Datuve :: Sharp piedāvās TV ar WHDI, kas ļaus izvairīties no vadu kaudzes aiz tālrāža

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 49

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 49

Datuve.lv video
Top.LV

Sharp piedāvās TV ar WHDI, kas ļaus izvairīties no vadu kaudzes aiz tālrāža

Ievietoja: AigarsIevins @ 2008.04.30 17:53  

Bezvadu pasaulē ir spēks – to apzinās teju ikviens tehnikas ražotājs un aizvien vairāk elektronikas „gadžetu” tiek piedāvāti arī bezvadu versijās. Patiesībā, ieskatoties lielos vilcienos, ar bezvadu tehnoloģijām vēl nav pieejama tikai elektrība un video pārraide mājas elektronikā. Taču... Sharp savos jaunajos X sērijas LCD televizoros nolēmis ieviest bezvadu videopārraidi.

X sērijas LCD televizori jau šobrīd izceļas ar to, ka tie ir plānākie rūpnieciskā ražošanā palaistie ekrāni (3,44 cm biezākajā daļā), kas panākts, visu nepieciešamo elektroniku (piemēram, TV uztvērēju) ievietojot nevis aiz TV atrodamā padziļinājumā, bet atsevišķā ārējā kastē. Nu Sharp apvienojušies ar Amimon, kas ir viens no tehnoloģijas pionieriem, lai X sērijas LCD TV apveltītu ar WHDI tehnoloģiju, kas tirgū zināma jau nedaudz vairāk nekā gadu. Wireless High Definiton Interface lietošana ļaus ārējo TV uztvērēja kasti novietot kaut pagrabā, bēniņos vai otrā istabā, un visu video un audio signāla pārraidi nodrošinot pa gaisu. Tādējādi Sharp lielākais trumpis būtu izcili ērta ierīces uzstādīšana pie sienas, jo būtu nepieciešama vien elektrības rozete.


Sharp X series "biezuma" demonstrējums

Wireless High Definition Interface būtībā uzstāda jaunu latiņu HD videopārraidē – tehnoloģija piedāvā video datu pārraidi ar ātrumu līdz 3 Gbit/s (40 MHz kanālā), kas ir pilnīgi pietiekami, lai pārraidītu augstākās kvalitātes 1080p video. WHDI tehnoloģijas darbības rādiuss ir apmēram 30 metri, un signāls spēj izlauzties cauri sienām, saglabājot ļoti zemu latentumu (aiztures laiku) – mazāk nekā vienu milisekundi.


Pagaidām gan Sharp nav izpaudis kāds sadārdzinājums ir gaidāms televizoriem, kam būs pieejama šī tehnoloģija, taču ir skaidrs, ka tas būs pieejams kā papildus opcija visiem 37, 42 un 45 collu LCD TV no X sērijas.

Saistītie raksti

Komentāri

#1 WZ` @ 2008.04.30 18:04

"tālrādis"? get a life...

#2 kiwi232 @ 2008.04.30 18:10

WZ`: get a latvian brain

#3 Godhard @ 2008.04.30 18:12

un ko man tagad darit ja man 50 colliigaa plazma ir 5 cm bieza??????????????????????????????????????
es smejos...

#4 emsiem WWW @ 2008.04.30 18:19

#3 labak met ara! Kuru katru mirkli draugi saks smieties par tevi! :D

#5 grisha WWW @ 2008.04.30 20:58

Tas ka video uztveereejs ir iemonteets televizoraa ir jaunums, bet tas ka videopaaraide veel nekur nenotiek bezadu sisteemaa ir mulkjiibas.
Pasham maajaas ir mazas melnas kastiites, kas paaraida audio/video 2.4 Ghz. standartaa. Saakumaa gan bija auzas ar video signaalu, nesinhronizeejaas it kaa. Pie viena klienta ieraudziiju skolaa tieshi taadas pashas kastes, shiem viss straadaajot godam, tad nu aizvilkos uz veici un apmainiiju pa garantiju. Tagad varu nomest uztveereeju vienaa tumshaa stuurii un skatiities teljuku citaa istabaa bez probleemaam, piedevaam shis arii paaraida IR signaalu, taa ka varu arii kanaalus paarsleegt... .

