Datuve :: Attālināta pieļuve datoram, izmantojot Remote Desktop

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 115

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 115

Datuve.lv video
Top.LV

Attālināta pieļuve datoram, izmantojot Remote Desktop

Ievietoja: basta @ 2007.08.28 11:39  

Attālināta pieļuve datoram, izmantojot Remote Desktop

Remote Desktop (latviski - attālā darba virsma) ir pieejama, no Windows XP saimes, tikai Windows XP Professional versijā, Home versijā šādas iespējas nav. Lai attālināti pieslēgtos datoram, uz kura ir uzstādīts Windows XP Home, nāksies izmantot kādu citu šāda tipa programmu, piemēram, VNC.

Pieslēdzoties attālināti, izmantojot Remote Desktop, Jūs redzēsiet visu, kas tiek attēlots uz attālā datora ekrāna un kontrolēt to, izmantojot peli un klaviatūru, it kā Jūs pats atrastos pie šī datora. Remote Desktop ir iespējams izmantot kā lokālos datortīklos, tā arī caur internetu.

Viens no ierobežojumiem - uz datora var strādāt tikai viens lietotājs, piemēram - ja kāds jau ir pieteicies sistēmā lokāli un Jūs pieslēdzaties attālināti, šim lietotājam tiks parādīts dialoga logs, kurā piedāvās vai atļaut jums pieslēgties, vai nē. Ja lietotājs izvēlēsies neatļaut, Jūs nevarēsiet pieslēgties. Ja lietotājs, kas ir jau pieteicies, pieder lietotāju (Users) nevis administratoru grupai, Jums būs iespēja šo lietotāju atvienot: lietotājam tiks parādīts dialoga logs, ka administrators ir pieslēdzies datoram un, kamēr Jūs neatslēgsieties, lietotājs nevarēs strādāt uz šī datora.

Pieslēgties pie attālā datora, uz kura ir iespējots Remote Desktop, ir iespējams no Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/Vista/Server un Linux operētājsistēmām. Lai pieslēgtos no Windows versijas, kas ir vecāka par XP, ir nepieciešams uzstādīt Remote Desktop Connections programmatūru, kas atrodas uz Windows XP uzstādīšanas diska, vai arī to var lejuplādēt no Microsoft Interneta lapas. Priekš Linux operētājsistēmas ir pieejama programma rdesktop.

Ir iespējams pieslēgties attālajam datoram arī izmantojot Interneta pārlūkprogrammu (ieteicams Internet Explorer 5 vai jaunāks, jo tiek izmantoti ActiveX rīki, kas citās Interneta pārlūkprogrammās var nedarboties), šādā gadījumā uz datora, ko vēlaties attāli kontrolēt, būs papildus jāuzstāda Internet Information Services (IIS) un Remote Desktop Web Connection.
Piezīme: Uzstādot IIS un Remote Desktop Web Connection būs nepieciešams Windows XP Professional uzstādīšanas disks.

Izmantojot Remote Desktop Jums būs šādas iespējas - kopēt tekstu no/uz attālo datoru, sūtīt datnes no/uz (tikai Windows XP/Vista un Server 2003), drukāt dokumentus no attālā datora, izmantojot printeri, kas pieslēgts jūsu datoram, pāradresēt skaņu no attālā datora uz Jūsu datoru. Un protams darboties uz attālā datora tā, it kā Jūs pie tā fiziski atrastos.

Lai izmantotu Remote Desktop ir nepieciešams:

Uz datora, ko vēlaties attālināti kontrolēt - iespējot Remote Desktop, pievienot Remote Desktop Users grupai lietotājus, kam atļausiet pieslēgties attālināti, ugunsmūra iestatījumos atļaut pieslēgšanos uz portu 3389 vai, ja tiek izmantots maršrutētājs, veikt 3889 porta pāradresēšanu. Gadījumā, ja vēlēsieties pieslēgties attālināti, izmantojot Interneta pārlūkprogrammu, nepieciešams uzstādīt IIS un Remote Desktop Web Connection, šajā gadījumā jāatļauj pieslēgšanās uz 80 un 443 portu.

Uz datora, no kā veiksiet pieslēgšanos - uzstādīt Remote Desktop Connections, izņemot Windows XP Home/Pro, Vista un 2003 Server, šajās versijās tas pēc noklusējuma ir uzstādīts. Ja tiks izmantots Remote Desktop Web Connections, nekāda papildus programmatūra nav jāuzstāda.

