Datuve :: Noslēdzies pirmais robotu vērtētais skaistumkonkurss

Datuve

Mana Datuve

Reģistrācija | Noteikumi | Paroles atjaunošana



Forums

Ieskaties


Raksti

Lietotāji online

Lietotāji online: 138

Reģistrētie lietotāji online: 0

Viesi online: 138

Datuve.lv video
Top.LV

Noslēdzies pirmais robotu vērtētais skaistumkonkurss

Ievietoja: Draxo @ 2016.09.13 19:22  

Beidzot ir pieejami rezultāti pirmajam skaistumkonkursam, kur kā žūrija bija mākslīgais intelekts jeb roboti. Vairāk kā 600 000 cilvēku caur īpašu aplikāciju iesniedza savus pašfoto jeb selfijus, kurus pēc tam izvērtēja "robotu žūrija". Rezultātā katrā no piecām vecuma kategorijām tika noteikti pa pieciem uzvarētājiem no abiem dzimumiem.

Mēdz teikt, ka skaistums esot acīs, tomēr konkursā Beauty.AI 2.0 tika izmantoti pieci dažādi algoritmi, ar kuru palīdzību cilvēki tika novērtēti no dažādiem skatu punktiem: grumbu skaits attiecīgajā vecuma grupā, pūtītes un pigmentācija, līdzība ar tāda paša vecuma un etniskās grupas modeļiem un aktieriem, sejas simetrija un atšķirība starp šķietamo un īsto vecumu.

Tātad... izņemot robotu apmācīšanu, ko daudzi uzskata par aizraujošu nodarbi - ko visai lielā zinātnieku komanda ar šo eksperimentu cer sasniegt?

"Šis konkurss palīdzēs izveidot objektīvus un uz noteiktu detaļu uztveršanu balstītus robotus, kas palīdzētu saprast mūsu sejas. Tomēr mans personīgais sapnis ir pacelt šo projektu līdz pretnovecošanas un vispārējas veselības aprūpes līmenim,” stāsta Nastya Georgievskaya, robotu skolotāja.

Tomēr ne visi piekrīt mākslīgā intelekta vērtējumam, izsakot tādas kritikas kā: "Ko jūsu "robots" vispār ir vērts? Es vienas iepirkšanās pastaigas laikā atradīšu vairākus daudz izskatīgākus cilvēkus par jūsu skaistuma konkursa "uzvarētājiem"!"

Savukārt Alex Zhavoronkov - viens no robotu vērtētā skaistuma konkursa vadošajiem zinātniekiem - pauž pretēju viedokli: "Lai arī es varbūt nepiekrītu dažiem robotu žūrijas vērtējumiem, tomēr visā visumā tas ir izdevies pasākums." Kā vēsta zinātnieku komandas pārstāvji, tad izveidotais RYNKL algoritms, kurš māk noteikt grumbiņas, ir pieejams lejupielādei kā aplikācija un ir jau licenzēts dažām plastiskās ķirurģijas kompānijām.

Tiekot jau kalti plāni par jaunu konkursu - Beauty.AI 3.0 šī gada nogalē, kurā būtu iekļauti vēl vairāki citi algoritmi "skaistuma noteikšanai". Ja apsverat iespēju piedalīties, tad atcerieties - nav atļautas bārdas, cepures, brilles vai grims.

Zemāk ir redzami visi šī skaistuma konkursa uzvarētāji.

 Beauty.AI 2.0

 Beauty.AI 2.0

 Beauty.AI 2.0

 Beauty.AI 2.0

 Beauty.AI 2.0

 Beauty.AI 2.0

 Beauty.AI 2.0

 Beauty.AI 2.0

 Beauty.AI 2.0

 Beauty.AI 2.0

Saistītie raksti