Nu no HD gan man patreiz nekaa nav, taa ka tur vinji varbuut ir pacentushies. Kad buus iespeeja, noteikti paproveeshu uz savaam kastiiteem. Izmaksaaja man vinjas zem 30 latiem... .

#6 vertex_ @ 2008.05.01 00:05

#5 Ka tas kastites sauc un kur vinas vislabaak mekleet?

#7 2008.05.01 @ 2008.05.01 00:23

#6, a kaa tev skjiet kaapeec biezhi piemin to, ka daudzaam plazmaam vajag atsevisku tv tjuuneri? tieshi taa - jo jamais nav iebuuveets korpusaa, kaa tas ir visiem LCDTV.

#8 vertex_ @ 2008.05.01 00:48

Man taa doma bija diezgan vienkarsha -  negribeju vadus pa visu maju vilkt (tv kabeli) un domaju abos galos uzstadit pa raiditajam,bet veikalos kur esmu prasijis neviens neko sakarigu nav macejis pateikt! :)
Varbut kads ir kko lidzigu izveidojis un varetu dalities pieredzee??

#9 nikis WWW @ 2008.05.01 08:22

Varat saukt mani par atpalikušu dinozauru, bet bezvadu risinājumus es izmantoju tikai tad, ja, lai ierīkotu kabeli, ir jānojauc visa būda. Mazāka interferences iespēja, stabilāks signāls un... man tomēr nepatīk, ja vienkopus ir daudzi starojuma avoti.

#10 marss WWW @ 2008.05.01 10:19

nikis neesi piefikseejis ka tev apkaart JAU ir daaaudz starojuma avoti ;)

#11 nikis WWW @ 2008.05.01 12:25

marss rakstīja:

nikis neesi piefikseejis ka tev apkaart JAU ir daaaudz starojuma avoti ;)

Un tu domā, ka tas ir labi? :) Vai kāds ir pētījis, kā cilvēka organismu ietekmē dažādi starojumu veidi un frekvences? Baidos, ka objektīvu pētījumu pētījumu nav, jo lielākajai daļai ražotāju rūp tikai peļņas rādītāji, pat ja to dēļ butu jānolaiž atejā visa civilizācija.

Es strādāju mājās un tāpēc vismaz tur varu panākt, ka man apkārt nav nevajadzīgs/lieks un, iespējams, kaitīgs elektromagnētiskais starojums.

#12 jancis1 WWW @ 2008.05.02 00:55

Ja runā par starojumu, tad:
Nikis, droši vien tu dzīvo laukos kur starojumi ir minimāli. Par Rīgas centru vai guļamo rajonu vispār nerunāsim, tur vienu reizi braucot cauri ar mašīnu vien 40 bezvadu tīklus uztvēru, nerunājot par daudz dažādiem vēl citiem raidītājiem zonām uttt, Rīgā to telefonu staciju ir, ka biezs, un tu vēl gribi teikt kad tev starojums traucē. Tikpat labi kaimiņš tev aiz sienas var salikt 100 bezvadu ierīces katram sava frekvence uttt, un tu pat pa to nezināsi kad tev starojumi iet pari :P
Starpcitu izslēgts, bet neatvienots TV no strāvas arī izdala kkādu starojumu, dators arī, utttt

Bet ja runā par WHDI, cik reāli tālu vilks zona dzīvoklī, ar ķēģeļu sienām un kad patraucētu kkādas citas iekārtas un to raidītāji.

#13 msh @ 2008.05.02 08:42

Stulbums. Cilvēce paliek arvien lāmiskāka - visam jānotiek pēc vienas pogas spiediena. Tāpat kā savulaik ziepjutrauki izkonkurēja fotoaparātus [lāmju puse rievas bija pārāk pārslogota lai bik iemācītos ekspozīciju uzlikt], normālu bloku audio tehniku izkonkurēja pārnēsājamās un nepārnēsājamās "viss vienā" kastes [atkal problēmas ar pusi rievas - nevar dažus audiovadus iespraust kur vajag] un tā var turpināt. Par to uztvērēja atrašanos pagrabā atļaušos apšaubīt - kas notiks, ja tas tēvē atradīsies mājas otrajā stāvā, uztvērējs pagrabā, bet pa vidu divas dzelzsbetona pārsedzes?