_________________________________________________
1. Konfigurējam datoru, ko vēlamies attāli kontrolēt

Lai veiktu konfigurāciju, Jums ir jābūt administratora tiesībām uz šī datora.

1. Atveriet Start -> Control Panel -> System vai uzklišķinat ar labo peles pogu uz My Computer un izvēlaties Properties.
2. Izvēlaties Remote sadaļu, kur ieliekat ķeksi pie Allow users to connect remotely to this computer.



3. Nospiediet Select Remote Users..., kur, izmantojot Add pogu, izvēlaties kuriem lietotājiem atļausiet pieslēgties šim datoram attālināti.



Piezīme: Ja tiek izmantots Windows XP ar otro sevisa paku, iespējojot Remote Desktop, iebūvētā ugunsmūra (Windows Firewall) iestatījumos tiks automātiski atļauta pieslēgšanās uz
3389 portu.



Kā pieslēgties:

1. Atveriet Start -> Programs -> Accessories -> Communications -> Remote Desktop Connection.
2. Ierakstam datora IP adresi vai DNS vārdu Computer laukā un nospiežam Connect.



Ja vēlaties veikt papildus konfigurāciju, pirms pieslēgšanās jānospiež Options pogu, kur Jums būs iespējams veikt daudz dažādu parametru konfigurāciju, kā piemēram - kartēt (to map) lokālos diskus uz attālā datora, pārnest skaņu uz jūsu datoru, atļaut drukāt dokumentus no attālā datora, izmantojot Jūsu datoram pieslēgtu printeri, mainīt ekrāna izšķirtspēju utt.

Piezīme: Ja Remote Desktop tiek izmantots caur Internetu, ieteiktu izvēlēties šādu papildus konfigurāciju:
Display sadaļā - izvēlieties pēc iespējas zemāku izšķirtspēju - jo zemāka izšķirtspeja, jo mazāk dati jāpārraida - jo mazāka aizture būs novērojama darbā.
Local Resources - Remote computer sound [Leave at remote computer], Local Devices - izņemt visus ķekšus.
Experience - atstāt ķeksi tikai pie Bitmap caching.


Jaunāko Remote Desktop Connection programmu (klienta daļu) var lejuplādēt šeit.

_________________________________________________
2. Konfigurējam\pieslēdzamies datoram, ko vēlamies attāli kontrolēt, izmantojot Remote Desktop Web Connection

Apskatīsim kā veikt konfigurāciju, ja vēlamies pieslēgties izmantojot Interneta pārlūkprogrammu.
Šajā konfigurācijas posmā būs nepieciešams Windows XP Professional uzstādīšanas disks.

1. Jāpievieno lietotājs/i, kuram vēlaties atļaut pieslēgties attālināti (skat. iepriekšējo pieslēgšanās veidu).
2. Atveriet Start -> Control Panel -> Add or Remove Programs.
3. Loga kreisajā pusē izvēlaties Add/Remove Windows Components.
4. Ieliekat ķeksi pie Internet Information Services(IIS) un nospiediet Details pogu.
5. Iezīmējiet (nevajag ielikt/izņemt ķeksi) World Wide Web Service un nospiediet Details pogu.
6. Ieliekat ķeksi pie Remote Desktop Web Connection, apstiprinot ar Ok, aizveriet visus logus, nospiediet Next, lai veiktu uzstādīšanu.

Piezīme: Pēc IIS uzstādīšanas beigām ir ieteicams veikt Automātisko atjaunināšanu (Automatic Update), lai atjaunotu IIS programmatūru uz jaunāko versiju, kas novērsīs zināmu drošības caurumu esamību.


Kā pieslēgties:

Atveriet interneta pārlūkprogrammu un ievadiet adresi http:\\ip_adrese\tsweb\ kur ip_adrese ir attālā datora IP adrese vai DNS vārds.
Pēc kā atvērsies lapa, kur jāieraksta datora vārds (Computer Name), kuram vēlaties pieslēgties un tiks sākta attālā sesija, kur Jums būs jāievada lietotājvārds un parole.



