ar maināmiem objektīviem

Ievietoja: rcnext @ 2008.09.12 11:13  

Kompānija Matsushita Electric Industrial šodien pirmo reizi iepazīstina ar ciparu fotokameru ar maināmiem objektīviem DMC-G1, kas balstīta uz Micro Four Thirds sistēmu. Jaunais fotoaparāts ir kompakts un viegli lietojams, tajā pašā laikā tajā iestrādātas daudz modernu funkciju.

Jaunās fotokameras samazinātie izmēri un augstvērtīgā attēla kvalitāte ir iespējama, pateicoties 4/3 12.1 megapikseļa Live Mos attēla sensoram, kā arī Panasonic Venus Engine HD procesoram. Turklāt G1 ir aprīkots ar putekļu novēršanas sistēmu, kas rūpējas, lai putekļi un citi svešķermeņi nepiekļūtu attēla sensoram. Tā ir aktuāla problēma visām fotokamerām ar maināmiem objektīviem, tomēr pateicoties šai jaunajai sistēmai, G1 lietotājiem vairs nebūs jāuztraucas par putekļiem.



Ar G1 Panasonic ir izveidojis pilnīgi jaunas kategorijas digitālo kameru, kas, izmantojot Micro Four Thirds sistēmas priekšrocības, ir padarīta par vieglu kompaktklases fotoaparātu. Jaunā Micro Four Thirds sistēma ietver arī lielāku skaitu elektrisko kontaktu objektīva stiprinājumā, tādējādi ļaujot nākotnē atbalstīt jaunas funkcijas un paplašināt sistēmas funkcionalitāti. Tomēr G1 der ne tikai Micro Four Thirds sistēmas, bet arī ierastie Four Thirds sistēmas objektīvi. Viss, kas nepieciešams ir tikai adapteris. Tādējādi tie, kuri jau iegādājušies Four Thirds sistēmas objektīvus, varēs turpināt tos lietot arī ar G1.



G1 ir ideāli piemērota kamera tiem cilvēkiem, kuri ir ieinteresēti mazā, viegli lietojamā fotoaparātā ar augstu veiktspēju. Apvienojumā ar inovatīvo bezspoguļu struktūru, kā rezultātā ir ievērojami samazināts kameras izmērs, Lumix G Micro sistēma paver iespējas vēl nebijušai mobilitātei un vieglai lietojamībai, iestrādājot kamerā augstas izšķirtspējas elektronisko skata meklētāju (Full-time Live View Finder) ierastā optiskā skata meklētāja vietā.

G1 iestrādāts inteliģentais automātiskais režīms, kas piedāvā plašu dažādu funkciju klāstu, piemēram, autofokusa noteikšana, sejas atpazīšanas funkcija, inteliģentā kompozīcijas izvēle, inteliģentā ISO kontrole, inteliģentā ekspozīcija un MEGA O.I.S. Tas viss paver plašas iespējas uzņemt lieliskus attēlus, tajā pašā laikā garantējot vieglu lietošanu.

Ērtības labad G1 iestrādāta arī priekšskatījuma funkcija, kas fotogrāfam parādīs, kā slēdža darbības ātrums, kā arī citi iestatījumi ietekmēs fotogrāfiju. Lielais 3 collu LCD ekrāns ar 460 000 punktu rezolūciju, ļaus apskatīt pat vissmalkākās attēla detaļas ekrānā.

Teicamā attēla kvalitāte ir panākta ar 4/3 12,1 megapiskeļa Live MOS sensoru, kā arī jauno Venus Engine HD procesoru, kas izceļas ar lieliskām trokšņu reducēšanas spējām. Turklāt Panasonic, domājot par ekoloģiju, panāca, ka G1 patērē mazāk enerģijas nekā citi līdzīgi fotoaparāti.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 ScT @ 2008.09.12 15:29

Pievilcīgs :)

#2 Thumb @ 2008.09.12 18:39

Sen jau bija laiks kautkam tādam.. spoguļkamera ir morāli novecojusi konstrukcija. Tad jau var cerēt, ka pārējie "milži" fiksi sekos ar saviem APS-C (Jo 4/3 micro ir slēgta sistēma).

Piem nākamo Canon Gx daudzi labprāt redzētu ar jauku bayoneti, gaišu, teiksim 30mm fiksfokālu un APS-C matricu.

#3 gunchz @ 2008.09.13 23:00

Man jau liekas, ka tieši 4/3 ir atvērtais standarts. Canon, Nikon, Pentax un citas bajonetes ir slēgts standarts.

#4 parols @ 2008.09.14 12:52

spogulenes ar lielajiem digitālajiem fotosensoriem tāpat nesasitīs... i šiem maināmie objektīvi un mazs ISO(piebildīšu ka jo mazāks jo labāka bilžu kvalitāte) ne jau tik izskatsu un megapixeļi noteiks kvalitāti......
nesaprotu kas šajai tik īpašs? nekā jauna....

#5 parols @ 2008.09.14 12:55

starpcitu inteligentā ISO izvēle???? citur to sauc par automātisko... :D smiekli nāk....  un nekad nevarēs aplūkot visas iespējamības uz zemes.... labāk visu manuāli un būs max kvalitāte.... ak jā tik cilvēkam nedaudz šis tas arī pašam būs jāsajēdz bet tādiem plānā galdiņa urbējiem jau nekas nedalec

#6 fredijs @ 2008.09.14 17:27

šitā ir spogulene ?

#7 h @ 2008.09.15 12:18

nē, drīzāk jau tāds ņiprs ziepis ar maināmiem objektīviem

#8 Thumb @ 2008.09.15 14:14

parols rakstīja:

spogulenes ar lielajiem digitālajiem fotosensoriem tāpat nesasitīs... i šiem maināmie objektīvi un mazs ISO(piebildīšu ka jo mazāks jo labāka bilžu kvalitāte) ne jau tik izskatsu un megapixeļi noteiks kvalitāti......
nesaprotu kas šajai tik īpašs? nekā jauna....

Pasaki vel kādu "ziepi", kam iespējams mainīt objektīvus.. daudzi ziepji nemaz nav tik slikti, kā citi viņus mālē, bet objektīvi gan biezī vien ir kakas. Tā iemesla vien dāļ citi pērk spogulenes.

Un ja tas ir "tikai ziepis" ar maināmiem objektīviem, tad katrā ziņā daudz labāks par tiem, kam ir 1/2.5" vai par 1/1.8" matricām... taipat laikā daudz ērtāks par spogulenēm.

Vienīgais par ko tiešām ir žēl, ir olympus tieksme spiest uz megapikseļiem... nu kam tie 12 Mpix, tādas klases aparātā ir vajadzīgi...

gunchz rakstīja:

Man jau liekas, ka tieši 4/3 ir atvērtais standarts. Canon, Nikon, Pentax un citas bajonetes ir slēgts standarts.

4/3 ir, 4/3 micro nav.