Piezīme: Pieslēgums tiek šifrēts izmantojot SSL, kas ir standarta interneta lapu šifrēšanas metode, tiek izmantota, piemēram, Internetbanku lapās. Ir iespējams arī veikt papildus IIS konfigurāciju, lai padarītu drošāku pieslēgšanos, izmantojot Interneta pārlūkprogrammu, piemēram - pieprasīt ievadīt paroli, lai vispār varētu pieslēgties šai lapai. Bet tas, diemžēl, ir ārpus šī raksta.

_________________________________________________
Der zināt

Lai Remote Desktop strādātu, ir nepieciešams, lai būtu palaisti servisi Terminal Services un Remote Registry.
Lietotāja kontam, ko izmantosiet, lai pieslēgtos attālināti, ir jābūt pievienotam Remote Desktop Users grupai.
Kā arī lietotāja kontam obligāti ir jābūt uzstādītai parolei, pretējā gadījumā pieslēgties nebūs iespējams, sakarā ar drošības iestatījumiem.

_________________________________________________
Papildus informācija:

Working Remotely with Windows XP
Get started using Remote Desktop with Windows XP Professional
How a Remote Desktop Connection Affects Windows XP Professional

Saistītie raksti

Komentāri

#1 StyleZ WWW @ 2007.08.28 13:06

Labs raksts ljautinjiem, kas nekad to nav dariijushi! Atkal buus kur suutiit tautu :)

#2 Nitro WWW @ 2007.08.28 13:13

Tas gan.(:

#3 karuuzo @ 2007.08.28 13:44

Varbūt precizēsim, remote desktop server nav, klients, ja nav, var nokačāt. Ja nemaldos, for free.

m

#4 urbis WWW @ 2007.08.28 13:53

ir tāds labs tūlis TeamViewer, ar kuru var strādāt pieslēdzoties Win sistēmai, kas ir aiz ugunsmūra, turklāt bez portu pārsūtīšanas (forwarding). Ir iespējams variants, kad abi datori atrodas aiz NAT bez portu pārsūtīšanas iespējām ^_^

#5 basta @ 2007.08.28 14:10

@karuuzo, Remote Desktop ir servera dala un Remote Desktop Connections ir klienta dala.

Remote Deskto ir tas pats Terminal Services, tikai ar ierobezojumiem. Ieklauts tikkai XP Pro, Home nav pieejams un nevar ari nokacaat. Nokacaat var tikai klienta dalu.

@urbis - jaa var, ir ari vel kautkads jumbo bumbo tikls kur ari uzliec klientu un sledzies caur NATiem bez broblemam, jo tiek izmantots starpniekserveris kautkur internetaa.
TeamViewer notiek identiski, viniem ir serveri caur kuriem notiek saslegsanas.

UltraVNC Repeateri ari var uzlikt ka sadu starpniekserveri, tad ari var caur NAT bez portu forwardesanas.

#6 StyleZ WWW @ 2007.08.28 15:14

#6
vispaar RDC ljooti patiik RAM's. Katrs piesleegushais lietotaajs dublee visus sisteemas procesus, un tad, kad reizee piesleegushies vismaz 3, tad ieraugot task manageri, traks var palikt :))

#7 basta @ 2007.08.28 15:30

#6 jaa zinu ka var, janem DLL ir konkreti no WinXp beta versijas. Veicot sadas modifikacijas tiek parkapti licenzes nosacijumi un tas ari ir pavisam cits staasts.

#8 iivs WWW @ 2007.08.28 20:29

tikai un vieniigi xp versijaas? nu gan muldi. tb netikai xp tas ir.

#9 SeeJay @ 2007.08.28 23:41

Bet vai tad nebija tā,ka šo varēja izmantot tikai ,ja kompim ir ārējā IP???Ar pārējām nekā...

#10 Daavisss @ 2007.08.28 23:43

man jau labaak patiik Remote Administrator :)

#11 basta @ 2007.08.29 10:22

iivs rakstīja:

tikai un vieniigi xp versijaas? nu gan muldi. tb netikai xp tas ir.

Vai man bus jaliek katra raksta un pie katra komentara atsauce speciali prieks pilnigiem idiotiem kas nemak lasit ??? no sakuma pasties par ko konkreti iet runa, par kuru operetajsistemu.

baigais mega gudrinieks, doma es nezinu ka citam ari var, ka Vistai, 2000 un 2003 serverim.

tas ta nedaudz fleima

#12 basta @ 2007.08.29 10:40

#11 Nav svarigi kada IP, ja aiz rutera vajag tikai noforwardet portus un viss.

Ja izmanto haku (tikai XP Pro) var pieslegties vairaki vienlaicigi un stradat katrs sava lietotaja konta. Bet vajag atcereties ka katrs piesledzies lietotajs noslogo datoru, piemeram ja viens palaidis programmu kas loti noslogo procesoru  otram protams ka vis iebremzees ;)
Sis ir vienigais riiks kas lauj vairakiem lietotajiem stradat vienlaicigi uz datora, piemeram VNC, RAdmin piesledzas tikai jau esosai sesijai, tur nav iespejams katram stradat savaa.

#7 Par to ka ed Ramu, protams ka ed, jo katrs lietotajs strada uz ta datora, tiek ieladets katra profils, procesi, programmas utt. Savadak nemaz nevar but.

Uz Windows 2000 un 2003 Server var stradat 2x attaalinati un 1x lokaali. Uz XP un Vistas tikai 1x lokali vai 1x attalinati . Protams ja izmanto Terminal Serveri vai Citrix, tad attiecigi iegadato licenzu skaitam

#13 199cm @ 2007.08.30 10:39

Maza piebilde - šitam jokam ir pieejams klients ne tikai uz Linux bet arī uz OS X.

#14 Runcio+ @ 2007.08.30 16:20

Un kaa varu piekonekteeties no darba uz maajas PC, ja darbaa Telecom DSL ar rooteri+IP un maajaas LAN ar IP?

#15 basta @ 2007.08.30 16:47

Atkarigs kas konkreti ir majaaas ;)
1. uzliec VNC, RAdmin, Remote Desktop vai whatever, kas pasam patik.
2a. Ja majas ari ir ruters, tad forwarde portus attiecigi uzstaditajai programmaturai.
2b. Ja kompis ir pa taisno pie interneta, tad ugunsmura iestatijumos atlauj ienakoso/izejosos savienojumus sai programmai uz ta porta uz kura vina darbojas.
3. par cik ir dinamiska IP velams lietot DynDNS servisu ka no-ip.com, tad nebus jalauza galva kada ip ir, slegsies izmantojot vardu  manskompis.no-ip.org.
Vai var lietot kadu programmu, kas, piemeram suta uz meilu ip adresi, ja taa nomainaas.

#16 mbaltman @ 2007.08.30 18:35

Kāda huja pēc viņam būtu vajadzīgs 3`ais punkts, ja viņam ir japiekonektējas uz mājas pc, kurš ir lokālajā tīklā?????

#17 basta @ 2007.08.30 18:37

tiesi taada h*ja pec ari vajadzes

#18 Sagnab @ 2007.08.30 19:36

A ko darīt ja pēc tā Web uzlikšanas rāda 404 Not found pārlūkā?

#19 kruuu @ 2007.08.30 20:31

#20: skaļi raudāt ;)
man jau liekas pastulbi lietot webisko klienta versiju - iekš XP jau ir tas klients, priekš win2k var arī atvilkt no weba...

#20 SeeJay @ 2007.08.31 18:22

Ja iekšējā IP, kur var redzēt to rūtera portu un kur tas jāliek,lai būtu Remote Desktop ar šādu kompi?

#21 basta @ 2007.08.31 18:30

ieej ruutera konfiguracija. sikak skaties sava rutera dokumentacija par Port Forwarding. Daziem tas saucas ari Virtual Servers. Katram ruterim tas ir savadak.

Tur noradi ka ienakosais savienojums uz 3389 portu tiks paaradreseets uz datora ieksejo IP un 3389 portu.

#22 SeeJay @ 2007.08.31 18:35

Kur īsti meklēt rūtera konfigurāciju? Neatceros vairs...

#23 basta @ 2007.08.31 18:37

Panem graamatinu kas naca lidzi ruuterim, vai uz CD atrodi  user manual, un izlasi.

#24 SeeJay @ 2007.08.31 18:39

Bet kompī kur var tos rūtera portus redzēt! Ar rūtera papīriem nebūs iespējams...

#25 basta @ 2007.08.31 18:45

nesapratu jautajumu

#26 aigarsa @ 2007.09.03 15:20

urbim paldies ;)

#27 qwertijs @ 2007.09.03 15:59

šito štelli lieto tie kuri nebaidās kādu dienu atvērt piem mapi mp3 un konstatēt ka tur nekā nav šitā fīča ir NEDROŠA vienalga kādu win lieto un ar kādām sp

#28 basta @ 2007.09.03 16:21

vienkarsi nevajag shaareet failus/mapes ja dators ir pa taisno pie interneta pieslegts, tad nekas nezudiis. ;)

bet citadi ar sito konkreti (Remote Desktop) tas nav saistiits, ka pazud tava mila muzika. pats xxxGb, varbut pat xxxxGb, esu izdzeesis no nosharetam mapeem :D ari skatijies privatus foto un lasijis cv, zinkaa interesanti tomer kam tas dators pieder. bet tas bija sen un vairs nav taisniba.

vispar vajag uztaisiit tadu tarpu kas automatiski skane un dzeesh.

#29 qwertijs @ 2007.09.04 14:39

Tādi exploiti un trojani ir ka biezs un ja win xo ir ar sp1 un sp2 tad uzlaužot RD(Remote Desktop) var nonest da jebko kaut vai tie faili ir nešārēti.

#30 Ixtys @ 2007.09.04 14:45

Vai kāds zina kādu portu izmanto WinXP remote desktop? Savādāk nevaru piekonektēties....

#31 Jet- A @ 2007.09.04 16:16

tad jau butu iespejams nospert paroli caur tiiklu kadam userim vinja windowsam. ar ko ir iespejams pieslegties cita lietotja PC... lai vinsh par to nezinatu .. vai ari lai dators tomer iesaknejas, ta nakts laikaa??

#32 basta @ 2007.09.04 16:31

#32 varu iedot IP, ja uzlauzisi manu RD dabusi portativo datoru davana ;) tikai neh*ja tev nesanaks, saderam.
Uzlauzot dajebko var nonest dajebko, ne jau tikai RD, jebkurs papildus servis/atverts ports uz datora palielina iespejas tik uzlauztam.

#33 raksta ir pieminets vairakas reizes kads ports tiek izmantots - 3389

#33 valoda @ 2007.09.06 08:57

dajebko, nokacaa, kačā, shaareet, vot for free ...

Kropliši, paši savu valodu un tautu noraks. Kārklu "latvieši"!

#34 Andron Mc @ 2007.09.10 13:44

Raxc ir pilniigs meesls. Tur nekur pat nau mineec ka Adminam jaabuut ar paroli, savaadaak ar SP2 neies. Kaa atljaut firewallii tikai no noteiktaam IP arii nau mineec. UN komentaaros toch lielaakaa dalja debiilji.

#35 janets3 @ 2007.09.18 14:39

ja aizsargaa ruuters, nekas nesanaak

#36 basta @ 2007.10.19 15:32

Andron Mc - sis raksts nav par ugunsmura konfiguraciju tapec ari nav minets. ja velies uzraksti rakstu kur siki apraksti visas iespejamas windows ugunsmura iespejas ;)

janets3 - ja aizsarga ruters, tad vajag veikt portu paaradresaciju.

#37 izluks @ 2007.10.28 23:39

nu karoce meginaju nekas nesanaca un meginaju ilgi un dikti. pie kompa kura gribeju pislegties izdariju visu ka paradits tik nesaprotu kad pievienoju tur vareja pievienot tikai to pasu kompi nu ok moz ta vajag bet kad konektejos no otra klat man prasija paroli kadu paroli man nevienam kompim nav paroles karoce raksts labs bet nepilnigs... fakts paliek fakts kurs to nav darijis no si raksta neko neizlobis

#38 skipers WWW @ 2007.11.01 16:44

es no xp iekš vistas varu ielīst iekšā?

#39 teddy @ 2007.12.19 09:21

uz server 2003 var caur remote stradaat kaut 10 useri vienlaikus ja kompis spēj pavilk :)

#40 teddy @ 2007.12.19 09:24

Tiem kam nesuucas un bajgi gribaas.....skype niks Edgars_lacis un palidzeshu...nekas sarazgiic tur nau ..
shito pirmoreiz liku ar negaja bet tas bij pirms paris gadiem....
uz Home tieshaam nau sho extru bet no home uz kadu citu kompi var sukties bez problemam..tapat ar no jebkuras uz Profesional un server var sukties bez blaksu uzinsteleetaam extraam :)